Ceg'in jagged mahlasıyla rap yaptığı dönemde şu andan iyi olduğu bir nokta söyleyebilir misiniz? Jagged ve cegıd mahlasıyla yaptığı şarkıları çok fazla dinlemiş birisi olarak mevzuya uzak değilim ve şu anki hali gerçekten adamın Prime'ı. Yaşlanınca Prime dönemine girmiş tek adam olabilir ceg.

En popülerlerden gidelim: Kendisinin de nefret ettiği anormal şarkısı şu anki trap şarkılarını eforsuz 10a katlar. Lirikalite olsun kulağa hoş gelmesi ezberlenebilmesi olsun hepsi trap tarzındakilerden daha iyi. Jagged döneminde yapılan tek hata sevilmeyen adam gibi şarkıları yayımlamak oldu. Rakipleri daha da üstüne geldiği için mentalini düşürdü.

Son düzenleyen: Moderatör:
En popülerlerden gidelim: Kendisinin de nefret ettiği anormal şarkısı şu anki trap şarkılarını eforsuz 10a katlar. Lirikalite olsun kulağa hoş gelmesi ezberlenebilmesi olsun hepsi trap tarzındakilerden daha iyi. Jagged döneminde yapılan tek hata sevilmeyen adam gibi şarkıları yayımlamak oldu. Rakipleri daha da üstüne geldiği için mentalini düşürdü.

Yani sound tercihi tamamen subjektif, bir şey diyemem ama şu an ceg saf trap yapmıyor ki. Farklı farklı soundlar deniyor. Ayrıca bipolar, Ceg'in hayatında yazdığı en derin satırları içeren albüm olabilir. Türkiye sınırları içinde daha iyisinin bir daha çıkabileceğine inanmıyorum. Dmt saf trap albü müydü, zaten ceg de ondan gelen olumsuz geri dönüşleri dikkate almış. Kendini sorgulamış o da Dmt'ye gelen tepkilerden sonra. Bir de 2005-2010 soundlarını hala daha yapıyor olsa emin olun boğulurdunuz. Ceg şu an lirik, sound ve diğer neredeyse bütün konularda hiç olmadığı kadar iyi.

Yani sound tercihi tamamen subjektif, bir şey diyemem ama şu an Ceg saf trap yapmıyor ki. Farklı farklı soundlar deniyor. Ayrıca Bipolar, Ceg'in hayatında yazdığı en derin satırları içeren albüm olabilir. Türkiye sınırları içinde daha iyisinin bir daha çıkabileceğine inanmıyorum. DMT saf trap albü müydü, zaten Ceg de ondan gelen olumsuz geri dönüşleri dikkate almış. Kendini sorgulamış o da DMT'ye gelen tepkilerden sonra. Bir de 2005-2010 soundlarını hala daha yapıyor olsa emin olun boğulurdunuz. Ceg şu an lirik, sound ve diğer neredeyse bütün konularda hiç olmadığı kadar iyi.

Dmtdeki eski jagged şarkısında da aynı şeyleri söylüyor zaten. Boğmamak için daldan dala atlayıp sağ soldan prim toplamaya önüne gelenle feat atmaya gerek yok. Türkiye sınırları içerisinde 2 tane volkan ayvazoğlu olsaydı biri jagged olarak kalsaydı emin ol ceg olan piyasadan silinirdi. Yeni gelen albümlerinde eleştirileri dikkate aldığını düşünmüyorum. Gerçekten eleştirileri dinleseydi trap soundundan vazgeçip Türkçe rape geri dönerdi. Dönüp de 2005 2010 soundlarını kullansın demiyorum ben de zaten kendini geliştirsin gelişmek güzeldir ama bu seni kötü yönde değiştiriyorsa sen rapden kazandığın kileyi trape çekmeye çalışıyosan burada çok büyük hata vardır. Eski soundlardan konu açılmışken aklıma geldi. Yakın zamanda da mode XL yeni bir şarkı çıkardı adamların kullandığı soundlar hem eskiyi hem de yeniyi harmanlamış şekildeydi. Öyle bir şekilde kariyerine devam ederse jagged işte o zaman gerçek rap potansiyeline ulaşır

Dmtdeki eski jagged şarkısında da aynı şeyleri söylüyor zaten. Boğmamak için daldan dala atlayıp sağ soldan prim toplamaya önüne gelenle feat atmaya gerek yok. Türkiye sınırları içerisinde 2 tane volkan ayvazoğlu olsaydı biri jagged olarak kalsaydı emin ol ceg olan piyasadan silinirdi. Yeni gelen albümlerinde eleştirileri dikkate aldığını düşünmüyorum. Gerçekten eleştirileri dinleseydi trap soundundan vazgeçip Türkçe rape geri dönerdi. Dönüp de 2005 2010 soundlarını kullansın demiyorum ben de zaten kendini geliştirsin gelişmek güzeldir ama bu seni kötü yönde değiştiriyorsa sen rapden kazandığın kileyi trape çekmeye çalışıyosan burada çok büyük hata vardır. Eski soundlardan konu açılmışken aklıma geldi. Yakın zamanda da mode XL yeni bir şarkı çıkardı adamların kullandığı soundlar hem eskiyi hem de yeniyi harmanlamış şekildeydi. Öyle bir şekilde kariyerine devam ederse jagged işte o zaman gerçek rap potansiyeline ulaşır
Hocam Ceg'in sağ soldan prim topladığını söylemeniz yanlış. Adam ortadan kaybolup 5 sene sonra çıkardığı albüm üzerine mükemmel bir geri dönüş ve PR yapabilecekken sadece Twitter kullanmayı tercih etti. Türkçe rap tarihindeki en iyi albümlerden biri için yapılacak en sönük çıkışı yaptı bile bile. Sağdan soldan prim toplamaya çalışsa 435K dinlenmezdi emin olun.

Bipolar albümü sadece trap üzerinde ilerleyen bir albüm asla diyemeyiz. Çok farklı işler var albümde. Sound anlamında kendini geliştirmesinin onu kötü değil mükemmel etkilediğini düşünüyorum. Dediğim gibi bu yenilikçi ruhu olmasaydı asla Bipolar gibi bir başyapıt çıkaramayacaktı. Jagged mahlasıyla yaptığı şarkıları çok fazla dinlemiş olsam da sığ işler olduğunu inkar edemiyorum maalesef. Bir de kitle yönlendirme konusunda, sanatçı talebe göre değil içinden geleni yapmalı diye düşünüyorum. Sanatçı halk adamı değil, ne isterse onu yapmalı. Aksi takdirde samimiyetsizlikten başka bir şey kalmaz. Mode XL'in çıkardığı şarkının ve bu tarzın da artık eskilerde kalması gerektiğini düşünüyorum.

Turkce Rock icin mor ve otesi kesinlikle, pure talent diyebilecegim bir olusum. Bilindik sarkilari vs. bir kenara birakirsak Yardim Et, Tamiri Mumkun Kalbinin, Nakba gibi eserleri cok hos. Turkce icin daha cok konusursak Baneva'yi cok basarili buluyorum pop bazinda. Yerli weekend.

Onun disinda yabanci tarafta bu sira en cok dinledigim arkadaslar: Strokes, Daft Punk, Justice vs.
Cok fazla sanatci seviyorum ama zamana gore degisiyor dinlediklerim.