Muhtemelen size de önce antibiyotik tedavisi uygulanıp antibiyotik ile enfeksiyonu önce tedavi etmek isteyecekler ve ondan sonra diş çekimini gerçekleştireceklerdir. Yine de ister bu senaryo olsun ister benim senaryomda olsun, herhangi bir cerrahi müdahalede (örneğin diş çekimi) bulunurlarken lokal anestezi uygulanacaktır illaki. Bir iğne ile önce bölgeyi uyuşturuyorlar. Uyuşma gerçekleştikten sonra cerrahi müdahaleyi yapıyorlar ve bitene kadar bir şey hissetmiyorsunuz. Bu sürece dikiş de dahil. Size de cerrahi müdahale yapılacağı için size de dikişi atacaklardır.
Bütün işlemler bittiğinde de sizi bilgilendirecekler. Diş fırçalama, beslenme vs. gibi konularda dikkat etmeniz gereken detaylar oluyor. İlk 1-2 gün ağrınız olabiliyor iyileşme sürecinde, onun için de ağrı kesici tavsiye ediyorlar. Ancak bende iyileşme sürecinde de herhangi bir ağrı oluşmamıştı.
Açıkçası bu tarz detayları mutlaka diş doktorunuza sorun. Ben sadece yaşadığım deneyimi aktarıyorum. Sizin tedavi sürecinizde farklılıklar olabilir.