Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 4
Çene çerrahı benim dişi önce ikiye kesti sonra parça parça çıkardı, altındaki apseyi matkapla oydu sonra da boşluğu dikti. O şiş ağızla 21 saat uçak yolculuğu yaptım yani aman aman yormuyor ama ağzını açamıyorsun ilk birkaç gün kadar. 1 hafta sonra dikişleri aldırıyorsun düzenli ağrı kesici ve antibiyotiğe ek olarak çok sıcak ve soğuk yemiyorsun. 2 haftaya tertemizsin.
Altları böyle çektirdim, üstler henüz gelmedi. 28 yaşındayım. Doktor bunlar artık gelmez sanırım dedi. Benim sadece apse oyma kısmı ağrıdı çünkü apseye anesteszi geçmiyor ancak diğer işlemler TAMAMEN acısızdı. Sakarya'da Mustafa Sami Demirsoy var tavsiyemdir.
Altları böyle çektirdim, üstler henüz gelmedi. 28 yaşındayım. Doktor bunlar artık gelmez sanırım dedi. Benim sadece apse oyma kısmı ağrıdı çünkü apseye anesteszi geçmiyor ancak diğer işlemler TAMAMEN acısızdı. Sakarya'da Mustafa Sami Demirsoy var tavsiyemdir.
BeyazAslan
Becerikli
Ağrısı daha fazla sıkıntı veriyordur. İyi bir doktor ile çözüme odaklanman daha az acılı süreç olur.
SunseTTime
Uzman
20'lik dişler eğer ki çıkacak yer bulamadıysa zamanla ağrı ve/veya dişlerde çapraşıklığa sebep olabiliyor. Zaten eğer ki cerrahi bir çekim olmayacaksa maksimum beş dakikalık işiniz var. O da lokal anestezi altında yapıldığı için bir şey hissetmeyeceksiniz. Cerrahi çekimde işin rengi biraz değişiyor. Çekim sonrası bir hafta şişlik, ağrı olabilir. Eğer ki çalışıyorsanız yıllık izninize denk getirmeye çalışın. Cerrahi çekimlerde çene cerrahına gitmeniz tavsiyem olur. Genel diş hekimi de bu çekimi yapabilir fakat ben cerrahi bir çekim olacaksa çene cerrahına gitmenizi öneririm. Malum çekim sonrası ilgili alanda uyuşukluk, his kaybı oluşabiliyor. En azından alanında uzman kişiye yaptırırsanız içiniz rahat eder.
Son düzenleme:
2 hafta önce çektirdim, doktor kökünü içeride bıraktı çene kemiğine kadar oymamak için. Zamanla ya kemikle kaynayacak ya da enfekte olacak tekrar ameliyat olman gerekecek dedi. Muhtemelen kaynar dedi. Bekliyoruz. Böyle senaryolar da var.
tugcedogan
Çalışkan
Bence iş dişçide bitiyor, eşimin 20'lik dişini çektirdik 2 dakika sürdü. Acısız, sızısız çekti ya.
Son düzenleyen: Moderatör:
Cnote
Uzman
Arkadaşlar 20'lik dişini çektiren arkadaşlar varsa yazarsa süper olur. Bu aralar çok ağrı yapıyor. Çektirmek istiyorum fakat biraz korkuyorum. Acı durumu vs. nasıl oluyor?
2 hafta oldu çektireli, herhangi bir şey hissetmiyorsun. Benimkiler gömülüydü ve 2 tanesi aynı anda çekildi daha sonrasında, şişlik vs oluyor ama sorun çıkartcak kadar değil.
Dişin boyutuna ve tipine göre değişiyor çekim süreci. Benim 20'lik dişim çok değişik bir yapıya sahipti ve şekli falan da farklıydı ve çekilirken biraz zorlandım ama bu zorlanma acı değil kasılma gibi. Onun dışında çekildikten sonra biraz garip hissediyorsunuz ama 4 5 günde eski halinize dönersiniz bir sıkıntı olmazsa.