En kötü işletim sistemleri nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

MasterSlenderTR

Başarılı
Makaleler
4
Teknoloji dünyasında, işletim sistemleri kullanıcı deneyimini büyük ölçüde etkileyen önemli bir unsurdur. Ancak bazı işletim sistemleri, çeşitli nedenlerden dolayı kullanıcılar tarafından daha az tercih edilebilir veya olumsuz yorumlar alabilir.

Bu forum başlığında, deneyimlerinize ve görüşlerinize dayanarak, "en kötü" olarak nitelendirdiğiniz işletim sistemlerini paylaşabilirsiniz.

Benim için en kötü işletim sistemleri şu şekilde:

Windows tarafında - Windows 10/11 ikilisi
  • Önceki Windows sürümleriyle karşılaştırıldığında özelleştirilebilirlik kısıtlı.
  • Arayüz iğrenç, özellikle Windows 10'un arayüzü ruhsuz ve ucube.
  • Başlat menüsüne bile reklam koymak mı? Ciddi misin Microsoft?
  • Akıcı değil, özellikle Windows 11 akıcı değil. Eski bir Microsoft çalışanı bile bu konudan şikayetçi.
  • Bloatware cehennemine hoş geldiniz ve bu cehennemin bekçileri de Microsoft Store, Xbox App, Candy Crush, OneDrive, Cortana, Copilot olacak.
  • Kullanıcı gizliliği neredeyse yok.
  • Stabil değil.
windows-10-fixed.webp

Linux tarafında - Ubuntu
  • Unity gibi güzel bir masaüstü ortamını kaldırıp daha kötü olan Gnome'a geçti.
  • Paket yöneticisi çok yavaş ve Snap paketlerine yönlendirmesi hiç hoş değil.
  • Linux dağıtımlarına hiç yakışmayacak şekilde Telemetri bulunduruyor.
  • Windows 10'un LTSB sürümlerinden bile daha ağır.
  • Bugbuntu.
b2pxifk0pgna1.webp

MacOS tarafında - Catalina
  • 32-bit uygulama desteğini kaldırarak zaten az sayıda bulunan Mac uygulamaları ile olan uyumluluğa darbe indirdi.
  • Apple'ın en kararsız ve hatalarla dolu MacOS sürümlerinden biri.
  • Önceki MacOS sürümleri ile kıyaslandığında hantal çalışıyor.
p1ao5zrd3xt31.webp

Son düzenleme:
Bunların hepsine katılıyorum ancak ben Windows ailesine Windows 8'i de eklemek istiyorum.

Her ne kadar içinde Windows 10/11 kadar bloatware olmasa da arayüz açısından en kötü Windows diyebiliriz. Tabletler için iyi bir arayüz olsa bile masaüstü bilgisayarlar için çok kötü gözüküyordu. Windows Vista ve Windows 7'deki Aero temasının kaldırılması, Windows 95'den beri her Windows'da yer alan başlat butonu ve başlat menüsünün kaldırılması gibi saçma sapan şeyler gördük. O kadar kötü bir durumdaydı ki desteği bile en az 4 yıl sürdü. En azından Windows 10 ile "kötü" bir şekilde geri dönmüştü başlat menüsü ancak Aero teması için aynı şeyi söyleyemeyiz. Windows 7 gibi bir efsaneden sonra nasıl böyle bir şey yaptılar hala aklım almıyor.

Fun fact:
Windows 10 ve Windows 11 dünya çapında hâlâ en çok kullanılan işletim sistemi.
Windows 10, çok sade ve iyi bir arayüze sahip. Ayrıca bütün sistemlerde çok stabil.
Windows 11, hâlâ Windows 10 kadar olamasa da, güncellemeler ile birlikte bayağı toplarladı.

Windows’a gelince sayıp, sövüp;
Windows tarafında - Windows 10/11 ikilisi
  • Önceki Windows sürümleriyle karşılaştırıldığında özelleştirilebilirlik kısıtlı.
  • Akıcı değil, özellikle Windows 11 akıcı değil. Eski bir Microsoft çalışanı bile bu konudan şikayetçi.
  • Bloatware cehennemine hoş geldiniz ve bu cehennemin bekçileri de Microsoft Store, Xbox App, Candy Crush, OneDrive, Cortana, Copilot olacak.
  • Stabil değil.

Sıra Linux’a gelince “Linux’a hiç yakışmayacak şekilde telemetri topluyor💅
” şeklinde konuşmanız ne kadar “Windows haterı” biri olduğunuzu gösteriyor zaten.
Linux tarafında - Ubuntu
  • Unity gibi güzel bir masaüstü ortamını kaldırıp daha kötü olan Gnome'a geçti.
  • Paket yöneticisi çok yavaş ve Snap paketlerine yönlendirmesi hiç hoş değil.
  • Linux dağıtımlarına hiç yakışmayacak şekilde Telemetri bulunduruyor.
  • Bugbuntu.

