Ben de yıllar önce ortaklığını yaptığım bir firmada olan bilgilerimin , devlette arşiv ilgili bir yerde memur olarak çalışan kişinin bu işi yapan şebekelere satmasından dolayı "hiç habersiz" icra gelmesi ile (gelmişti , gelmek üzereydi) 1 tane son model İphone Plus, 2 tane de en pahalısından üzerime açılmış 2 hat kullanılmış , tamamiyle tesadüf eseri müşteri hizmetlerindeki bir kızın "neden hat alıp kapatıyorsunuz bizi beğenmediniz mi" lafıyla öğrenmiştim , haciz tamamlanmış olsaydı , sonradan dava aç kendini ispat et , suçluları bul paranı geri al, ölme eşeğim yaz gelsin , neyse olay tamamına ermeden biz davayı açtık suçluyu tutuklattık , hat paralarını ve iphone nin parasını benim adıma fiziki olarak bayiye gidip bu işlem yapılırken fark etmeyen(ya d abelki oda işin içindeydi bilemem) bayiye ödettirdim (onu da mahkemeye verdim bu şekilde uzlaşma istedi kabul ettim), uzlaşmada bu işlemi bizzat yapan şebeke elemanından da ayrıca son model bir iphone Plus almıştım hapse gitmemesi karşılığında ,sistemin iyice çürüdüğüne de ilk elden şahit olmuştum , uzlaştırmada suçlu yanımda otururken ilgili memur/avukat artık ne karın ağrısı ise sanki suçlu benmişim gibi onların tarafını tutuyordu ! , bana "vazgeç davandan hapse attırsan ne olacak zaten 2 günde tekrar çıkar" diyordu "daha ucuz bir telefonu alıp konuyu kapamam konusunda baskı yapıyordu" , kabul etmeyince de suçlu kenarda oturup anın keyfini çıkartırken biz memurla bağrışıp çağrışıyorduk ama yemezler di , peki neden anlattım bunu , burada zaman çok önemli bir an önce ilgili yere gidip durumu düzeltin, geç kalırsanız ya düzeltemezsiniz ya da çok çok daha zahmetli olur, geçmiş olsun.

Bunu daha önce okuyaydım o kadar şeyi yazmazdım :) .