Detaylar
Kim cevapladı?Onun ismi artık yağsız fritöz.
Lenovo'nun tek güvenilmeyecek yanı Türkiye'deki BDH teknik servisidir maalesef. Böyle bir markaya yakışmıyor.Gaming için hiç kullanmadım ama Lenovo'ya güveniyorum.Diğer forumlarda bu kadar önerildiğini görmemiştim burda baya seven arkadaş var sanırım.
Turkiye'de duzgun servisi olan firma var mi ki?Lenovo'nun tek güvenilmeyecek yanı Türkiye'deki BDH teknik servisidir maalesef. Böyle bir markaya yakışmıyor.
Maalesef iyi servisler varsa dahil azınlık ama BDH, hatalı ve açılmamış ürüne '' kullanıma bağlı lekeler ve çizikler var'' diyecek kadar aciz.
Servis konusunda yerel firmalarin daha iyi oldugunu duyuyorum Casper, Monster gibi. Ama onlarin da urunlerinde bazi temel problemler var gibi.Maalesef iyi servisler varsa dahil azınlık ama BDH, hatalı ve açılmamış ürüne '' kullanıma bağlı lekeler ve çizikler var'' diyecek kadar aciz.
Dogrudur Monster fena değil servis olarak. Anakart tamiri yapacaklarını yine de sanmam ama.Servis konusunda yerel firmalarin daha iyi oldugunu duyuyorum Casper, Monster gibi. Ama onlarin da urunlerinde bazi temel problemler var gibi.
Lenovo, seri ismi de vereyim, Legion.
Spydea
Yetkin
- Makaleler
- 1
Monster iyi ama adamlar laptop klavyesini doğru düzgün takamamış bile. Ama bedava termal macun temizliği çok iyi.Servis konusunda yerel firmalarin daha iyi oldugunu duyuyorum Casper, Monster gibi. Ama onlarin da urunlerinde bazi temel problemler var gibi.
drmstafaa
Yetkin
Hem premium segmentte, hem de düşük bütçede elle tutulur modelleri olduğu için Lenovo derim. Legion'lar gayet harikalar, LOQ'lar ve IPG3'ler de kutudan 170W adaptör çıkması dışında genelde fiyatının karşılığı cihazlar. Yalnız LOQ 15XXX9 seri cihazlara karşı biraz mesafeliyim, Reddit'te ve yabancı forumlarda sıkça anakart arızası yaşamış Gen 9 LOQ görmeye başladım.
MSI'ın olayı yüksek segment, düşük bütçeye 45W GPU'lu, tek fanlı sözde ''gaming'' kepazeleri sürüyorlar.
HP düşük segmentte fena olmayan cihazlar yapıyor ama adamlar premium gaming laptop yapma özürlüsü resmen. OMEN modellerin çoğu arada kalmış cihazlar. Donanım müthiş ama kasa kalitesi orta segment. Transcend 14'ler premium hissiyatta cihazlar ama 65W 4060/4070'lİ, MUX olmayan bir cihaza o kadar para verilir mi bilemiyorum.
Acer yeni modellerde bence iki segmentte de iyi değil. Nitro 5'ler fazla kaba ve fazla fan sesli, ona rağmen ahım şahım bir termal başarısı da yok. Nitro 16'lar sıvı metal sağ olsun, güzel soğuyorlar.
Alienware'lar güzel cihazlar bence ama Dell G serisini sevmiyorum. Muadillerine göre kaba cihazlar, biraz da pahalılar. Sanırım çözmüşler ama Alienware Command Center kurunca sapıtıyordu cihaz. Ayrıca G16 7630'larda GPU'nun 30W'a kilitlenme sorunu var ve aylardır adam akıllı bir çözümünü göremedim.
ASUS TUF'ları genelde kötü bulurum ama A15 FA507NU'lar ısınma dışında fena değil gibi. ROG Strix'leri bilemem ama Zephryus'lar çok hoşuma gidiyor.
Gigabyte Aorus'lar yine fena değil ama düşük bütçede G serileri dümdüz Clevo. İyi bulmuyorum açıkçası.
Tongfang üretimi Monster'lar hiç fena olmuyor ama şu sıra cidden pahalı ürün satıyor Monster. Clevo'ları geçelim direkt.
