Trencmivront

Uzman
2 ayda %40 zammı geçtim de aynı ürünün bir üst modelinin düşük modelinden ucuz olması nedir? Ürüne olan talep satıcıda otizme mi neden oluyor? Hadi satıcılar rastgele fiyatlar koysunlar da ikinci el pazarı burada kendini ne sanıyor da 1 yıllık ürünü sıfır fiyattan koyup satmaya çalışan insanlarla doluyor? Sözde teknolojik ürünün değeri zaman geçtikçe azalır derler oysaki bizim insanlar altın yatırımı filan yaptıklarını sanıp satış yapıyorlar. An itibari ile Samsung Galaxy Tab S9 FE ile Tab S10 FE aynı fiyatta.

Tabi ki serbest piyasa ama asıl olarak yeniyi aldırma politikasıdır bu. Stokta eski üründen 100 adet varsa, yeni üründe 100000 adet var. Yani yenisini satması lazım. Tüm reklam ve hype yeni üründeyken stoğu deli gibi bitirmesi lazım. Ne kadar çok stok biterse yine o yeni üründen alıp satmaya devam edebilecek.

Tabi yan etkisi de arsız bir ikinci el piyasanın oluşması ve eski ürün işimizi görecekken satın alamıyor oluşumuz. Haksız yapılan zamlar da apayrı aslında ama bunlar da çok normalleştirildi. Kötü.

İkinci el sitelerinde bakıyorum kırıp dökmüş, her yeri çizik utanmasa sıfır fiyatına satacak. O zaman senin kullandığın ürünü ben niye alayım gider üstüne ekler sıfır alırım. İkinci elin anlamı zaten sıfırdan daha ucuz olması.

İkinci el sitelerinde bakıyorum kırıp dökmüş, her yeri çizik utanmasa sıfır fiyatına satacak. O zaman senin kullandığın ürünü ben niye alayım gider üstüne ekler sıfır alırım. İkinci elin anlamı zaten sıfırdan daha ucuz olması.
Türkiye'de böyle bu işler. Satarken tepe fiyattan koyuyorlar. Alacak oldularmı ölü fiyatı kovalıyorlar bu bu kadar etmez diyorlar hiç şaşmaz.