En iyi antivirüs sensin. Sen eğer interneti ve bilgisayarı bilinçli kullanırsan o virüs kolay kolay bulaşmaz emin ol. Ha ben bilgisayar konusunda cahilim neyi nerden indireceğimi bilmiyorum dersen de Windows defender gayet yeterli olur. Diğer yazılımların tek amacı bilgisayarı yavaşlatmak denendi onaylandı.
Detaylar
Kim cevapladı?Şu konu altındaki en haklı yorum. Yıllardır Win Defender dahil hiçbir antivirüs kullanmıyorum bir şey de olmadı.
Ömer_Yeter
Yetkin
Kullanıcının kendisi yani bilinci.
Ya bilinç, akıl diyen arkadaşlar, neredeyse 20 yıldır sağlam pc kullanıcısıyım. İşim gereği de çok fazla anormal program indirdim. Her zaman indirdiğim o sitede program isoları artık virüslenmişti ve miner virüsü bulaşmıştı bana. Her seferinde tabiki risk alıyordum ama 5 yıla yakın temiz bir siteydi.
Bazen alakasız bir siteden bile ufak malwarelar yiyebiliyorsunuz.
O kadar bilinçli kullanıcıyım geçen biri @rnicrosoft.com domainli pishing mail gönderisi paylaşmıştı. Bakınca 2- 3 dakika inceleyip ee neresi pishing bunun diye farkı anlayamamıştım.
Yani antivirüs şirketleri bırakın sizin yerinize çalışıp sizi korusun. Sonra 10 yaşındaki bebeler devlet verilerini çalıyor. Niye ? Kulaktan dolma bilinçli kullanırsan bir şey olmaz klişesi yüzünden.
Bazen alakasız bir siteden bile ufak malwarelar yiyebiliyorsunuz.
O kadar bilinçli kullanıcıyım geçen biri @rnicrosoft.com domainli pishing mail gönderisi paylaşmıştı. Bakınca 2- 3 dakika inceleyip ee neresi pishing bunun diye farkı anlayamamıştım.
Yani antivirüs şirketleri bırakın sizin yerinize çalışıp sizi korusun. Sonra 10 yaşındaki bebeler devlet verilerini çalıyor. Niye ? Kulaktan dolma bilinçli kullanırsan bir şey olmaz klişesi yüzünden.