İşte gel açıkla abi sen gerçekleri çok iyi anlatan bilgili okumuş şekilde zekice anlatman hoşuma gidiyor. Bunların yaptığı rezilliği gel açıkla abi ki gerçekleri bilelim. Bugün TV açtım komple tüm kanalların bazıları halk TV hariç satın almış adam sanki. Bir övüyorlar ülkeyi bir övüyorlar anlatamam bir de bu sadece ahaber değil ülke TV mi neydi hangi kanaldı o hatırlamıyorum unuttum şu an TV direk kapadım bu ne utanmazlık ülke iflasını açıklamış ülke zararını açıklamış ülke sefalet içinde sen gidip milleti kandırarak uçuyoruz kaçıyoruz algısı oluşturup özellikle yaşlı kesim inanıyor bunların yalanlarına azıcık tarafsız olun be arkadaş gerçekleri söyleyin bir de CHP'yi bir kötülüyorlar bir kötülüyorlar anlatamam daha TV izlemem artık deyip sinirle kapadım. Bu ülke'de sadece ekonomi kriz yok adaletsizlik taraflı habercilik mülteci sorunları var. Aktroller var bir de Twitter'da onlara verilen paralar bu taraflı haberlere verilen paralarla tarıma hayvancılığa girseler ekonomi en azından azıcıkta olsa düzelirdi.Kuru baskıladıkları ortamda zam gelmez. Şu anda dolar bazında; emekli maaşı 300, asgari ücret ise 520 dolar civarlarında. Türkiye, bu paraları bile verebilecek ülke değil. Türk lirası olması gerekenden daha değerli olduğu için mecbur kalıyor. Zam yapılırsa moratoryum riski artar.
Bu listede en az 3. sıradayız normalde. Resmi rakamlar şeffaf olmadığı için doğru hesaplanamıyor ama sefalet; enflasyon ile işsizliğin toplamıyla bulunur. Gayriresmi olarak enflasyonun en az %130 olduğu kesin. Ek olarak da %5 işsizlik olsa %135. iflas ettiğini açıklayan Lübnan'dan bile daha sefil bir ülke Türkiye.
Kafadan hesapladığım halde böyle... Belki de ciddi hesaplasak yıkılıp harabeye dönmüş Suriye'den bile daha kötü. Durum içler acısı.
Ayrıca AKP belediyeleri borçla bırakıyor belediyeyi ekonominin neden böyle olduğunun içler acısını anlatıyor. Allah'tan CHP kazandı yoksa bunlar ülkeyi daha dibe vuracaktı.