Casper'a diyecek bir şeyim yok. G770'i tattım biraz, rezalet bir model. GameGaraj bildiğim kadarıyla MSI cihazları markalayıp satıyor, uygun fiyatta düşünülebilir. Razer'ları pek bilmem ama 14 inç modelleri hoş görünüyor.
MSI'ın olayı yüksek segment, düşük bütçeye 45W GPU'lu, tek fanlı sözde ''gaming'' kepazeleri sürüyorlar.
HP düşük segmentte fena olmayan cihazlar yapıyor ama adamlar premium gaming laptop yapma özürlüsü resmen. OMEN modellerin çoğu arada kalmış cihazlar. Donanım müthiş ama kasa kalitesi orta segment. Transcend 14'ler premium hissiyatta cihazlar ama 65W 4060/4070'lİ, MUX olmayan bir cihaza o kadar para verilir mi bilemiyorum.
Acer yeni modellerde bence iki segmentte de iyi değil. Nitro 5'ler fazla kaba ve fazla fan sesli, ona rağmen ahım şahım bir termal başarısı da yok. Nitro 16'lar sıvı metal sağ olsun, güzel soğuyorlar.
Alienware'lar güzel cihazlar bence ama Dell G serisini sevmiyorum. Muadillerine göre kaba cihazlar, biraz da pahalılar. Sanırım çözmüşler ama Alienware Command Center kurunca sapıtıyordu cihaz. Ayrıca G16 7630'larda GPU'nun 30W'a kilitlenme sorunu var ve aylardır adam akıllı bir çözümünü göremedim.
ASUS TUF'ları genelde kötü bulurum ama A15 FA507NU'lar ısınma dışında fena değil gibi. ROG Strix'leri bilemem ama Zephryus'lar çok hoşuma gidiyor.
Gigabyte Aorus'lar yine fena değil ama düşük bütçede G serileri dümdüz Clevo. İyi bulmuyorum açıkçası.
Tongfang üretimi Monster'lar hiç fena olmuyor ama şu sıra cidden pahalı ürün satıyor Monster. Clevo'ları geçelim direkt.
Casper'a diyecek bir şeyim yok. G770'i tattım biraz, rezalet bir model. GameGaraj bildiğim kadarıyla MSI cihazları markalayıp satıyor, uygun fiyatta düşünülebilir. Razer'ları pek bilmem ama 14 inç modelleri hoş görünüyor.
Son düzenleme:
Ruindry
Yetkin
- Makaleler
- 1
Genel segmentte her yerde kalite olarak Lenovo'yu çok beğeniyorum. Legion serisi LOQ serisi olsun Thinkpad olsun YOGA serisi olsun her konuda kaliteli işlere imza atıyorlar. MSİ Üst segmentte kaliteli laptoplar yapıyor ama giriş segmenti çok zayıf. ASUS Zephyrus serisini çok beğeniyorum. Alienware modeli de yurtdışında çok sevilen bir model o da kaliteli işlere imza atıyor ama giriş segmenti sorunlu cihazlara sahip. Acer F/P olarak iyi işlere imza atıyor. HP sevmem ama ülkemize çok fazla stok ile uygun fiyatlarla geliyor mecbur öneriyoruz. Gigabyte laptopları da genel olarak iyi ama ülkemize stok gelmiyor. Her modelin kendine göre eksisi var bana kalırsa sıralama yapamam ama şöyle kafamın estiğine göre sıralama yaparsam.Hocam özellikle sizin fikrinizi merak ediyorum. Yukarıdaki laptop markalarını tier liste ekleseniz hangi markaları en üstte yazarsınız?
1- Lenovo (Her segmentte kaliteli cihazlar yapıyor.)
2-MSİ (Üst segmenti iyi ama çok fazla gereksiz kalitesiz ara serisi var.)
3-Acer (F/P olarak başarılı.)
4-ASUS (Zephyrus için koydum galiba iyi torpilledim.)
5-Gigabyte/Dell
Yurtdışında sevilen bir model aslında geri dönüşleri güzeldi cihazın neredeyse limitsiz denilebilecek ve kaliteli soğutmaya sahip. Yazılımsal birkaç probleme denk geldim ama genel geri dönüşler iyiydi o serinin.DELL Alienware diyen cıkmadı, kullanan var mı acaba? Cok iyi yorumlar yok gibi özellikle Alienware hakkında.
Yeni konular
-
-
-
-
-
Sisteme GTX 1660 Super takınca ekran donma ve BIOS'a atma sorunu
- Murathan_2311
-
-