Enfeksiyonlu diş çekimi nasıl olur?

derindevlethikmet

Çalışkan
Yer
Istanbul
İyi günler. 20'lik dişimin yanında (20'lik diş daha çıkmadı ama yakın) yer alan, daha önce dolgu yaptırdığım dişimde enfeksiyon varmış. Diş çekilicekmiş ve onun altındaki enfeksiyon temizlenecekmiş. Enfeksiyon sinire yakınmış. Bu işlemden sonra 6-7 ay beklenmesi gerekiyormuş. Belki o dişin olduğu yeri hissetmeme ihtimalim varmış. Yani sinir hasar görürse orası tamamen uyuşuk şekilde olabilirmiş. Daha önce buna benzer bir operasyon geçiren (yani diş çekimi + enfeksiyon temizliği) var mı? Nasıl geçiyor?

Merhaba,

Bir implant sürecim olmuştu ve çekilecek dişin bulunduğu diş etinde iltihap vardı. Öncelikle elbette iltihabın giderilmesi için antibiyotik tedavisi uygulanmıştı. Ancak antibiyotik bitmesine rağmen iltihap tamamen geçmemişti, çok çok az da olsa vardı. Yeniden antibiyotik yerine doktor kendisi iltihabı temizlemiş, temizlediği diş etine de dikiş atmıştı. Ayrıca sorunlu dişi de çekip diş kökünün bulunduğu bölgedeki lezyonları da temizleyip dikiş atmıştı ve iyileşmesini beklemiştik.

İyileşme süreci bittikten sonra da implant süreci başlamıştı. Her aşamada düzenli kontrollere gittim ve her seferinde röntgen çekerek süreç takip edildi. Herhangi bir sorunum kalmadı.

Hocam teşekkür ederim. Benim damağımda da enfeksiyonlu dişin etrafı hep şiş. Sanırım enfeksiyonla ilgili. Şey sormak istiyorum, diş çekilirken ve enfeksiyon temizlenirken acı hissettiniz mi? Bir de dikiş herkese atılıyor mu? Yani kesin olarak bana da atılır mı?

Muhtemelen size de önce antibiyotik tedavisi uygulanıp antibiyotik ile enfeksiyonu önce tedavi etmek isteyecekler ve ondan sonra diş çekimini gerçekleştireceklerdir. Yine de ister bu senaryo olsun ister benim senaryomda olsun, herhangi bir cerrahi müdahalede (örneğin diş çekimi) bulunurlarken lokal anestezi uygulanacaktır illaki. Bir iğne ile önce bölgeyi uyuşturuyorlar. Uyuşma gerçekleştikten sonra cerrahi müdahaleyi yapıyorlar ve bitene kadar bir şey hissetmiyorsunuz. Bu sürece dikiş de dahil. Size de cerrahi müdahale yapılacağı için size de dikişi atacaklardır.

Bütün işlemler bittiğinde de sizi bilgilendirecekler. Diş fırçalama, beslenme vs. gibi konularda dikkat etmeniz gereken detaylar oluyor. İlk 1-2 gün ağrınız olabiliyor iyileşme sürecinde, onun için de ağrı kesici tavsiye ediyorlar. Ancak bende iyileşme sürecinde de herhangi bir ağrı oluşmamıştı.

Açıkçası bu tarz detayları mutlaka diş doktorunuza sorun. Ben sadece yaşadığım deneyimi aktarıyorum. Sizin tedavi sürecinizde farklılıklar olabilir.

Çok teşekkür ediyorum. Dünden beri antibiyotik kullanıyorum. Operasyon perşembe günü yapılacak. Bakalım ne olacak, teşekkürler tekrardan.

Geçmiş olsun. Tam olarak 1 saat önce başıma gelen mevzu. Evet, soluğu forumda aldık...

Bir süredir enfeksiyonlu dişim için kullandığım Augmentin antibiyotik dün bitti, bugün 1 saat önce de dişim çekildi. Çekerken hiçbir şey hissetmedim, hissetmiyorsunuz. Çekildikten sonra 2-3 saat uyuşuk geziyorsunuz.

Sonra Bismillah deyip başlıyor ağrı. Ağrının başlayacağını hisseder hissetmez doktorun yazdığı ağrı kesiciyi kullanın. Genelde Arveles verirler, baş bölgesi için çok etkili bir ağrı kesici.

Dikiş mevzusu, dişe göre. Bana gerek duymadılar.

Diş çekildikten sonra ağzınızın içine baktığınızda Marihuana çukuru görüyorsunuz, korkutmasın sizi. O çukur kan ile dolup pıhtı oluşturacak. O pıhtıyı bozmamanız lazım çünkü o pıhtı iyileşme süreci. Bunun için de ilk 2-3 saat hiçbir şey yemeyin ve içmeyin, ağzınızı çalkalamayın, tükürmeyin, pipet kullanmayın. 3-5 gün boyunca da sıvı odaklı beslenin. Çay çorba, süt yoğurt, püre vesaire.

Zamanla geçiyor ağrı nihayetinde. Umarım kısa sürede iyileşirsiniz.

Seni korkutmak istemem ama bundan 4 sene evvel yani 15 yaşımda iken azı dişim çürümüştü, diş enfeksiyonlu olmuştu. O enfeksiyonlu süreçte dişim aralıksız ağrıyor kafamı duvarlara vuruyordum, böyle bir acı eşiği görmemiştim. Doktora gittik enfeksiyonlu dişi çekemem dedi, bu dediğinden sonra ben yine antibiyotik kullanıyordum ama acıya dayanamadığım ve doktor tanıdığımız olduğu için dedim dişi dolgu yapalım. Sinirleri aldılar, çok rahatladım. Enfeksiyon geçene kadar bu geceden itibaren muhtemelen canın yanmaya başlayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…