O tür fanlı ısıtıcılar çok verimli değil. Yoksa bende de vardı cayır cayır yanıyordum önüne geçince. Kısa devre yaptı yangın çıkıyordu az kalsın.

Kullanımı düzgün olursa bir sorun çıkarmaz hocam. Geçmiş olsun. Sürekli açık bırakmak iyi değil tabii ki de. Ben en fazla 30dk çalıştırıyorum.

Eğer bütceniz çok yok ise arkadaşın dediği gibi bir radyatörlü bakabilirsiniz.
Hocam bende bu var:

Simdi bu üründe termostat da var yani sıcaklığı belli kademede sabit tutuyor. 4 ayri kademesi var, ben bunu hangi kademede tutarsam en verimli kullanım olur bilemedim. İkinci kademe iyi gibi, bir kere isitinca 10 dakikada bir falan açılıyor.

Tabii ki, kaç saat çalışacak peki? Söylemediğiniz için ben 24 saat olarak hesap edeceğim.

1 günde:
2kWh • 24= 48kWh

Aylık enerji tüketimi:
48kWh • 30= 1440kWh

Aylık tüketim maliyeti ise:
1440kWh • 2.07TL/kWh= 2980TL
Teşekkürler hocam. 8 saat civari çalıştırıyorum ortalama olarak fakat kademeye gore ne kadar harcıyor anlamış değilim.

Kullanımı düzgün olursa bir sorun çıkarmaz hocam. Geçmiş olsun. Sürekli açık bırakmak iyi değil tabii ki de. Ben en fazla 30dk çalıştırıyorum.
Sağ olun. Açık da değildi geceleyin pat diye bir ses geldi sis bombası attılar sandık kardeşimle. Leş gibi kokmuştu.

Hocam pek butce ayiramam. Ailemde klima var ama taşıması sokması sıkıntı olur.
Size kalmış bir şey. Bahsettiğiniz klima nasıl bir şey?

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler hocam. 8 saat civari çalıştırıyorum ortalama olarak.

Rica ederim, 8 saat ise:

2kWh • 8= 16kWh günlük enerji tüketir. Bunu 30 ile çarparsak 480kWh yapar. 480kWh • 2.07TL/kWh hesabı olarak aylık ortalama 993TL gibi bir elektrik kullanımı yapar. Tabii bu elektrik kullanımı ısıtıcıyı en yüksek ayarda kullanırsanız olur.

Sağ olun. Açık da değildi geceleyin pat diye bir ses geldi sis bombası attılar sandık kardeşimle. Leş gibi kokmuştu.

Size kalmış bir şey. Bahsettiğiniz klima nasıl bir şey?
Samsung duvar tipi. Şimdilik en iyisi ben kademe 2'de 2000W'lık UFO'yla devam edeyim. Baktım da 4 bin TL civarlarında bir değeri var, içeriğinde termostat bulunması da verimli olabilir. Ben yüksek ayarlarda kullanıyordum, 2. kademe uygun gibi. Şu Kumtel'e de bir bakacağım.

Hocaların dediği gibi radyatör al hocam, daha iyi ısıtıyor. Elektrikli ısıtıcıya güven olmuyor ama UFO marka en güvenli olanı bence problem olmaz. Ben çok küçükken evde elektirikli petek vardı çok güzeldi. Bu çarşı da falan satılan garip markalı ısıtıcıları eve almayın hocalarım, bizim başımıza geldi çok tehlikeli bunlar.

Samsung duvar tipi. Şimdilik en iyisi ben kademe 2'de 2000W'lık UFO'yla devam edeyim. Baktım da 4 bin TL civarlarında bir değeri var, içeriğinde termostat bulunması da verimli olabilir. Ben yüksek ayarlarda kullanıyordum, 2. kademe uygun gibi. Şu Kumtel'e de bir bakacağım.
Sanırsam kademelerin harcadığı güç aşağıdaki şekilde.
Modeller.
1733080866379.webp

Kademe güç listesi.
1733080948092.webp