En sevdiğiniz Osmanlı padişahı kimdir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 3881
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 45
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
  • Etiketler Etiketler
    osmanlı
Fatih Sultan Mehmet. Türk tarihinin en iyilerinden.

Fatih Sultan Mehmet. Donemi icin degil tarihin en buyuklerinden.

Bu konuda sessiz kalmayı tercih ederim

Fatih Sultan Mehmet. Çağının ötesinde bir Rönesans entelektüeli ve çok iyi bir mareşal olduğu için.

Kuruluş padişahlarını beğeniyorum,2.Mehmet ve sonrası araplaştığı, Türk kültüründen uzaklaştığı için beğenmiyorum.

Askeri becerilerinden ve stratejik deha olmasından ötürü çağ kapatıp çağ açan zamanının ötesindeki lider Fatih. Gemileri karadan yürütmesi, 21 yaşında Istanbul'u fethetmesi. Dile kolay tabii.
Cumhuriyet adamıyım, diğerlerini sevmem.

Sultan 2. Abdülhamid Han favori padişahım ama belirtmem gerekir ki sevdiğim kadar da sevmiyorum yani her ikisi de eşit miktarda ama favori padişahım çünkü dizilerdeki gibi bir adam değil pek.

Not = favori ile en iyi Osmanlı padişahı arasındaki farka dikkat edelim Osmanlı'nın en iyisi hiç şüphesiz ki Fatih Sultan Mehmettir.

Son düzenleyen: Moderatör:
II. Mahmud kesinlikle. Bir imparatorluğu idare etmek demek, yalnızca seferlere çıkıp yeni fetihler yapmak değildir. Muhtemelen hiçbir padişah ulusumuza II. Mahmud kadar katkı sağlamamıştır.

1800'lerin başlarında halen 15. yüzyıl düşüncesiyle yönetilen bir imparatorluğa, elinden geldiği kadarıyla anayasal monarşi getirmiş, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atacak birçok kalkınma hamlesi yapmıştır. Kendisi ayrıca Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılışını da ertelemiştir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…