Dolapdereli Sabri

Çalışkan
Selam. Arkadaşlar geçen hafta yeni abonelik başlattım. Kuruluma gelen ekip ZTE ONT Cihazı ve Vanvita router bağladı. Şu ana kadar pek bir şikayetim yok. Ara sıra ayarları kaydetmiyor router yeniden başlatma sağlayınca ayarlar uygulanıyor ve arayüzü çok sade kısıtlı. Bunun haricinde 5GHz kanalında geceleri kopmalar oluyor 2-3 dk radyo sinyali kayboluyor. TurkNet'in kullanıcılarına aktif verdiği Routerler'i bilen varsa en iyi ince ayarları sunan ve sinyal kalitesini veren aboneleri verdiği cihaz hangisi? Temsilciden onu talep etmek isterim teşekkürler.

Selam. Arkadaşlar geçen hafta yeni abonelik başlattım. Kuruluma gelen ekip ZTE ONT Cihazı ve Vanvita router bağladı. Şu ana kadar pek bir şikayetim yok. Ara sıra ayarları kaydetmiyor router yeniden başlatma sağlayınca ayarlar uygulanıyor ve arayüzü çok sade kısıtlı. Bunun haricinde 5GHz kanalında geceleri kopmalar oluyor 2-3 dk radyo sinyali kayboluyor. TurkNet'in kullanıcılarına aktif verdiği Routerler'i bilen varsa en iyi ince ayarları sunan ve sinyal kalitesini veren aboneleri verdiği cihaz hangisi? Temsilciden onu talep etmek isterim teşekkürler.
Zyxel VMG3625-T50B veriyorlardı bir ara galiba. Çok şikayet edeni duymadım. Ben de Vantiva router kullanıyorum ama bu model sanırım kumar gibi bir şey. Bazılarında sizin dediğiniz problemler var bende hiç olmadı. Bir tek 5 GHz hattı düştü bir ara. 48. kanala çekince düzeldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
ZyXEL VMG3625-T50B veriyorlardı bir ara galiba. Çok şikayet edeni duymadım. Ben de Vantiva router kullanıyorum ama bu model sanırım kumar gibi bir şey. Bazılarında sizin dediğiniz problemler var bende hiç olmadı. Bir tek 5 GHz hattı düştü bir ara. 48. kanala çekince düzeldi.

Ne hız alıyorsun Wi-Fi kullanarak peki Wi-Fi 6 5GHz'den?

1 hafta önce GigaFiber'e geçtim, bana da aynı modemi verdiler. QoS ayarı vs. yapılmıyor. Ama hızlarda ve 5GHz'de herhangi bir problem yaşamadım. Tertemiz çalışıyor. Tek problemi hacklenememesi sanırım. Hacklenirse eğer QoS ayarı yapmak istiyorum giriş gecikmesi için.

1 hafta önce GigaFiber'e geçtim, bana da aynı modemi verdiler. QoS ayarı vs. yapılmıyor. Ama hızlarda ve 5GHz'de herhangi bir problem yaşamadım. Tertemiz çalışıyor. Tek problemi hacklenememesi sanırım. Hacklenirse eğer QoS ayarı yapmak istiyorum giriş gecikmesi için.

Ne hız alıyorsun Wi-Fi'den hocam?

ZTE H3601P veriyorlardı bir iki hafta öncesine kadar, dün de arkadaşıma kurulumda Vantiva taktılar. Arkadaş numarasını bıraktı, ZTE gelince görüşelim gelip değiştirelim, gelene kadar idare edin dedi.

1 aya kadar falan gelirmiş.

Temsilci talep üzerine cihaz değişimi yapmıyor genelde, arıza gibi bir durum olması lazım değiştirmeleri için. En iyisi kendi cihazını alıp kullanman.

1 ay önce GigaFiber geçtim ZTE H3601p modem taktılar. Ama ben kendi routerı mı kullanıyorum. Verilen TurkNet modeminde bir problem görmedim ama arayüzde yapabileceğiniz ayarlar çok kısıtlıydı. Hatta sadece DNS girebildim o kadar. :)

Ne hız alıyorsun Wi-Fi kullanarak peki Wi-Fi 6 5GHz'den?
Telefonum Wi-Fi 5 desteklediği için tam verim alamıyorum fakat routerla aramda bir duvar fark varken 300 mbit download alıyorum. Upload 300-350 arası.

1 ay önce GigaFiber geçtim ZTE H3601p modem taktılar. Ama ben kendi routerı mı kullanıyorum. Verilen TurkNet modeminde bir problem görmedim ama arayüzde yapabileceğiniz ayarlar çok kısıtlıydı. Hatta sadece DNS girebildim o kadar. :)
Gigafiber altyapısında verilen en kötü router ZTE model sanırım. Hatta en iyiden kötüye Zyxel / Vantiva / ZTE olarak gidiyor.