@michaelscofield, farkindaysaniz "her firma için şikayet olabilir, herkesi memnun edemezsin" yazdım mesajimda. Ben kendi deneyimimi paylaşıyorum. Sizinle ne alakası var? Sizin de deneyiminiz o şekilde demek ki.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
Bir gun ettiginde tamamen robot oldugu icin mahkemelik olmadan kurtulamayacaksin ve saglam avukat ordulari var.Sen sorun yaşadın diye ben sorun yaşamıyorum Kaan. Bugüne kadar beni hiç pişman etmedi.
Ayrıca Amazon'un her müşteri temsilcisi birbirini tutmuyor. Razer Viper V3 Pro'da 3 kere sorun yaşadım, ürün ben de kaldı paramı da aldım. Gelip de burada bu firmayı kötüleyemem.
Amazon.
Tabii ki her firmanın kusuru veya mağdur bıraktığı kişiler vardır kimse mükemmel satıcı değildir.
@michaelscofield bunu kendi açısından açıkladı sizlerde benzer şekilde.
Zaten konunun asıl amacı en az sorunlu olanı bulabilmek bu yüzden kesin kusursuzdur kesin ilgisizdir fikirlerinizi lütfen yarıştırmayın.
@michaelscofield bunu kendi açısından açıkladı sizlerde benzer şekilde.
Zaten konunun asıl amacı en az sorunlu olanı bulabilmek bu yüzden kesin kusursuzdur kesin ilgisizdir fikirlerinizi lütfen yarıştırmayın.
En memnun kaldıklarım Amazon ve Hepsiburada. Amazon'da genelde satıcısı Amazon olan ürünler aldım, hatta daha yeni 2 kulaklık almıştım, ikisini de deneyip keyfine iade ettim. Sorun da olmadı. Hepsiburada'da keyfine 1-2 kere ettim, 1-2 kere de ürün sorunlu olduğu için ettim. Satıcılar Hepsiburada değildi ama ona rağmen sorun yaşamadım. Yani satıcı puanı 9.5 üstü ise bence Amazon'da da Hepsiburada'da sorun yaşanması zor.
Oyle %100 guvenilir degil sikayetvara bakin. Amazon'da da mahkemelik olursunuz. Gecen eksi sozlukte basligi vardi iPhone aliyor baska ürün gonderiliyor ve Amazon temsilcisi iade edin size paraniz odenecek yaziyor. Gelen yanlış urunu gonderiyor Amazon red ediyor. Bu bizim size gonderdigimiz ürün degil diyor. Satici AmazonTR. Sonrasinda da bir daha bu konu hakkinda yazarsa cevap vermeyeceklerini soyluyorlar. Bu adam mahkemelik oldu mesela.
Pahali seyleri fiziksel magazalardan almayi tercih ediyorum veya hassas seyleri. Laptop, monitor, ekran karti gibi. Dusunsene 20 bin liralik monitor aliyorsun kargocu firlatiyor arabanin icine bunun ornekleri var YouTube'da. O kargoculara kesinlikle kizmiyorum cunku en cok isi en az kisiye yaptiriyorlar bu sömürü düzeninde, onlarda insan ve yaptiklari yanlista olsa kizamiyorum bu yuzden. 2 isci daha alirlarsa iflas eder reziller.
Satis sonrasi destekte Vatan PC hosuma gitti. Kulaklik almistim ve bozulunca garantiye gonderdiler oradan ayni ürün varsa degisim yapabilecegimi veya fiyati artsa dahi ayni urunu alabilecegimi soylemislerdi. Tabii ki kulaklık 180 liraydi Sony veya philipsti galiba hatirlamiyorum. Pahali olunca isler degisir diye dusunuyorum magdur edebilirler. xD.
Fiziksel mağaza olmasınım hiçbir etkisi yok.
Teknosa'dan Galaxy A25 almıştım benim problemim olmadan iç ekranı kırılmıştı servis ücretli yaptırmayı talep etti ve Teknosa biz herhangi bir şey yapamayız servis ne dediyse odur dedi.
Ayrıca telefonu teslim ederken dış kozmetiğinde herhangi bir yamulma darbe izi olmadığını da gördüler raporda detay verip destek olmaya çabalamadılar.
Her firma için şikayet olabilir. Herkesi memnun edemezsin ama "Amazon'un direkt değişim ya da iade yapacağını biliyorum, kafam rahat oluyor, hiçbir soru işareti olmuyor kafamda." demek de doğru olmuyor her zaman.
