Spotify değil çünkü müzik dinleyemiyorum. İstediğim müziği çalma ve kesinti olmadan, reklam olmadan dinleyebilmek için, oynatma listesi oluşturmak için para vermem gereken saçma bir uygulama.

PC'de Youtube, Mobilde MYT.
Sanatçılar sagolera paşamızın keyfi için değil, para için müzik yapıyor. Cebinizden çıkacak bir çikolata parasını bu kadar büyütmeyin.

Sanatçılar sagolera paşamızın keyfi için değil, para için müzik yapıyor. Cebinizden çıkacak bir çikolata parasını bu kadar büyütmeyin.

Ücretsiz varken neden para vereyim? Onu geçtim istediğim şarkıyı dinleyemiyorum para vermeden. Ya ücretsiz versiyon hiç olmasın ya da en azından ücretsiz versiyonu da bir nebze kullanılabilir olsun. Bu yüzsüzlük.

Ücretsiz varken neden para vereyim?
Sanatçıyı desteklemek için mesela? Spotify'da sanatçı gelirleri reklamlar ve Premium üyelik ücretlerinden ödeniyor. Ki buna rağmen pek çok sanatçının dijitalden para kazanması güç, siz de bu yangına körükle gidiyorsunuz.

Sagopa bir ropörtajında "zaten dijitalden para kazanmanın zor olduğundan" bahsediyordu.
Marketten çikolatayı alıp kaçmak varken neden para vereyim
Sizin tarafınızdayım, ancak verdiğiniz örnek yanlış. Yaptığınız mantıkla olsaydı, kişi müziği korsan dinleyince parayla dinleyenlerin dinleyememesi gerekirdi.

Ancak bu stoklu bir ürün değil, örneğin siz 100 stoklu çikolatadan 1 tanesini çalınca 99 tane kalıyor. Ancak dijitalde bu mümkün değil işte, daima sonsuz tane var.

Bir market bedavaya çikolata dağıtırken ben neden diğer marketten parayla çikolata alayım?
Market bedava çikolata dağıtmıyor, diğer marketin parayla sattığı şeyi çalıp sana veriyor.

Sanatçıyı desteklemek için mesela? Spotify'da sanatçı gelirleri reklamlar ve Premium üyelik ücretlerinden ödeniyor. Ki buna rağmen pek çok sanatçının dijitalden para kazanması güç, siz de bu yangına körükle gidiyorsunuz.

Sagopa bir ropörtajında "zaten dijitalden para kazanmanın zor olduğundan" bahsediyordu.

Market bedava çikolata dağıtmıyor, diğer marketin parayla sattığı şeyi çalıp sana veriyor.

Alıntıladığım tüm mesaj koca bir boşluk. Sagopa kendi Youtube kanalında zaten müziklerini paylaşıyor. Alıp dinliyorum. Onun paylaşmadığı bazı müzikler var onlarda zaten Spotify'da da yok.

Market marketten çalıp bana bedava vermiyor. Birisinde üretici markete veriyor ve ben bu marketten satın almaya zorlanıyorum o çikolatayı. Diğerinde ise üretici markete çikolatayı veriyor, ben de oradan bedavaya alıyorum. Hem benim dediğim mesele spotify'ın para istemesi değil. Ücretsiz versiyonun ciddi anlamda saçma olması. İstediğim şarkıyı dinleyemediğim bir şarkı uygulamasından bahsediyoruz. Böyle olacağına direkt ücretsiz yok kardeşim satın al desin. O zaman ses etmem.