USB bellek bozulan, harici diskin slotuna takarken kıran, durduk yere harici disk bozulan vb. kişiler gördüm. Hepsinin de verisi var. Aman gitse ne olacak diyorlar ancak sonradan pişman oluyorlar. Şükür, başıma böyle bir olay gelmedi ama gelme olasılığı var. Bu yüzden demek istiyorum ve konuyu yanlış yere mi açtım bilmiyorum.
Bulut depolamanın daha iyi olduğunu düşünüyorum ancak yine de sizlere sormakta fayda var. NAS depolama falan deniyor ama bilemiyorum(NAS depolama kullanacak kadar verim olmasa da yazmak istedim).
ODTÜ'de bir hocaya sordum ve bana bölümdeki kişiler bulut depolama kullanıyor dedi. Hepsi olmasa da hemen hemen hepsi dedi yani. Kendisi de harici disk kurbanı. 3-4 disk var mış uzun zaman açmamış ve taktığında veriler puff. 50 binlerde bir üniversitenin hocasına sordum ve bana harici disk kullandığını söyledi. Harici diskin daha iyi olduğunu söyledi.
Onlarca bilgi söyleyen var. Peki burada kimin fikrine güvenmek daha iyi? ODTÜ hocası(profesör) sözü mü dinlenmeli yoksa daha değişik yöntemler var mı? Benim de verim var. Kaybolmasını istemediğim şeyler var. Başlığı da bu şekilde yazdım zaten.
Görüşleriniz nedir?