Wayland'ı istesem bile kullanamıyorum: NVIDIA 1650S ekran kartı kullanıyorum ve EndeavourOS KDE Plasma kurdum. Mesele şu ki, Wayland ile çalıştırınca 1024x768 çözünürlükte açılıyor, başka çözünürlük seçeneği yok. (NVIDIA sürücüyü görmüyor) X11 ile açınca 1080P çözünürlükte sistem açılıyor, normale dönüyor yani. Wayland ile NVIDIA ekran kartımın endeavour kde'de normal çalışabilmesi için neler yapmalıyım? Bu benim ilk mesajım ve yardımcı olursanız sevinirim.

Wayland'ı istesem bile kullanamıyorum: NVIDIA 1650S ekran kartı kullanıyorum ve EndeavourOS KDE Plasma kurdum. Mesele şu ki, Wayland ile çalıştırınca 1024x768 çözünürlükte açılıyor, başka çözünürlük seçeneği yok. (NVIDIA sürücüyü görmüyor) X11 ile açınca 1080P çözünürlükte sistem açılıyor, normale dönüyor yani. Wayland ile NVIDIA ekran kartımın endeavour kde'de normal çalışabilmesi için neler yapmalıyım? Bu benim ilk mesajım ve yardımcı olursanız sevinirim.
Driverlar kurulu mu?

Ekran kartı sürücüsü kurulu. Diğer sürücüler de kernel ile geliyor diye biliyorum. Sistemi kurduktan sonra güncelledim.

Önceki zamanlarda da EndeavourOS KDE kurduğumda masaüstüne gelince sadece fare imleci ve welcome ekranı görünüyordu. Hiçbir şeye tıklanılmıyordu. Dolayısıyla tekrar format atıp başka bir masaüstü ortamı kurmak zorunda kalıyordum.

/etc/cmdline dosyasina yazmalisin.
NVIDIA - ArchWiki Buradaki yonergeleri uygula.
/etc/modprobe.d yoluna yazmam gerektiği yazıyor. İşte şu komutla: echo options nvidia_drm modeset=1 | sudo tee /etc/modprobe.d/nvidia_drm.conf
Kaynak: Plasma/Wayland/Nvidia - KDE Community Wiki

Bu komutu yazdığım halde hiçbir değişiklik olmadı. Konunun ilk mesajındaki sorunu yaşamaya devam ediyorum. Aşağıdaki linkte aklınıza gelebilecek her türlü ek linke tıklayıp yazanları okudum. Yine de bir çözüm bulamadım.

Son düzenleme: