Benim ilk kullandığım ESET'di 11 yıl önce kullandım kendisini o robotun her bilgisayarı açtığımda karşıma çıkmasını beni güvende hissettiriyordu. O yüzden ilk antivirüs olduğu için ESET ama daha sonra hiç kullanmadım kendisini.
Sürekli av comparatives ve av test raporlarına bakardım ve sırf meraktan her sene av değiştirirdim. 360 Total bile kullanmıştım. Ben virüslerle sorun yaşamıyorum tam taramalarım her zaman temiz. Sadece önlem amaçlı av kullanıyorum, çağımız tehlikeli küçük bir dalgınlıkla her şeyin gidebilir, ne kadar bilinçli olsam da. Yakın tarih de örnek ruhi çenet olayı. Ne kadar haklı olduğumun ve av kullanmanın ne kadar önemli olduğunun farkına tekrardan anlamış oldum.
3 yıldır trend Micro kullanıyorum daha yeni 2 yıl 3 cihaz satın aldım sırf üşendiğimden artık av değiştirmek zor geliyor.
Evdeki bilgisayarda trend Micro iş yerinde Kaspersky kullanıyorum. Her bilgisayarda olmazsa olmaz ESET Online scanner kullanırım ayda bir tam tarama için gerçekten mükemmel bir program hepinize öneririm, sadece tarama için kullanılması ve arka planda çalışmaması güzel bir nimet.
En sevdiğim.
Kaspersky.
BitDefender.
ESET.
Zaten en iyisi bu babalar test sonuçları da öyle diyor. Yorumlarda Avast kullanan arkadaşları da görüyorum. Veri satma olayı olmuştu o yüzden Avast ve AVG kullanmayın, ayrıca Norton da Avast'ı satın almıştı.