En sorunsuz Linux dağıtımı hangisi?

SafakB

Uzman
Makaleler
1
Merhaba,

Sunucularımda genel olarak Debian veya AlmaLinux tercih ediyorum ancak uzun süre sonra masaüstü olarak Linux'a geçiş yapacağım sizce en kararlı masaüstü Linux dağıtımı hangisidir?

Ek olarak: Ubuntu düşünmüyorum.

Kararlılık olarak debian ve tabanı gayet iyidir önerildiği gibi.
Sadece Ubuntu mu yoksa Ubuntu tabanı ile birlikte mi?

Bazı forumlarda ilk açılışta çok yavaş olduğu söylenmiş siz böyle bir şey deneyimlediniz mi?
Ben deneyimlediğimde yaşamadım hocam.
HDD üzerinde yavaş çalışıyordur.

Kararlılık olarak debian ve tabanı gayet iyidir önerildiği gibi.
Sadece Ubuntu mu yoksa Ubuntu tabanı ile birlikte mi?

Hocam Ubuntu kullanmayı sevmiyorum genel olarak sıkıyor beni belki tasarımı belki de başka bir şey bilemiyorum ama yıldızım barışmadı.

Hocam Ubuntu kullanmayı sevmiyorum genel olarak sıkıyor beni belki tasarımı belki de başka bir şey bilemiyorum ama yıldızım barışmadı.
Ubuntu'nun kendisini bende sevmiyorum ama genel sorduğum Ubuntu Tabanı dahil mi?
Değilse Kubuntu Veya KDE Neon gibi dağıtımları da önerebilirim.

Ubuntu'nun kendisini bende sevmiyorum ama genel sorduğum Ubuntu Tabanı dahil mi?
Değilse Kubuntu Veya KDE Neon gibi dağıtımları da önerebilirim.
Performans olarak verimlimi bu dağıtımlar hocam? sitelerini kontrol ediyorum hemen

Performans olarak verimlimi bu dağıtımlar hocam? sitelerini kontrol ediyorum hemen
Yani bütün dağıtımlar çekirdek değişmediği sürece hemen hemen neredeyse aynı performansı verir.
En güncel çekirdeği kullananlar daha iyi oluyor genelde.

Bu önerdiklerim KDE masaüstü ile gelir ve gayet özelleştirilebilir dağıtımlar.
Ama Daha çok Performans açısından isterseniz başka dağıtımlar önerebilirim.

İyi düzeyde bir sistemim var zaten hocam amacım Linux'a alışıp tamamen geçmek performans derken beklentim açılış hızı ve tepkisellik.

Ryzen 7 7800X3D / 4070 Super sistemim var ek olarak ekran kartı tarafında driver sorunu yaşar mıyım?

Hocam Nvidia kullanmadığım için Ekran kartı hakkında konuşmam doğru olmaz.
Gayet hızlı çalışır ama siz yinede bu dağıtımları sanal makine üzerinde deneyin derim.

Ayrıca Dağıtım Seçmek istiyorsanız bu konuya bakmanızı tavsiye ederim.
https://www.technopat.net/sosyal/konu/10-adet-linux-dagitim-oenerisi.2501337/

Birde kendinize göre bir dağıtım bulamadıysanız Distro chooser ile kendinize göre seçenekler seçin size bir dağıtım önerecektir.
https://distrochooser.de/

Debian 12 Dışı bütün dağıtımlara bakabilirsiniz.
Biraz depoları eski kaldığı için sürücü bulunmayabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…