Sagopa kendi Youtube kanalında zaten müziklerini paylaşıyor.
Telif hakkı sisteminin YouTube'da nasıl çalıştığını araştırmanızı öneririm. O müziklerde açıklama kısmına bakarsanız zaten telif hakkı kısmı var. Siz oradan kimsenin gelir almadığını mı düşünüyorsunuz?
:rofl:
Onun paylaşmadığı bazı müzikler var onlarda zaten Spotify'da da yok.
Bahsettiğiniz şey muhtemelen ya Tek öncesi, ya da underground parçaları. Bunları paylaşmama nedeni görüşlerinin, arkadaşlıklarının değişmesi. "Paylaşmadığı" dediğiniz bazı albümlerin enstrümantalleri var çünkü.
Birisinde üretici markete veriyor ve ben bu marketten satın almaya zorlanıyorum o çikolatayı. Diğerinde ise üretici markete çikolatayı veriyor, ben de oradan bedavaya alıyorum.
Üretici markete parayla veriyor işte, sorun o. Bu tarz korsan dinleme servisleri, başka bir platformdan müziği "ripliyorlar."
Hem benim dediğim mesele spotify'ın para istemesi değil. Ücretsiz versiyonun ciddi anlamda saçma olması.
Telefon uygulamasından bahsediyorsanız doğru, berbattır.
İstediğim şarkıyı dinleyemediğim bir şarkı uygulamasından bahsediyoruz. Böyle olacağına direkt ücretsiz yok kardeşim satın al desin. O zaman ses etmem.
Onun sebebi zaten servisi insanların denemesi için.

Neyse hocam, konuyu fazla dağıtmayalım. Yaptığınız şeyi desteklemiyorum; ancak fikrimi söylemekten başka diyebileceğim bir şey yok. İyi dinlemeler.

Spotify değil çünkü müzik dinleyemiyorum. İstediğim müziği çalmak ve kesinti olmadan, reklam olmadan dinleyebilmek için, oynatma listesi oluşturmak için para vermem gereken saçma bir uygulama.

PC'de Youtube, Mobil de MYT.
Kimse uygulamayı keyfiniz güzelleşsin diye geliştirmiyor, sanatçılar sırf Sagolera müzik dinlesin diye milyonlarca para bayıp emek sarf etmiyor.

Neyse hocam, konuyu fazla dağıtmayalım. Yaptığınız şeyi desteklemiyorum; ancak fikrimi söylemekten başka diyebileceğim bir şey yok. İyi dinlemeler.

Yav arkadaş adam kendisi gidip youtube kanalında paylaşmış şarkıyı. Ben neden dinlemek için spotify'a para ödeyeyim? Adam zaten bana bedava platformdan dinleme ikanını da bizzat kendisi sunmuş ve ben de gidip dinliyorum. Sen de gelip desteklemiyorum diyorsun. Tamam destekleme çok da önemli ve gerekli değil senin desteğin. Ayrıca spotify'da olmayan şarkılarla ilgili bilmem bir şeyler demişsin de bu sonbucu değiştirmiyor ki. Ben o şarkıyı dinlemek istiyorum ama spotify'da yok. Ben de başka platformlara yöneliyorum. Zaten çok büyük ihtimalle o şarkıların yayın hakları Sago'da da değil. Çoktan tarih olan şarkılar.

Kutuphane kapsam olayi kisiden kisiye ve zevkine gore degisir, ben parca bulamama gibi sorun yasamadim Apple Music'te. Bolge sinirlamasindan oturu olanlar YouTube'da bile olmayabiliyor ne kadar genis olursa olsun benim gozumde anlami kalmiyor, dedigim gibi yani kisiye bagli durum. Olmayan parcalar icin de zaten alternatif olarak cozum yolu var.

Spotify. Podcastte olması ve diğer kişilerin yaptığı listelerin olması daha samimi bir ortam yapıyor. Tasarımda güzel.