Koneko Toujou

Üstün
Yer
Cehennemin dibi
128 GB SSD'ye toplam 5 adet sanal makine kurmam lazım. Windows 10 çok yer kapladığı için makineleri Linux olarak kurmaya karar verdim ama en hafifi hangisidir bilmiyorum. Arayüz olarak sade bir şeyler olursa daha iyi olur daha önce pop_os ve Kali Linux kullandım çok tecrübeli değilim. Güvenilir olsun kısmını söylemem gerek yoktur Steam hesaplarımı gireceğim. Bir de Windows'taki Mem Reduct'u çalıştırabileceğim ya da benzer bir programa ulaşabileceğim bir versiyon olursa daha iyi olur.

128 GB SSD'ye toplam 5 adet sanal makine kurmam lazım. Windows 10 çok yer kapladığı için makineleri Linux olarak kurmaya karar verdim ama en hafifi hangisidir bilmiyorum. Arayüz olarak sade bir şeyler olursa daha iyi olur daha önce pop_os ve Kali Linux kullandım çok tecrübeli değilim. Güvenilir olsun kısmını söylemem gerek yoktur Steam hesaplarımı gireceğim. Bir de Windows'taki Mem Reduct'u çalıştırabileceğim ya da benzer bir programa ulaşabileceğim bir versiyon olursa daha iyi olur.
Fedora Linux 42 KDE olabilir. Taze kurulumda 4 GB yer kaplıyor. Mümkünse Arch ve Gentoo gibi dağıtımlar tercih edilmeli. Veya Tiny Core Linux.

En az kaynak tuketen dagitimin kullanimi kolay olmasi mumkun degil. Cunku kullanimi kolay olmaai icin isletim sistemlerinde bunun için servisler olur bunlarda kaynak tuketimini artirir. Size önerim Lubuntu olacaktır.

Kullanımı kolay derken ben bu sistemi günlük kullanmayacağım onu belirtmeyi unutmuşum. Steam'i açacağım oradan oyunu açacağım ve arkada açık bırakacağım o kadar. Yani en bisitenden bir arayüzü olması yeterli.

Dediklerim arasında tabii kullanma basitliği olarak Fedora KDE. Diğerleri biraz daha zor.

Elimde bu ISO var ama workstation versiyonu galiba. Bunu kursam olur mu yoksa normal versiyonunu kurmak daha mı sağlıklı olur?

1751572224789.webp