Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
EndeavourOS KDE'de PC uykudan uyanınca ekran gelmiyor. Bu sorun EndeavourOS Xfce kullanırken de oluyordu, bu yüzden format atıp EndeavourOS KDE kurmuştum. Sistemi birkaç gün kullandıktan sonra ve güncellemeler yaptıktan sonra bu sorun var olmaya başlıyor. Öte yandan, EndeavourOS'i canlı masaüstü ortamı ile çalıştırdım ve bu sorunun olmadığını gördüm. Sistem yeni formatlıyken de bu sorun olmuyor zaten, birkaç gün sistemi kullandıktan sonra ve güncelleme yaptıktan sonra olmaya başlıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Çözüm
Toparlayacak olursam, nvidia-settings kuruluydu ama PC uyanınca ekran gelmediği için, belki bir çözüm olur diye sildim. Ardından ev klasörünün içindeki .nvidia-settings-rc belgesini sildim. Bir süre sonra nvidia-settings'i tekrar kurdum, Kurduktan sonra nvidia-settings'i açtım ama ayarlara hiç dokunmadım ve kapattım. Artık sistem uykudan normal şekilde uyanıyor. Neden böyle yapınca sorun çözüldü bilmiyorum.
Sadece ekran kapanırsa, fareyi sallayıp ekranın açılmasını sağladığımda KDE'nin tuhaflaştığını, görsel hatalar olduğunu görüyorum. Panel simsiyah oluyor ve masaüstü bembeyaz oluyor. Bu esnada donmalar da oluyor.

PC uykuya geçtikten sonra tıklayarak uyandırdığımda ise, ekran gelmiyor. Monitörü kapatıp açarsam sadece fare imleci görünüyor, yani yine ekran gelmiyor. Mecburen kasadaki güç tuşuna 1 kere basarak PC'yi kapatmak zorunda kalıyorum.
Mevzu KDE bence, benzerlerini intel bir makinede bile yasadim. Minimal bir GNOME kurulumu deneyin usenmezseniz.

Journal günlüğüne nereden bakabilirim bilmiyorum
journalctl -b 0 > dosyaadi.txt komutu şu anki çalışan sistemin günlüğünü kaydeder -b -1 ise bir önceki boot'un.
Ekran kartı: NVIDIA 1650S (MSI Gaming X modeli)
NVIDIA'nın servisleri açık mı? Ayrıca memory allocation kapalı olabilir. Servisler için;
Kod:
sudo systemctl enable --now nvidia-suspend.service
sudo systemctl enable --now nvidia-hibernate.service
sudo systemctl enable --now nvidia-resume.service
komutlarını girip aktifleştirin. Memory allocation için;
Kod:
echo "options nvidia NVreg_PreserveVideoMemoryAllocations=1 NVreg_TemporaryFilePath=/var/tmp | sudo tee /etc/modprobe.d/nvidia-power-management.conf
komutunu çalıştırın. Arch tabanlı sistemler bu tarz spesifik ayarları otomatik oluşturmamaya meyilli. O yüzden ArchWiki'ye ve yabancı kaynaklara günlüğünüzü aratıp benzer sorunları yaşayanları bulmanız gerek.

Kod:

Bu komutları girdikten sonra ekran gitti. Mecburen PC'yi restart yaptım. Komutları tek tek girmeye çalışınca ilk komutu girmemin akabinde ekran yine gitti. Ekran gidince bir daha gelmiyor. @Jennifer

Güncelleme: Şu an çok ilginç bir şey oldu. Sistemde nvidia-settings kurulu değildi ve kurdum. Kurduktan sonra nvidia-settings'i açtım ama ayarlara hiç dokunmadım ve kapattım. Ardından sistemi uykuya alıp denemek istedim. Sistem uykudan normal şekilde uyandı. 😳

Son düzenleme:
Kod:

Bu komutları girdikten sonra ekran gitti. Mecburen PC'yi restart yaptım. Komutları tek tek girmeye çalışınca ilk komutu girmemin akabinde ekran yine gitti. Ekran gidince bir daha gelmiyor.
Muhtemelen şu an servisler çalışıyordur, --now olmadan da önerebilirdim de artık çalıştığına göre bir önemi yok.

Toparlayacak olursam, nvidia-settings kuruluydu ama PC uyanınca ekran gelmediği için, belki bir çözüm olur diye sildim. Ardından ev klasörünün içindeki .nvidia-settings-rc belgesini sildim. Bir süre sonra nvidia-settings'i tekrar kurdum, Kurduktan sonra nvidia-settings'i açtım ama ayarlara hiç dokunmadım ve kapattım. Artık sistem uykudan normal şekilde uyanıyor. Neden böyle yapınca sorun çözüldü bilmiyorum.

Çözüm