5

5124

Ziyaretçi
Merhaba,

Bugün bir olay yaşadım, yolda yürürken kaldırım üstünde bulunan engelli rampasına araçların park ettiğini gördüm hani bir rampa değil diğer rampalarada park ediyorlar. Bir transit aracı bayağı büyük bir araç kaldırımı komple kaplamış. Görme engelli bir vatandaş o rampayı geçemedi. Bende sinirlendim önce vatandaşa yardım ettim daha sonra arabanın sileceklerini yukarı doğru kaldırdım kırmadım bir uyarı olsun istedim. İstesem arabaya zarar veririm ama böyle durumlarda sadece uyarı diye sileceklerini genelde kaldırıyorum, bazı insanlar direkt olarak kırıyorlar ve lastiklerin havasını indiriyorlar. Ondan sonra polisi aradım plakayı verdim ihbarımı yaptım, sonrası ne oldu bilmiyorum. Ondan sonra ikinci bir bölümde aynı vatandaşa denk geldim yine aynı şekil yine aynı şekil. Bir değil iki değil. Belediyeye bildirim yaptım rampalara araç park edilmemesi için böyle böyle yapılması uygun olur dedim talebimi aldılar. Siz karşılaştığınız zaman ne yapıyorsunuz?

Merhaba,

Bugün bir olay yaşadım, yolda yürürken kaldırım üstünde bulunan engelli rampasına araçların park ettiğini gördüm hani bir rampa değil diğer rampalarada park ediyorlar. Bir transit aracı bayağı büyük bir araç kaldırımı komple kaplamış. Görme engelli bir vatandaş o rampayı geçemedi. Bende sinirlendim önce vatandaşa yardım ettim daha sonra arabanın sileceklerini yukarı doğru kaldırdım kırmadım bir uyarı olsun istedim. İstesem arabaya zarar veririm ama böyle durumlarda sadece uyarı diye sileceklerini genelde kaldırıyorum, bazı insanlar direkt olarak kırıyorlar ve lastiklerin havasını indiriyorlar. Ondan sonra polisi aradım plakayı verdim ihbarımı yaptım, sonrası ne oldu bilmiyorum. Ondan sonra ikinci bir bölümde aynı vatandaşa denk geldim yine aynı şekil yine aynı şekil. Bir değil iki değil. Belediyeye bildirim yaptım rampalara araç park edilmemesi için böyle böyle yapılması uygun olur dedim talebimi aldılar. Siz karşılaştığınız zaman ne yapıyorsunuz?

Çok fikrim var ama söyleyeceklerimin hepsi hem forumda hem anayasada suç teşkil ediyor. Bu yüzden sizin yaptığınız en mantıklı seçenek.

Engelli yerine park edenlerin zaten zihinsel engelli olduğunu düşünüyorum.

(Mesajım, engellileri aşağılama amacı taşımamaktadır.)

Bundan sonra park eden kişilerin plakalarını buraya konu olarak inadına fotoğraf ile atıp ifşa etmeyi düşünüyorum. Böyle bir şeye @Recep Baltaş onay verirse tabii. Bazen kendisi de açıyordu.

Merhaba,

Toplumsal çürüme öyle bir boyutta ki, dediğin şey ile çoğu zaman karşılaşıyorum ve tepki veremiyorum.

Bir engelli olarak asla kabullenemem. Benim hakkım neden yeniyor? Öylelerini görürsem zaten şikayet edeceğim.

Ülkede millet yaya geçidine park ediyor. Engelli rampasına park etmeleri çok da şaşırtmıyor. Ehliyet kurallarını sadece sınavdan geçmek için uyguluyor. Gereği yapıldı uygulaması ile böyle şeyler umarım kolayca şikayet edilip, ceza aldırılabilir.

Şu fotoğrafla şikayet uygulamasını çıkarsınlar da halk olarak kendi işimizi kendimiz görelim. Engelli rampasına boylu boyuna park eden araç için duyarlı bir vatandaş olarak polisi arama eylemini gösterdim, 1 saat gelmediler.