En gereksiz ekran kartı modeli sizce nedir?

GeForce 210.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptoplarda bulunan 5070 8GB kesinlikle. Takiben GTX 950 sonrası bütün 50 serileri de eklenebilir.

GTX 1630. Hatta onu kullananların NPC olduğunu düşünüyorum.

GTX 1600 tüm serisi.
Gtx 1000 serisiyle neredeyse aynı performans veren kartları ürettiler. Boşa kürek çektiler resmen.

Ballandıra ballandıra övenleride vardı aşırı komik geliyordu.

Aklıma gelenleri şöyle sıralayayım:
  • RX 6400/6500 XT, 4 GB VRAM ve PCIe 4.0 x4 saçmalığı bir kenara encoderı bile yok. Ayrıca PCIe 3.0 bir anakartta kullanırsanız da performansı yarı yarıya düşüyor.
  • GT 1030 DDR3, hiç ses çıkarmadan GDDR5 olan asıl modelin DDR3 modelini piyasaya sürdüler; ne hikmetse adını bile değiştirmediler ama kart asıl modelden %50 falan daha zayıf.
  • RTX 3050 6 GB, bunun nasıl bir ucube oluşum olduğunu bilen bilir; asıl RTX 3050 modeli 128 bit 8 GB olmasına karşın "ya biz bunu biraz daha ucuzlatalım, zaten alıyorlar" diyerek 96 bit 6 GB yaparak çıkarılmış bir model. Şöyle ki bu kart fiyatına göre kimi iGPU'dan bile rezil durumda.
  • GTX 1060 3 GB, bu da zamanında şimdinin RX 9050 4 GB modeli gibi çıkarılmış saçma sapan bir model, asıl model olan GTX 1060 6 GB modelinin bellek kapasitesi dışında CUDA çekirdekleri de kırpılmıştı. Öyle ki 3 GB olması yüzünden çıktığı dönemdeki oyunlarda bile yetersiz kalıyordu.
  • Intel Arc A310, bunu ben gördüğümde herhalde birileri tarafından talep görüyordur diye düşünmüştüm; kendisi Intel hazretlerinin en alt harici ekran kartı modeli, en alt derken dibini sıyırıyor öyle ifade edeyim. Bu kartı taktığınız sistemdeki iGPU hemen hemen bununla aynı işi görür. Yine de RX 6400/6500 XT'ye kıyasla en azından bir encoderı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…