Normal sigara genellikle ya askerlik döneminde başlıyor ya da lise ortamında. Ama ana kötü alışkanlık edinme yolu arkadaş ortamı. Bir süreden sonra nefret etsen bile bağımlısı oluyorsun. Babam kendimi bildim bileli bağımlısı. Her gün bırakacağım diyor ama hâla bıraktığını göremedim.

Evet hocam kıralım, allah aşkına siz iyi misiniz? Tamam sensin kral, gençlerin hevesini kırma; elektroniğin sigaradan daha zararsız olduğunu düşünmeye devam et, birkaç yıl sonra karaciğer, akciğer ve özellikle böbreklerde sıkıntı yaşayınca anlarsın hangisi daha zararlı. Ayrıca elektoniğin daha zararsız hissettirmesinin sebebi de sigarada bulunan ama elektronikte bulunmayan katran (tar), bu siyah mukus elektronikte olmadığı için daha rahatlamış hissettirir; onun haricinde zarar aynı zarar. Likitin içeriğindeki maddeler sigaranın veremediği zararı da verir böbrek ve karaciğer hasarı gibi. Konuyu daha fazla uzatmayacağım, zaten sizinle tartıştıkça zekamın gerilediğini hissedebiliyorum. Siz "gençlerin hevesini kırmayın" bol bol puff içirin onlara, "zararı sigara kadar değil" dediğiniz gibi(!)
İyi sende sigara iç mide bulantısı öksürük filan derken rahatsızlanma'da. Kendin ne kafa yaşıyorsun bende anlamadım şimdi yorumunuzda elektronik sigara zararsız katran bulunmayan filan diyorsunuz. Sonra zararlıdır diyorsun hocam anlamadım sen ne anlatıyorsun? Ben demiyorum ki puff ve elektronik sigara sağlıklı için içtirin sigaraya nazaran puff ve elektronik sigara daha az zararlıdır diyorum. Yani zararlıdır diyorum ama sigara kadar zararlı değil diyorum anlamıyorsunuz. Gençler tabii ki heves ettiyse onları kırmadan üzmeden onların dilinden konuşarak anlatacaksın onların bende zararlı şeylere başlamasına karşıyım fakat normal sigara mı daha kötü yoksa puff ve elektronik sigara mı? Gençlere daha az zararlı olan şeyler puff ve elektronik sigaradır bu yüzden gençlerin puff ve elektronik sigara içmesinde bir engel göremiyorum. Ha zararlıdır ama az zararlıdır diye gençlere belirtiyim içsinler zararını görürlerse bıraksınlar ama sigarayı hayatta içmesinler.

Geçen gün 9. sınıflarda bir öğrenci sigara içerek yanımdan geçiyordu. Takmadım ama daha sonrasında arkadaşı ile ana avrat diye tabir ettiğimiz cinsten küfürler etti sinirlendim. İkisini de uyaracaktım ama boş ver dedim.😀

Yine kavga çıkacak.😀

Yok hocam ben cevap vermiyorum artık, adam hala elektronik daha az zararlı diyor.
Yahu hocam cevap verme ile alakası yok ben gene zararlı diyorum zararsız ve sağlıklı diye savunma yapmıyorum ki öyle desem haklısınız fakat sigaradan daha az zararlı diyorum. Ayrıca kavga etmek istemem ki ben düşüncenize saygı duyar geçerim. Gene de saygı duyuyorum düşüncelerinize ama siz küstahca cevap veriyorsunuz gene bir şey demiyorum tamam sizin dediğinizin aksini söylemiyorum zararlı Puff'da elektronik Sigara'da fakat sigaradan daha az zararlılar sonuçta sigarayı bırakmaya çalışanlar bunların faydasını gördükleri için ben puff ve elektronik sigaranın az zararlı olduğunu iddia ediyorum hepsi bu. Onlarında zararı var ama az.

Diyen kişi günde 30 cips yiyor. Gündelik hayatta yediğimiz her şey zararlı zaten.

Cips cigerlerimde su toplatmiyor en azindan. Cips bagimli da yapmiyor insani. Ne kadar cips yersen bile bagirsak kanseri olma ihtimalin, girtlak ve akciger kanseri olmandan milyon kere az. Kim ne içerse icsin, isterse sigara ile ne yaparsa yapsin, benim cigerime icmiyorsun sonucta. Ama sigarayi cips ile karsilastirman çocukca ve zirvalik. Cipsin yaninda sigara ovunulecek bir şey de degil.

Yok hocam ben cevap vermiyorum artık, adam hala elektronik daha az zararlı diyor.
Boş verin, uğraşmayın.
Ergenlik çağında olur böyle şeyler.
Kendi yetersiz ve eksik kendilik algılarını sigara vb. ürünlerle tamamlamaya çalışıyorlar.
Obje, kişinin kimliği olmuşsa o objeyi ölümüne savunur. Hatta rasyonel düşünemez.
Yani siz şu an sigara zararlı diyerek onların kimliğinden bir parçayı koparmaya çalışıyorsunuz. İster istemez savunma ve agrasyon olacaktır.

Cips cigerlerimde su toplatmiyor en azindan. Cips bagimli da yapmiyor insani. Ne kadar cips yersen bile bagirsak kanseri olma ihtimalin, girtlak ve akciger kanseri olmandan milyon kere az. Kim ne içerse icsin, isterse sigara ile ne yaparsa yapsin, benim cigerime icmiyorsun sonucta. Ama sigarayi cips ile karsilastirman çocukca ve zirvalik. Cipsin yaninda sigara ovunulecek bir şey de degil.
Cips yağ yapar kalbe zarar verir yağ depolanır organlarına kalbine filan yerinden kalkamazsın bir şey değil kalp gelir ölürsün Allah korusun, o değil de hocam nasıl bağdaştırdınız durumu böyle hepsi zararlı ama en az zararlı olan şey puff ve elektronik sigaradır. Normal sigaranın yanından bile geçmeyin ama çok istekliyseniz sigaraya filan elektronik sigara veya puff için zararı aza indirirsiniz. Ayrıca konu çok dağıldı hocam biz burada sigaranin puff'un filan zararsız ve sağlıklı olduğunu savunmuyoruz savunduğum şey elektronik sigara ve puff sigarayı bıraktıran araçlardır bunlar zararlıdır lakin normal sigaradan daha az zararlıdır.
Boş verin, uğraşmayın.
Ergenlik çağında olur böyle şeyler.
Kendi yetersiz ve eksik kendilik algılarını sigara vb. ürünlerle tamamlamaya çalışıyorlar.
Obje, kişinin kimliği olmuşsa o objeyi ölümüne savunur. Hatta rasyonel düşünemez.
Yani siz şu an sigara zararlı diyerek onların kimliğinden bir parçayı koparmaya çalışıyorsunuz. İster istemez savunma ve agrasyon olacaktır.
Hocam konuyu tam okumadınız arkadaş'ta sigara fazla zararlı değil filan diyor Kendisi'de kullanmış zamanında bu tür şeyleri. Ayrıca ben puff ve elektronik sigara içince neyi neyde tamamlamaya çalışayım? Az zararlı şeyin neyini savunayım ben savunmuyorum aksine gençlerin iyiliğini düşünerek en az zararlı şeylerden başların diyorum puff ve elektronik sigara, normal sigarayı bırakma amacı ile üretilmiş şeylerdir. Koparma parçalama veya özenme gibi durum yok nereden çıkardınız nereden buldunuz bu lafları anlamadım zararlı içmeyin deyin geçin niye bize böyle tutum sergilediniz anlamadım. Bir hakaret etmediğin kaldı.

Neyse değerli hocalarım ben burada anlatmak istediğim normal sigaranın daha çok zararlı olduğunu fakat puff ve elektronik sigaranın'da az zararlı olduğunu savunuyorum yani normal sigaranın yanından geçmeyin asla fakat puff ve elektronik sigaranın az zararı olduğu için içmenizde sakınca yok. Burada kimseyle tartışma veya kavga amaçım asla yok olamazda hepinizi seviyorum sağlıcakla.