32 Bit uygulama desteğini kaldırarak zaten az sayıda bulunan Mac uygulamaları ile olan uyumluluğa darbe indirdi.

Böyle bir şeyi, macOS'de sadece App Store'dan uygulama indirildiğini sanan biri falan söyleyebilir ancak. macOS, 32 Bit desteğini kaldırarak daha güncel olma yolunda güçlü bir adım attı. Zaten neredeyse bütün uygulamaların hem 32 Bit, hem 64 Bit sürümleri olduğu için 64 Bit formatına ani geçiş 1-2 istisna uygulama hariç pek sorun yaşatmadı. Şu anda ise Apple hem 32 Bit, hem 64 Bit sürüm geliştirmediği için geliştirme ekibine de büyük bir rahatlık sağladı bu durum.

Arayüz iğrenç, özellikle Windows 10'un arayüzü ruhsuz ve ucube.
Bence çok güzel?
Başlat menüsüne bile reklam koymak mı? Ciddi misin Microsoft?
Bloatware cehennemine hoş geldiniz ve bu cehennemin bekçileri de Microsoft Store, Xbox App, Candy Crush, OneDrive, Cortana, Copilot olacak.
Evet olmasa daha iyi olurdu ama 5dk revo indirip hepsinden kurtulabileceğini biliyorsun.
Bir işletim sistemine çöp demek için 5dk fazladan uğraş senin için yeterli bir sebep olabilir lakin bizim için yetersiz.
Şimdiye kadar onlarca sistemde hiçbir uyumluluk performans sorunu yaşamadığım Windows 10 mu stabil değil?

Özetle Windows 10'a birçok yerden vurma imkanın varken tasarımı kötü, stabil değil vs demen en çok kullanıcısı sayısına sahip devasa bir işletim sistemine kötü demek için çok gülünç sebepler.

Son düzenleme:
Teknoloji dünyasında, işletim sistemleri kullanıcı deneyimini büyük ölçüde etkileyen önemli bir unsurdur. Ancak bazı işletim sistemleri, çeşitli nedenlerden dolayı kullanıcılar tarafından daha az tercih edilebilir veya olumsuz yorumlar alabilir.

Bu forum başlığında, deneyimlerinize ve görüşlerinize dayanarak, "en kötü" olarak nitelendirdiğiniz işletim sistemlerini paylaşabilirsiniz.

Benim için en kötü işletim sistemleri şu şekilde:

Windows tarafında - Windows 10/11 ikilisi.
  • Stabil değil.
Eki Görüntüle 72802

Linux tarafında - Ubuntu.
  • Unity gibi güzel bir masaüstü ortamını kaldırıp daha kötü olan GNOME'a geçti.
  • Paket yöneticisi çok yavaş ve snap paketlerine yönlendirmesi hiç hoş değil.
  • Linux dağıtımlarına hiç yakışmayacak şekilde telemetri bulunduruyor.
  • Bugbuntu.
Eki Görüntüle 72800

macOS tarafında - Catalina.
  • 32 Bit uygulama desteğini kaldırarak zaten az sayıda bulunan Mac uygulamaları ile olan uyumluluğa darbe indirdi.
  • Apple'ın en kararsız ve hatalarla dolu macOS sürümlerinden biri.
  • Önceki macOS sürümleri ile kıyaslandığında hantal çalışıyor.
Eki Görüntüle 72801
Windows için dediklerine katılmıyorum. Arayüzü iğrenç değil, 11'in de 10'un da arayüzleri gayet güzel ve şık. Ben başlat menüsünde reklam göremiyorum.
1723181163247.webp
Kaldırılabilir şeyleri kaldırmamak senin hatan. Akıcı değil mi? Windows 10 mu akıcı değil? Sen hayatında hiç kullanmamışsın bence. Windows 11 de akıcı bu arada, eskiden bende 11'e atıştırıyordum ama kendini toparlamış ve gayet akıcı. Bloatware'lar kaldırılabiliyor, uğraşmaman senin hatan. Ayrıca, stabil değil mi? Her ikisi de gayet stabil işletim sistemleri Senin dediklerine göre millet en*yi galiba bu işletim sistemlerini dünyada en çok kullanılan işletim sistemlerinin arasına sokmuşlar.

Son düzenleme:
Windows 10 derdim, Windows tarafı için. Gerçekten gelmiş geçmiş en rezil işletim sistemi. Hantal, dediğiniz gibi arayüzü de çok eski. Çok ram yiyor, 8-9 yıldır var piyasada ancak hâlâ stabil değil, Windows 11 çıkmasa temelli Windows'u terk ederdim, Linux'a geçerdim.

Linux için ben de Ubuntu derdim. Linux dünyasının Windows'u gibi bir şey, Gnome kullanmasında bir şey yok ancak çok hantal, bir çok distroda gnome kullandım en problemlisi Ubuntu'ydu. Ekran kartı sürücüleri düzgün çalışmıyor, kurulumda bile tonla sorun yaşamıştım falan, kötü bir distro.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows ME.
BeOS.
MeeGo.
PalmOS.
NetBSD (denedim repo desteği çok az).
Windows 8 (8.1 değil).
Symbian'ın ilk versiyonu (2003'teki versiyonları falan).
Apple AUX (neden çıktı bilmiyorum).
.
.
.
.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt