Daha önce disk için aynı soruyu sormuştum. Bu sefer RAM kullanımının en az olduğu dağıtımı bulmam gerekli. Aklımda MX Linux var ama ne kadar güvenilir bilmiyorum. Alpine Linux önermemenizi rica edeceğim çünkü yaklaşık 10 saattir kendisine arayüz kurmaya çalışıyorum ve başaramadım.
MX Linux ile en az RAM kullanan dağıtım arasında 30 kat fark var RAM kullanımı olarak. Aradığınız şeyin en az RAM kullanımına sahip dağıtım olduğunu sanmıyorum. Sisteminizin ne kadar RAM'i var?
MX Linux ile en az RAM kullanan dağıtım arasında 30 kat fark var RAM kullanımı olarak. Aradığınız şeyin en az RAM kullanımına sahip dağıtım olduğunu sanmıyorum. Sisteminizin ne kadar RAM'i var?
Sanal makineye kruacağım 4-5 GB RAM vermem gerekli. Sistemin olabildiğince az kullanması gerekli. Yusuf Ipek'in bir videosunda en hafifi MX Linux olarak gözüküyordu (600 MB RAM kullanımı) bu yüzden aklımda onun olduğunu söyledim.
Sanal makineye kuracağım 4-5 GB RAM vermem gerekli. Sistemin olabildiğince az kullanması gerekli. Yusuf Ipek'in bir videosunda en hafifi MX Linux olarak gözüküyordu (600 MB RAM kullanımı) bu yüzden aklımda onun olduğunu söyledim.
600 MB mı? Ben 300 MB diye hatırlıyordum ya. Piyasada 10 MB RAM kullanan dağıtımlar da var da GUI'leri falan leş mesela. Size en az RAM kullanımı değil, adam gibi RAM kullanımı gerek.
Ubuntu, Debian, Arch, Fedora vs bir tercihiniz var mı taban olarak? DE önceliğiniz var mı az kullanımı olanlarda? GNOME ve KDE'yi falan eledik de XFCE, LXQt ve Openbox benzeri DE'lardan birini önceliyor olabilirsiniz belki.
600 MB mı? Ben 300 MB diye hatırlıyordum ya. Piyasada 10 MB RAM kullanan dağıtımlar da var da GUI'leri falan leş mesela. Size en az RAM kullanımı değil, adam gibi RAM kullanımı gerek.
Ubuntu, Debian, Arch, Fedora vs bir tercihiniz var mı taban olarak? De önceliğiniz var mı az kullanımı olanlarda? GNOME ve KDE'yi falan eledik de Xfce, lxqt ve Openbox benzeri de'lardan birini önceliyor olabilirsiniz belki.
Normalde GNOME kullanmaya alışkınım ama Xfce'nin RAM kullanımı daha azmış o yüzden onu kullanabilirim.
Taban olarak bir tercihim yok kolay yardım alabileceğim bir şey olsun yeterli çünkü Linux dünyasına tam hakim değilim.
Kurulumunu arayüzünden yapmam ve kendi mağazasından Steam'i güvenilir bir şekilde yüklemem yeterli.
EndevourOS taban olarak çok düşük Ram kullanır ve güncel yazılımlarla gelir hep.
XFCE çok kullandım, minimal olarak Ram tüketimi 600 MB olabilir ama Gnome'a göre aşırı kötü bence.
En az RAM tüketen Linux dağıtımlarını kullanmak çoğu zaman işkenceye dönüşebiliyor; çünkü kullanıcı dostu olmuyorlar. Arka planda birçok servis devre dışı bırakıldığı için kullanım kolaylığı da azalıyor. Bence her zaman Ubuntu tabanlı bir dağıtım kullanmakta fayda var, çünkü çoğu yazılım bu tabanla uyumlu şekilde çalışıyor. Size önerim: Lubuntu.