Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
EndeavourOS KDE'de PC uykudan uyanınca ekran gelmiyor. Bu sorun EndeavourOS Xfce kullanırken de oluyordu, bu yüzden format atıp EndeavourOS KDE kurmuştum. Sistemi birkaç gün kullandıktan sonra ve güncellemeler yaptıktan sonra bu sorun var olmaya başlıyor. Öte yandan, EndeavourOS'i canlı masaüstü ortamı ile çalıştırdım ve bu sorunun olmadığını gördüm. Sistem yeni formatlıyken de bu sorun olmuyor zaten, birkaç gün sistemi kullandıktan sonra ve güncelleme yaptıktan sonra olmaya başlıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Çözüm
Toparlayacak olursam, nvidia-settings kuruluydu ama PC uyanınca ekran gelmediği için, belki bir çözüm olur diye sildim. Ardından ev klasörünün içindeki .nvidia-settings-rc belgesini sildim. Bir süre sonra nvidia-settings'i tekrar kurdum, Kurduktan sonra nvidia-settings'i açtım ama ayarlara hiç dokunmadım ve kapattım. Artık sistem uykudan normal şekilde uyanıyor. Neden böyle yapınca sorun çözüldü bilmiyorum.
EndeavourOS KDE'de PC uykudan uyanınca ekran gelmiyor. Bu sorun EndeavourOS Xfce kullanırken de oluyordu, bu yüzden format atıp EndeavourOS KDE kurmuştum. Sistemi birkaç gün kullandıktan sonra ve güncellemeler yaptıktan sonra bu sorun var olmaya başlıyor. Öte yandan, EndeavourOS'i canlı masaüstü ortamı ile çalıştırdım ve bu sorunun olmadığını gördüm. Sistem yeni formatlıyken de bu sorun olmuyor zaten, birkaç gün sistemi kullandıktan sonra ve güncelleme yaptıktan sonra olmaya başlıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Biraz alakasız olacak ama ben bir yerden duymuştum. Secure Boot sanırım uyku modunu etkiliyor. Kapalı mı o?

Endeavour'da öyle ufak sorunlar var. Çüzümü ise ekran kilitlemeyi kapatmak. Aynı şekilde kararmayıda kapatın.

KDE mi cokuyor sistem mi uyanmiyor? Windows tusuna bastiginizda menu aciliyor mu, denemediyseniz size zahmet bi deneyin.
Biraz alakasız olacak ama ben bir yerden duymuştum. Secure Boot sanırım uyku modunu etkiliyor. Kapalı mı o?
Her seye ellesiyor o meret. Olabilir

Son düzenleme:
KDE mi cokuyor sistem mi uyanmiyor. Windows tusuna bastiginizda menu aciliyor mu, denemediyseniz size zahmet bi deneyin.
KDE'de sorun olabilir belki. 1 ay evvel KDE kullanırken kendi kendine kapanıyordu ve ekran gelmiyordu ancak şifremi girdiğim vakit direkt açılıyordu. Özetle, KDE biraz sorunlu. Bu sebeple Linux Mint ve Cinnoman masaüstü ortamını öneririm. Bende Liquorix Kernel ile beraber şu anda Linux Mint kullanıyorum.

KDE'de sorun olabilir belki. 1 ay evvel KDE kullanırken kendi kendine kapanıyordu ve ekran gelmiyordu ancak şifremi girdiğim vakit direkt açılıyordu. Özetle, KDE biraz sorunlu. Bu sebeple Linux Mint ve Cinnoman masaüstü ortamını öneririm. Bende Liquorix Kernel ile beraber şu anda Linux Mint kullanıyorum.
Cinnamon sevemiyorum, oyunlarda az sorunlu. Kompozitor kapatmiyor.

KDE6 hala sorunlarla bogusuyor, iki ekran ve uykudan/herhangi bi ekran kararmasindan kalkma biraz cileli.

Size bi OpenSUSE denetmek lazim @Geraltın kılıcı hocam, Tumbleweed deneyin bi ara.

Kompozitor tam olarak nedir? Ayrıca diğer dağıtımlara göre Linux Mint'ta 3. parti oyunu daha hızlı kurdum. Tabii Kernel sayesinde ama harbi 30 dakika etki etti.

Size bi OpenSUSE denetmek lazim @Geraltın kılıcı hocam, Tumbleweed deneyin bi ara.
OpenSUSE'yi denedim ama Linux Mint gibi çöp geliyor o da. Bi' de ben GPT'den oraya Kernel kurmayı anlayamadım.

H

KDE6 hala sorunlarla bogusuyor, iki ekran ve uykudan/herhangi bi ekran kararmasindan kalkma biraz cileli.

Hocam dediğinize biraz baktım. Gerçekten kapanmıyor.

@29, sorunu çözdüm. GPT bariz atıyor.

Screenshot from 2024-10-07 12-28-11.webp

H

Hocam dediğinize biraz baktım. Gerçekten kapanmıyor.

@29, sorunu çözdüm. GPT bariz atıyor.

Screenshot from 2024-10-07 12-28-11.webp
Mod ben Mint kullanıyorum!

Son düzenleme:
Açık. BIOS'a baktığımda nasıl kapatabileceğimi bilemiyorum, şifre falan istiyor gibi.
KDE mi cokuyor sistem mi uyanmiyor? Windows tusuna bastiginizda menu aciliyor mu, denemediyseniz size zahmet bi deneyin.
Sadece ekran kapanırsa, fareyi sallayıp ekranın açılmasını sağladığımda KDE'nin tuhaflaştığını, görsel hatalar olduğunu görüyorum. Panel simsiyah oluyor ve masaüstü bembeyaz oluyor. Bu esnada donmalar da oluyor.

PC uykuya geçtikten sonra tıklayarak uyandırdığımda ise, ekran gelmiyor. Monitörü kapatıp açarsam sadece fare imleci görünüyor, yani yine ekran gelmiyor. Mecburen kasadaki güç tuşuna 1 kere basarak PC'yi kapatmak zorunda kalıyorum.
Böyle yardımcı olamayız, sistem bilgileri ve journal günlüğü gerekiyor.
Journal günlüğüne nereden bakabilirim bilmiyorum, ama donanım bilgilerimi yazarım.

Anakart: Asus Z97 Pro Gamer.
İşlemci: İntel i5 4690k
Ram: 2x8 GB DDR3 1600 CL9
SSD: Samsung 850 Evo (sistem buna kurulu)
HDD: 1 adet HDD takılı.
Ekran kartı: NVIDIA 1650S (MSI Gaming X modeli)

Journal günlüğüne nereden bakabilirim? Linux kullanan bir son kullanıcıyım, 4 yıldır linux kullanıyor olsam da çoğu şeyi bilmiyorum.
Endeavour'da öyle ufak sorunlar var. Çüzümü ise ekran kilitlemeyi kapatmak. Aynı şekilde kararmayıda kapatın.
Her ikisi de kapalı.