CONGARA

Gelişen
Sıfırdan Osmanlı tarihini öğrenmek istiyorum. İlber Ortaylı'nın kitaplarını önerenler gördüm. Temel düzey için hangi Osmanlı tarihi kitabını almalıyım?

Sıfırdan Osmanlı tarihini öğrenmek istiyorum. İlber Ortaylı'nın kitaplarını önerenler gördüm. Temel düzey için hangi Osmanlı tarihi kitabını almalıyım?
Ahmet Seyrek diye bir yazarın Osmanlı tarihi kitabını okudum ve bana gerçekten mükemmel geldi; 2-3 defa okudum resmen. Öyle sıradan tarihçiler gibi anlatmıyor. O dönemin tarihçilerini (örneğin Neşrî) ve kaynaklarını vererek anlatıyor. Ayrıca fark ettiğim kadarıyla YouTube kanallarında ve genel olarak tüm kitaplarda 18. yüzyıl padişahlarından neredeyse hiç bahsedilmez; duraklama dönemi olduğu için pek önemsenmez. Ancak bu kitap o dönemi fazlasıyla detaylı anlatıyor, aynısı II. Viyana Kuşatması için de geçerli. Her şeyi samimi ve anlaşılır şekilde anlatmış. Bana göre kesinlikle kaçırmamalısın.

18.yüzyıl padişahlarının aslında bize “sanki yalnızca yatmışlar, tüm işleri sadrazama bırakmışlar” gibi gösterildiğini, oysa ne kadar çok uğraştıklarını ortaya koyunca Osmanlı’yı çok daha iyi anlayacaksın. Ekstra olarak kitabın ismine bakıp aldanma; o dönemin olaylarını, saray dışında doğan şehzadeleri, Köprülüler’i fazlasıyla detaylı anlatıyor. Kesinlikle kaçırma derim!