Vâveylâ

Uzman
Yer
CachyOS
Selam dostlar, kod hatalarını çözmek için 5 tane yapay zekâyı aynı anda kullanınca aklıma bu konu geldi. İyidir, kötüdür bunu tartışmak değil; avantaj sağlayan ve sağlamayan konuları yazarsanız daha iyi olur.

Kendiminkiyle başlayayım (sıralama değildir):

1. QWEN
Sebep: Analiz, raporlama ve kod yazmakta bana göre şu an en iyisi. Doğru promptu açıklayıcı bir şekilde yazınca tam, eksiksiz yazıyor ve hata ile bir kere bile karşılaşmadım. Dezavantaj olarak diğerlerine nazaran biraz daha yavaş ve gündelik kullanım için pek beğenmedim.

2.Gemini
Sebep: Sadece görsel üretmek amacıyla kullanıyorum; Nano Banana geldikten sonra görsel olarak daha da iyileştirildi. Başka bir yapay zekâya resim yaptırmıyorum artık. Dezavantaj olarak, bir görsel ürettikten sonra “burayı kaldır”, “biraz daha detaylı olsun” gibi cümleler kullanınca ya aynı resmi veriyor ya da komple alakasız bir şey veriyor. Başka sohbet açıp oradan devam ediyorum. Kendisini sadece görsel olarak kullandığım için gündelik performansı nasıl bilmiyorum.

3. Claude
SSebep: QWEN ile yarışır. Aynı komutları QWEN ile karşılaştırınca biraz eksik kalabiliyor veya yanlış yapabiliyor. Genel olarak çok fark görmedim. Dezavantaj olarak da yine bir şey göremedim.

Claude. Kodlarımdaki bazı hataları görmemde yardımcı oluyor. Veya zaman kazanmak için bazı kodları yazdırıyorum.

Benim GPT'yi eğittim. İstediğim şeyi diğer yapay zekalara göre hem daha iyi buluyor hem de bir şey anlatırken kısa kesiyor tam istediğim şeyi veriyor, aslanım benim.

Son düzenleyen: Moderatör: