EndeavourOS KDE Plasma kullanıyorum. Tuhaf bir bug ile karşı karşıyayım. Bazen panel simsiyah olup masaüstü bembeyaz oluyor. Bu esnada PC'de donmalar oluyor. PC'yi güç tuşundan kapatmak zorunda kalıyorum.

Donanımımda hiçbir sorun yok. Tamamen yazılımsal olduğuna eminim. Zira EndeavourOS Xfce'de de şu sorunu yaşamıştım, bu sorun da benzer. Belki faydası olur diye. Cache klasörünün içini temizlemiştim, faydası olmadı. Şimdi ise masaüstü adında bir klasör açtım ve masaüstündeki simgeleri onun içine attım, masaüstüm biraz dağınık ve çeşitli simgelerle doluydu. Bir de ek olarak masaüstümde analog saat vardı, onu da sildim. Bu şekilde deneyeceğim. Sizin öneriniz nedir?

Bir daha olduğunda bilgisayarı hemen yeniden başlatıp bu komutu çalıştırır mısın?

Kod:
sudo journalctl --since "30 minutes ago" > cikti.txt

Bu komut son otuz dakikanın loglarını toplayı ev dizininde cikti.txt diye bir dosyaya çıkartacak. Bu dosyayı yükle bir internet servisine ve linkini paylaş. Yorum yapayım mümkün olduğunca.

Sistemi, bileşikleştirici (compositing) kapalı şekilde kullanmayı tercih ediyordum. Güç yönetimi ayarlarında, PC'ye 5 dk bakmazsam 'ekranı kapat' olarak ayarlamıştım. Ekran kapandığı zamanlarda fareyi sallayıp ekranı açınca görüntüde karışma, görüntü sorunları ve ekranda bir süre donma sorunu yaşıyordum.

Denemek için bileşikleştiriciyi etkinleştirdim, çünkü sorunun bununla ilgili olabileceğini düşündüm. PC'yi 2 gündür böyle kullanıyorum ve ekran kapandıktan sonra fareyi sallayıp ekranı uyandırınca bir sorunla karşılaşmıyorum. Belki sorun compositing ile ilgilidir.

04.webp

Güncelleme: Yok arkadaşlar, halen çözüm bulabilmiş değilim. Ekran 5 dk'nın ardından kendini kapatmaya ayarlı ve fareyi sallayıp ekranın açılmasını sağlayınca görüntü sorunları olabiliyor. (Her zaman olmasa da) Linux Mint kullanırken böyle bir sorunum yoktu.

Son düzenleme: