sndwchmaker

Yetkin
Selamlar.

Uzun süredir tarih öğrenmek için can atıp nereden başlayacağımı bilemiyordum. Ben de Osmanlı tarihi üzerinden başlamaya karar verdim. Osmanlı tarihi için önerdiğiniz, kapsamlı ve detaylı bir kitap var mıdır? Yahut da bu konuda eserler veren tarihçi yazar tavsiyeniz var mıdır? Şimdiden çok teşekkür ederim.

Kesinlikle Halil İnalcık öneririm dostum.

Osmanlı İmparatorluğu: Klasik Çağ (1300–1600) kitabıyla da başlayabilirsin. Bunların dışında videolu bir kaynak istersen de DFT tarihin Osmanlı Kuruluş Dönemi (1299-1451) videosu da iyidir.

Osmanlı tarihini iyi bir şekilde öğrenmek ve tarihe giriş yapmak içinde çok iyi bir seçim, ne olursa olsun gerçekten dünya üzerinde ki en güçlü imparatorluklardan biriydi. Önce komple giriş yap, daha sonra Osmanlı tarihi dönemlere ayrıldığı için dönem dönem daha detaylı incelemeye başlayabilirsin.

Kesinlikle Halil İnalcık öneririm dostum.

Osmanlı İmparatorluğu: Klasik Çağ (1300–1600) kitabıyla da başlayabilirsin. Bunların dışında videolu bir kaynak istersen de DFT tarihin Osmanlı Kuruluş Dönemi (1299-1451) videosu da iyidir.

Osmanlı tarihini iyi bir şekilde öğrenmek ve tarihe giriş yapmak içinde çok iyi bir seçim, ne olursa olsun gerçekten dünya üzerinde ki en güçlü imparatorluklardan biriydi. Önce komple giriş yap, daha sonra Osmanlı tarihi dönemlere ayrıldığı için dönem dönem daha detaylı incelemeye başlayabilirsin.
Eğer Enver Paşa, Talat Paşa vb. kurtuluş savaşı öncesi paşalarını araştıracaksanız elimde kitaplar mevcut. Aynı şekilde Şerif Mardin'in yeni Osmanlılar hakkında yazdığı kitaplarda mevcut. 30 kitabı 1500TL'ye veririm.

Eğer Enver Paşa, Talat Paşa vb. kurtuluş savaşı öncesi paşalarını araştıracaksanız elimde kitaplar mevcut. Aynı şekilde Şerif Mardin'in yeni Osmanlılar hakkında yazdığı kitaplarda mevcut. 30 kitabı 1500TL'ye veririm.
Konu sahibinin bu teklifi kaçırmamasını düşünüyorum, zira bir kitabın 500 lira olduğu dönemde arkadaş resmen hazine teklif etmiş. :LOL:

Konu sahibinin bu teklifi kaçırmamasını düşünüyorum, zira bir kitabın 500 lira olduğu dönemde arkadaş resmen hazine teklif etmiş. :LOL:
Hocam, evimde çok fazla kitap olduğundan ötürü hepsini 50TL'ye satmak istiyorum. Şu anda hepsi kolilerde. O kadar kitabım var ki... bitmiyor.

Osmanlı'nın hangi dönemleri ilgini çekiyor?
Spesifik bir dönem değil de, genel olarak giriş yapmak istiyorum. Yani en baştan sonlarına doğru genel hatlarıyla bir girişeyim, daha sonra ilgimi çeken dönemleri özel olarak araştırırım diye düşünüyordum. Osmanlı hakkında okulda öğrendiklerimi bile unutmaya başladım. Dolayısıyla bu konuda kesin bir şey söyleyemem.
İlber Ortaylı'dan daha önce bir kitap satın almıştım. Diğer insanlardan duyduklarım ve kendi okuduğum kitaptan çıkardığım üzere, bilgi birikimi çok büyük bir insan olmasına karşın kitaplarındaki anlatım çok dağınık ve kötü. Bu kitabı okuduysanız ve rahatlıkla anladıysanız iş değişir ama.

Halil İnalcık, İlber Ortaylı ve Reşat Ekrem Koçu okuyabilirsin. Özellikle Reşat Ekrem'in eserlerini tavsiye ederim.
Bakacağım, teşekkürler!

Size nasıl ulaşabilirim? Tanesi 50 liraya geliyor ve bu, yukarıda birisinin de dediği gibi gerçekten de bir hazine.