isimsizman

Uzman
Merhabalar arkadaşlar güncel olarak gerçekçi ve kaliteli resimler üretebilen en iyi model hangisidir? Flux'ın modelleri var, Imagen 4 var fakat ona bir türlü gerçekçi resim ürettiremedim. Midjourney var eskide kaldı şu an yeni modellerin arasında. Sizler ne kullanıyorsunuz, ne önerirsiniz? Bir sıralama yapabilir misiniz?

Son düzenleme:
Ben bu konudakileri Imagen 4 ile ürettim. İsterseniz istem konusunda yardımcı olabilirim, tabii beğenir ve gerçekçi bulursanız.

GPT Image 1 modeli. Tartışmaya kapalı yani, o kadar.
Hmm Sora'dan farkı nedir onun? Sora'nın da bir görsel oluşturma modeli vardı sanırım bu o mu oluyor?

Ben bu konudakileri Imagen 4 ile ürettim. İsterseniz istem konusunda yardımcı olabilirim, tabii beğenir ve gerçekçi bulursanız.

Güzel duruyorlar. Promptları nedir?

@isimsizman

ChatGPT'ye:

Bana İngilizce bir istem yaz, Ultra gerçekçi, sinematik, detaylı:

deyip istediğin konuyu yazıyorsun chatgpt'ye. Bu şekilde sana uzunca bir istem vermesi lazım.

İstersen gene de tren istemi şu şekilde mesela:

A hyper-realistic cinematic scene with a soft vignette. It's snowing gently — small flakes falling across the scene. Under a parked car, a cat is crouched, peeking out carefully with wide, alert eyes, staring directly into the camera. The snow covers parts of the ground and the car, creating a cold, quiet atmosphere. The undercarriage of the car is clearly visible with detailed textures: slightly rusted metal, suspension parts, and dirt accumulation. The cat's fur is slightly damp, and its breath subtly visible in the cold air. The background is softly blurred, emphasizing the cat's face and the mechanical details under the car. Lighting is natural and overcast, giving the scene a moody, cinematic feel.

Açıkçası Ben kendim ChatGPT kullanıyorum. Çünkü çok ucuza kullanabiliyorum fakat ChatGPT kadar iyi alternatif ne var dersen Seedream 3.0'ü çok beğeniyorum. ChatGPT alternatifi olarak kullanmak isteyen kullanabilir.

Imagen 4'ü pek beğenemedim. Benim iş akışıma pek uymuyor. O yüzden tavsiye edemem. Flux ise şu anda image Editing'de kullanılabilir. Özellikle bu Flux. 1 Kontext modeli gerçekten bayağı iyi çalışıyor. ChatGPT'de görsel düzenlemede çok iyi fakat Beni tam olarak anlayamıyor çoğu zaman. Yani en azından benim kullanım tarzımda fakat Flux 1 Kontext'i daha kullanışlı buluyorum görsel düzenlemede.

Bunun dışında görsel üretmek şu an için ChatGPT'ya da benzeri platformlar kullanmadan Local'de yapmak istiyorsan da Civit AI'da gezmeni ve tam olarak ne istediğini uygun modelleri görüp örneklere bakıp ona göre görsel üretmeye bakmanı tavsiye ederim. Localde kontrolün çoğu sende olduğu için yer yer ChatGPT benzeri platformlardan çok daha kaliteli görseller üretmen mümkün.

Kısaca amacın neyse ona göre bir şey kullanmalısın.

Son düzenleyen: Moderatör:
En iyi araç bence Bing Image Creator. Tavsiye ederim.