TPLink UB500 almıştım, ucu yamuk geldi ezik geldi. Amazon'a yazdım diyorum ürünü size göndereyim ürünü değişin diyorlar olmaz maalesef falan. İade olur diyorlar iade edip tekrar alsam ürüne zam gelmiş o da mümkün değil. Neden değişim olmaz diye soruyorum yüzüme kapatıyorlar sohbeti.
![]()
Kısacası al şu kusurlu ürünü kullan demek istiyorlar. Bu olayı geçtim aynısını bir kez daha yaşadım şu konuda:
Amazon tarafından dolandırıldım!
Amazon'dan aldığım SanDisk Ultra Fit USB belleğim hem paketi halde geldi, hem kalıcı çizikli geldi, hem de asla bilgisayara girmiyor. (Birçok bilgisayarda denedim.) Ayrıca sahte olduğunu da düşünüyorum, çünkü SanDisk'in paketlemesi böyle değildi. İade istediğimde ürün şu an 153 TL, Amazon diyor...techolay.net
Çevremde de bu sorunu yaşayanlar var Amazon'da. Amazon'un o iyi müşteri desteği artık maalesef bitmiş. Eski...
- Toby Fox
- amazon eski
- Forum: Web ve Mağaza Alışverişlerinde Yaşanan Sorunlar
Örnek olarak bu benim yaşadığım bir olay.
Amazon'dan aldığım SanDisk Ultra Fit USB belleğim hem paketi açık halde geldi, hem kalıcı çizikli geldi, hem de asla bilgisayara girmiyor. (Birçok bilgisayarda denedim.) Ayrıca sahte olduğunu da düşünüyorum, çünkü SanDisk'in paketlemesi böyle değildi.
İade istediğimde ürün şu an 153 TL, Amazon diyor ki, 83 TL iade yaparız ürünü bize gönderdiğiniz takdirde, değişim yapamayız. Ben ürünü iade ettikten sonra tekrar satın alamayacağım. 3 gün önce yazdığımda bana "ürünü bize gönderin size 83 TL iade yapılınca aradaki farkı iade edelim, ancak bunun için önce bir talep açalım, talebin...
- Toby Fox
- amazon
- Forum: Web ve Mağaza Alışverişlerinde Yaşanan Sorunlar
Bu da öyle.
Kardeşim attığın konuların üzerinden en az 1.5-2 sene geçmiş. Ve bu gibi olaylar, Amazon'un destek anlamında en iyisi olduğunu değiştirmiyor.
@deiinzz, 1.5 2 sene geçmesi bir şeyi değiştirmez. Mağdur edilen insan mağdur edilmiştir. Mağduriyet ortadan kalkmaz zaman ile. Birinin mağduriyeti bir firmanin en iyisi olduğunu degistirmiyor ise birinin memnuniyeti de bir firmayı en iyisi yapmaz. Zaten Hepsiburada ve Amazon idir başlıktaki sorunun cevabı.
Teknosa satarken kontrol ederek satiyor. Sonradan kirilma olmasi senin sucun gibi gozukuyor anlatimina gore. Bu durumda internetten alsan bir sey degisecegini sanmiyorum. Yine magdur olurdun.Fiziksel mağaza olmasınım hiçbir etkisi yok.
Teknosa'dan Galaxy A25 almıştım benim problemim olmadan iç ekranı kırılmıştı servis ücretli yaptırmayı talep etti ve Teknosa biz herhangi bir şey yapamayız servis ne dediyse odur dedi.
Ayrıca telefonu teslim ederken dış kozmetiğinde herhangi bir yamulma darbe izi olmadığını da gördüler raporda detay verip destek olmaya çabalamadılar.
@deiinzz, 1.5 2 sene geçmesi bir şeyi değiştirmez. Mağdur edilen insan mağdur edilmiştir. Mağduriyet ortadan kalkmaz zaman ile. Birinin memnuniyeti de bir firmayı en iyisi yapmıyor.
E kardeşim o zaman şöyle mantık kuralım biz. Ben de wraithtte kaç tane ürün aldım hiç de sorun yaşamadım. Ben de Wraith'in gerçeğini hiçe sayıp, ben iyi destek aldım öneririm mi diyeyim? Konu mu atayım? Sen bunun aynısını fakat zıtını yapıyorsun sadece. Ben bir üründe sorun yaşadığımda, o ürünün kalitesini hiçe sayıp kendi deneyimimi katmıyorum işin içine. Çünkü bunlar gerçekleri göstermiyor.