En sevdiğiniz telefon markası ne?

• Oy verenlerin toplamı
    105
Yazılımı düzeltseler(MIUI) şüphesiz en iyi markaydı Xiaomi. Ucuz fiyat yüksek performans ama sistem hem performansı kısıtlıyor hem telefonun içinden geçiyor bazen. Arkadaşımda Redmi Note 8 var arayüz hatası alıyor.

Yazılımı düzeltseler(MIUI) şüphesiz en iyi markaydı Xiaomi. Ucuz fiyat yüksek performans ama sistem hem performansı kısıtlıyor hem telefonun içinden geçiyor bazen. Arkadaşımda Redmi Note 8 var arayüz hatası alıyor.

Redmi Note 8 tarih oldu artık, sorun yaşaması çok olası. Aktif olarak güncelleme alan Xiaomi telefonların arayüzü MIUI'dan çok çok iyi, hele bir de giriş seviyesi bir cihaz kullanıyorsanız üst seviye bir cihaza geçmek ilaç gibi geliyor.

Cidden iğrenç yazılımı var ya. Oradan buradan reklam fırlıyor, gereksiz bin tane program var, program devre dışı bıraksan sistem çökebiliyor ve daha niceleri. Şu telefona bence en yakışacak şey en baştan AOSP'den veya LineageOS'ten baz alınarak düzgün bir program ve yazılım güncellemesi yapılmalı. Ben sırf bundan dolayı her Xiaomi aldığımda LineageOS veya Pixel Experience kuruyorum içine.

Redmi Note 8 tarih oldu artık, sorun yaşaması çok olası. Aktif olarak güncelleme alan Xiaomi telefonların arayüzü MIUI'dan çok çok iyi, hele bir de giriş seviyesi bir cihaz kullanıyorsanız üst seviye bir cihaza geçmek ilaç gibi geliyor.
Hayır hocam ne tarihi :D Hala kullanılabilecek bir cihaz Xiaomi performans güncellemeleri yapsa. Sürekli bloat girdiği için cihaza ölüyor cihaz tabii.

En iyi telefon tartışılır ama net olarak Xiaomi'ler 1 2 yıla çöp olduğundan hemfikiriz diye düşünüyorum.
Abarttiniz. Adamların tek kusuru yazılım. 2.5-3 yıldır Mi 11T kullanıyorum. Gayet iyi telefon. Hiçbir yavaşlama donma kasma yaşamadım, yazilimsal buglar da en fazla 2-3 kez olmuştur. MIUI üzmedi beni. Ki Xiaomi 15 Ultra gibi son nesil telefonlari asla 1-2 yılda çöp olacak telefonlar değil. MIUI'nin optimizasyonu yeni nesil telefonlarinda daha iyi, daha az bug var.

Son düzenleme:
En iyi telefon tartışılır ama net olarak Xiaomi'ler 1 2 yıla çöp olduğundan hemfikiriz diye düşünüyorum.

2019'da çıkan Redmi Note 8 Pro bile günümüz için yeterli ve kasma donma yapmıyor. Xiaomi'ler diyorsun fakat Redmi ile mi bambaşka seriler. Xiaomi tek başına bir marka. Xiaomi 15 Ultra'nın tokatlayamacağı telefon 1 elin parmağını geçmez. En giriş seviye Redmi model bir telefon alırsan 1-2 yıl sonra kasması çok normal değil mi?

2025 senesinde Redmi düz ve Pro modellerinin alınabilir pek bir yanı yok sosyal medya telefonu oldular Note 9S modelini 4 senedir kullanıyorum son 1 yıldır pixel ROM yüklü sosyal medyayı hallediyor bana yetiyor mi serisinde güzel işler çıkarıyor. Gidip 3-4K ya en ucuz Xiaomi modeli alıp kasıyor diye zirlayip sonra biraz para bulup Apple alınca iPhone kral diyen tayfadaki insanlara söyleyecek söz yok. Aldığın ürünü araştırmadan mağaza temsilcisinin prim alacağı ilk telefonu alırsan kasması normal.