3996

Başarılı
1 tane hakiki deri ayakkabım var ve 1 tane yeni ayakkabı aldım ama henüz giymedim. Mümkün olduğunca az giymeyi düşünüyorum hemen eskimesin özel yerlerde falan. Zarar vermeden en masrafsız ve en basit ayakkabı nasıl temizlenir?
Yeni aldığım ayakkabı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben genelde makineye atarım ama bu yöntemle yapışkanları ayrılıyor
Sihirli bez denilen bezler var onlarla silmiştim 1 keresinde çok güzel temizlenmişti sizde bu yöntemi kullanabilirsiniz.

Ben genelde makineye atarım ama bu yöntemle yapışkanları ayrılıyor.
Sihirli bez denilen bezler var onlarla silmiştim 1 keresinde çok güzel temizlenmişti sizde bu yöntemi kullanabilirsiniz.

Sağ olun. Bir sorum daha olacaktı hocam. Yeni aldığım aykkabıyı çok az giymeyi düşünüyorum. Yağmurlu ve karlı havalarda hiç giymicem. Doğum günü partilerinde vs özel yerlerde giymeyi düşünüyorum.
Ne kadar az giyersem o kadar ömrü uzar mı ayakkabının.
Bahsettiğim ayakkabı bu. @IV.MURAT

Son düzenleme:
1 tane hakiki deri ayakkabım var ve 1 tane yeni ayakkabı aldım ama henüz giymedim. Mümkün olduğunca az giymeyi düşünüyorum hemen eskimesin özel yerlerde falan. Zarar vermeden en masrafsız ve en basit ayakkabı nasıl temizlenir?
Yeni aldığım ayakkabı.
Bu zaten deri; süet veya nubuk gibi temizlemesi zor değil. Islak bezle kirini al, eğer çok kötü durumdaysa boya. Tabanı için de taban boyaları var, sarardıkça onu kullanırsın.

Sağ olun. Bir sorum daha olacaktı hocam. Yeni aldığım aykkabıyı çok az giymeyi düşünüyorum. Yağmurlu ve karlı havalarda hiç giymicem. Doğum günü partilerinde vs özel yerlerde giymeyi düşünüyorum.
Ne kadar az giyersem o kadar ömrü uzar mı ayakkabının.
Bahsettiğim ayakkabı bu. @IV.MURAT
Uzar ama çok da değil, ne olursa olsun bir zaman sonra tabanı açılıyor. Onu yapıştırırsanız tabii ki de daha da artar. Benim ayakkabılarım ortalama her gün giymeme rağmen 2-3 sene dayanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni aldığım ayakkabı.
Hocam attığınız linkteki ayakkabının özellikle beyaz kısmı için söylüyorum diş macunu iyi iş görüyor. Kullanmadığınız bir diş fırçası ile macunu beyaz kısma iyice yedirin. Birkaç dakika sonra ise diş fırçasını suya tuttuktan sonra bu kısımları fırçalayın. Ayakkabının bu kısmı kirlenmişse fırçaladığınızda ilk günkü zamanlarına döndüğünü göreceksiniz. Köpürecek zaten. Sonrasında da nemli bir bezle silin bu kısmını. Kalan kısmı için de nemli bezle temizleme yapıyorum ben. Hatta bunu birkaç gün önce yaptım. Keşke kirli halini de çekseydim ayakkabımın. :)

Hocam attığınız linkteki ayakkabının özellikle beyaz kısmı için söylüyorum diş macunu iyi iş görüyor. Kullanmadığınız bir diş fırçası ile macunu beyaz kısma iyice yedirin. Birkaç dakika sonra ise diş fırçasını suya tuttuktan sonra bu kısımları fırçalayın. Ayakkabının bu kısmı kirlenmişse fırçaladığınızda ilk günkü zamanlarına döndüğünü göreceksiniz. Köpürecek zaten. Sonrasında da nemli bir bezle silin bu kısmını.
Birebir aynısını yazacaktım, hocam ağzımdan almış. Senelerdir yapıyorum bunu özellikle beyaz kısımlar/ayakkabılar için tavsiye ederim. Makine için de belki en düşük ayarda soğuk suda yıkayabilirsiniz ayakkabıları sabitledikten sonra.