Son düzenleme:
Hocam konuyu tam okumadınız arkadaş'ta sigara fazla zararlı değil filan diyor
Bak gerçekten ağzımı bozacağım şimdi, ben nerede öyle bir şey dedim kardeşim benim, bana bi desene. Ben o dediğim "sigara daha yararlı" lafının açıklamasını tam olarak bu şekilde yaptım: "Ben orada sigara güzelleştirmesi de yapmadım sadece biraz daha mizahi bir şekilde cevaplandırdım" ayrıca sizin amacınız gençleri elektronik sigaraya başlatmak mı? Ben çözemedim. 14-16 yaşlarında çocuklar açsa bu konuyu ve sizin dediklerinizi okusa elektronik sigaranın çok zararlı olmadığını düşünüp içmeye başlayacaklar, bir de gençlerin hevesini mi kırayım diyorsunuz, evet kır kardeşim kır! Ayrıca elektronik sigaranın üretilme amacı 19xx yıllarında bazı ilaçları vaporize (buharlaştırma) yoluyla kullanmaktır, sonradan nikotin eklenip bu amaca sapmıştır ardından da kapitalist şirketler ve onların beslediği sözde doktorlar tarafından "sigarayı bırakma yöntemi" olarak pazarlanmıştır; bilgi vermeye çalışıyorsunuz onu da beceremiyorsunuz .d

Sizin kendi düşünceniz/savunmanız kendinize kalsın çünkü gerçekten insanlara ve özellikle gençlere çok kötü örnek oluyorsunuz. Hele o puff dediğiniz efektör bombası böbreklerinizi iflasa kadar götürecek kimyasallar içeriyor ve siz hala övmeye çalışıyorsunuz, kaç para aldınız acaba? Sözümü de hiçbir tütün ürünün yanından bile geçmeyin ve bu arkadaş gibi trollere, size kötü alışkanlıkları öven insanlarla muhatap olmayın diyerek bitiyorum.

Bak gerçekten ağzımı bozacağım şimdi, ben nerede öyle bir şey dedim kardeşim benim, bana bir desene. Ben o dediğim "sigara daha yararlı" lafının açıklamasını tam olarak bu şekilde yaptım: "ben orada sigara güzelleştirmesi de yapmadım sadece biraz daha mizahi bir şekilde cevaplandırdım" ayrıca sizin amacınız gençleri elektronik sigaraya başlatmak mı? Ben çözemedim. 14-16 yaşlarında çocuklar açsa bu konuyu ve sizin dediklerinizi okusa elektronik sigaranın çok zararlı olmadığını düşünüp içmeye başlayacaklar, bir de gençlerin hevesini mi kırayım diyorsunuz, evet kır kardeşim kır! Ayrıca elektronik sigaranın üretilme amacı 19xx yıllarında bazı ilaçları vaporize (buharlaştırma) yoluyla kullanmaktır, sonradan nikotin eklenip bu amaca sapmıştır ardından da kapitalist şirketler ve onların beslediği sözde doktorlar tarafından "sigarayı bırakma yöntemi" olarak pazarlanmıştır; bilgi vermeye çalışıyorsunuz onu da beceremiyorsunuz. D

Sizin kendi düşünceniz/savunmanız kendinize kalsın çünkü gerçekten insanlara ve özellikle gençlere çok kötü örnek oluyorsunuz. Hele o puff dediğiniz efektör bombası böbreklerinizi iflasa kadar götürecek kimyasallar içeriyor ve siz hala övmeye çalışıyorsunuz, kaç para aldınız acaba? Sözümü de hiçbir tütün ürünün yanından bile geçmeyin ve bu arkadaş gibi trollere, size kötü alışkanlıkları öven insanlarla muhatap olmayın diyerek bitiyorum.
Peki saygı duyuyorum ama halen elektronik sigara ve Puff'un normal sigaradan daha az zararlı olduğu tezimi savunmaya devam ederdim ama mesele uzar gider fakat bana troll demeniz çok komik burada hiçbir şeyi savunmuyorum az zararlıdan sanki zararsız sağlıklı için gençler gibi kavram çıkmıyor gençler sigaranın zararından puff ve elektronik sigara içmesinde zararın %90'undan korunuyor. Yani gençlerin puff ve elektronik sigara içmesin'de hiçbir sakıncası yok. Normal sigara daha zararlıdır.

Son düzenleme: