Merhaba, Samsung HT-E530 5.1 ses sistemim var. Kırmızı ve beyaz RCA kablosundan 3.5mm jacka dönüşen kablo kullanıyorum. Arka hoparlörlerden ses gelmiyor fakat ön - Center ve subwoofer iyi bir şekilde çalışıyor (bütün hoparlörler sağlam arkaları da kontrol ettim.). Ses sistemini nasıl 5.1 olarak kullanabilirim, driver olarak Realtek HD Audio yöneticisi yüklü, oralardan hangi ayarları yapabilirim? Ayrıca ses sistemini kapattığımda sürekli ses seviyesi 20'ye düşüyor, ben 30'da kullanmak istiyorum fakat sürekli sıfırlanıyor.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 20 Aralık 2023
Kırmızı ve beyaz uçlu klasik RCA kablolar sadece stereo (2.0) ses iletir.
Cihazın arkasında başka hangi girişler var?
Makinenin portlarının resmini atar mısınız? Anakart ne?Merhaba, Samsung HT-E530 5.1 ses sistemim var. Kırmızı ve beyaz RCA kablosundan 3.5mm jacka dönüşen kablo kullanıyorum. Arka hoparlörlerden ses gelmiyor fakat ön - Center ve subwoofer iyi bir şekilde çalışıyor (bütün hoparlörler sağlam arkaları da kontrol ettim.). Ses sistemini nasıl 5.1 olarak kullanabilirim, driver olarak Realtek HD Audio yöneticisi yüklü, oralardan hangi ayarları yapabilirim? Ayrıca ses sistemini kapattığımda sürekli ses seviyesi 20'ye düşüyor, ben 30'da kullanmak istiyorum fakat sürekli sıfırlanıyor.
Windows'tan ses kaynağını 5.1 ayarlamak lazım.
Eldeki Samsung'un giriş portuna uygun kablo tipi bunlar.
PC için 5.1 kullanma şansın yok. HDMI ile TV'ye bağlayarak sadece 5+1 kullanabilirsin. Eğer "optik çıkış" olsaydı ona uygun ses kartı ya da destekli anakart alman gerekirdi.
Örnek : https://www.epey.com/anakart/diger-baglantilar/optik-s-pdif/
Örnek : https://www.epey.com/anakart/diger-baglantilar/optik-s-pdif/
Peki 5.1 olarak kullanmasam, arka hoparlörleri ön hoparlörlere bağlasam olur mu, olursa seri bağlamak uygun mudur?
(Arka ve ön hoparlörlerin empedans değeri 3 ohmdur.)
Mantıken olur gibi ama seri ve paralel konusunda benim tecrübem yok istersen yapay zekadan biraz yardım alabilirsin o konuda.
Teşekkür ederim cevap veren herkese. Sanırım seri bağlamak hoparlörler ve amfi için en sağlıklısı olacak.
Sonuç: Seri bağlantı yaparak Surround sistemini iptal edip 5.1 sistemi 3.1 sisteme çevirdim. Şu anda gayet memnunum cevap veren herkese teşekkür ederim.
Sonuç: Seri bağlantı yaparak Surround sistemini iptal edip 5.1 sistemi 3.1 sisteme çevirdim. Şu anda gayet memnunum cevap veren herkese teşekkür ederim.
Son düzenleme:
Olumlu sonuçlanmasına sevindim. Görseller ile nasıl yaptığını anlatabilirsen bu konudan faydalanmak isteyen eski ses sistemi sahiplerine de fikir olabilir.