SS.webp

SS2.webp

SS1.webp

SS.webp

2. bilgisayar için kuracağım LTSB ve LTSC sürümleri olduğunu biliyorum fakat onlar da bazı uygulama ve oyunları desteklemiyor.
Windows 10 Single Language nasıldır?
Sistemde 8 GB DDR4 RAM var.

Düz Win 10 Pro 22H2 kurup debloat et tamam.

Son düzenleme:

Düz Windows 10 Pro 22H2 kurup debloat et tamam.

Debloat nedir hocam? Bununla ilgili bir konu var mı?

Açılıştan sonra açma taraftarıyım. Ben de sadece Flameshot, IDM var. Steam vb. hemen kullanmadığım için kendi ayarlarından kapattım. Yani başlangıç öğelerinde gözükmüyor. En kötü Java'nın güncelleme uygulamasını falan kapatmanızı öneririm.

Eki Görüntüle 141796

Başlangıçta açılma süresine etki etmiyor o yüzden çok da mühim değil. Sadece açılışda boştaki RAM'i göremiyorum o kadar.

Tarayıcı ve Steam kapattım. Boşta böyle gözüküyor. Ben ayrıca optimizer kullanıyorum.

@efebatiin Bu arada optimizer Windows 10 için de geçerli. Shutup10 ek olarak kullanmanı öneririm. Ben 8GB dizüstü bilgisayarımda, varsayılan Windows 10 kullanırken bu araçlar sayesinde boşta 2GB kadar bellek tüketimi görüyordum.

Win11 PRO. Şu ana kadar öğrendiğim tüm ince ayar vb. ile boşta bu kadar kaynak tüketiyor. Bellek tüketiminden çok çoğu ince ayar hem veri toplanmasını azaltıyor hem de sistemi daha akıcı yaptığından, donanım çok güçlü de olsa açıkcası yine yaparım. Arkada sadece IDM, Flameshot açık. Bir de harici antivirüs kullanmayı saldığımdan Defender var.

2025-04-18_22-00.webp

Son düzenleme:
Madem herkes boşta RAM kullanımını paylaşmış, ben de sanal makinden Windows 10 2015 LTSB'nin RAM tüketimini paylaşayım. :D

Wısı.webp