Çözüldü Empedans değerleri 8-16 Ohm olan hoparlörlerde V Değeri nasıl bulunur?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bircevapsorusu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 129
  • Etiketler Etiketler
    nasıl
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

bircevapsorusu

Becerikli
Benim hoparlörüm var 8-16 empedans değerlerinde, ama arkasında v değeri yazmıyor. Sizce v değeri ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bir sesçalar ekipmanı (?) sitesinde bu hoparlörün bir amplifikatöre ait olduğunu söylüyor. Jungson Ja99D isimli bu modelin hoparlörü 100 Watt ile çalıştığını söylüyor.

Hesaplamalarla kaç volt ile çalıştığını bulabilirsiniz. Tam olarak emin değilim ama Ja99D isimli modelin hoparlörüne çok çok benziyor, Google Lens ile arattığınızda on tane modelin arasında bunun birebiri vardı.
Empedans değerine bakarak voltaj değerinin bilinmesi mümkün değildir, en azından hoparlörün kaç watt güç çektiğini bilmeniz sizi bir sonuca oluşturabilir.

Voltaj değerini bulmak için;

Watt • Empedans işleminin kökü

kullanılabilir.

PAM8403 ile denedim son sesde ses bozuluyor büyük ihtimalle karttan kaynaklı ama başka ne yapabilirim arkasının fotoğrafını atsam yardımcı olur mu?

PAM8403 ile denedim son sesde ses bozuluyor büyük ihtimalle karttan kaynaklı ama başka ne yapabilirim arkasının fotoğrafını atsam yardımcı olur mu?
Arkada bir yazı bir ibare varsa yardımcı olur fakat bir ibare olmadan anlamanız zor gibi.

Fakat 1.5V pillerden başlayarak hoparlörü besleyerek deneme yanılma yoluyla kaç volt ile çalıştığı anlaşılabilir.

5V sorunsuz ama ondan sonrasını test edemiyorum denebileceğim bir şey yok. Arkası böyle

Dosya Ekleri

• IMG_0430.webp
    152,4 KB · Görüntüleme: 34
Bir sesçalar ekipmanı (?) sitesinde bu hoparlörün bir amplifikatöre ait olduğunu söylüyor. Jungson Ja99D isimli bu modelin hoparlörü 100 Watt ile çalıştığını söylüyor.

Hesaplamalarla kaç volt ile çalıştığını bulabilirsiniz. Tam olarak emin değilim ama Ja99D isimli modelin hoparlörüne çok çok benziyor, Google Lens ile arattığınızda on tane modelin arasında bunun birebiri vardı.

Çözüm

Çok teşekkür ederim hocam daha da emin olmak için bir hoparlörcüye götürsem işe yarar mı yardım eder mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…