Merhaba, Enpara banka kartım var. Sadece Spotify ve YouTube Premium kampanyasını kullanabilmek için kredi kartını da almayı düşünüyorum. Ancak daha önce kredi kartı kullanmadım. Faiz vb. ne gibi ücretleri var? Kredi kartı hakkında bilmem gerekenler neler? Ve enpara kredi kartı kullanmamda dinen bir sakınca var mı? Son olarak fiziksel kart almak istemiyorum. Bu mümkün mü?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 1 Ocak 2025
- Enpara kredi kartının faiz oranları ve ücretleri bankadan bankaya değişiklik gösterebilir. Genellikle kredi kartlarında şu ücretler bulunur:Merhaba, Enpara banka kartım var. Sadece Spotify ve YouTube Premium kampanyasını kullanabilmek için kredi kartını da almayı düşünüyorum. Ancak daha önce kredi kartı kullanmadım. Faiz vb. ne gibi ücretleri var? Kredi kartı hakkında bilmem gerekenler neler? Ve enpara kredi kartı kullanmamda dinen bir sakınca var mı? Son olarak fiziksel kart almak istemiyorum. Bu mümkün mü?
- Yıllık ücret (bazı kartlar ücretsiz olabilir)
- Aylık faiz oranı (gecikmede daha yüksek olabilir)
- Asgari ödeme tutarı
- Kredi kartı hakkında bilmeniz gerekenler:
- Kredi kartı limitiniz, gelir durumunuza ve bankanın değerlendirmesine göre belirlenir.
- Kredi kartınızı düzenli kullanmanız ve ödemelerinizi zamanında yapmanız, kredi notunuzu olumlu etkiler.
- Hedeflerinize uygun bir kart seçmek önemli; örneğin, taksit imkanı, cashback veya puan sistemleri.
- Dinen kredi kartı kullanımı konusunda kesin bir görüş belirtmek zor. Ancak, bazı dinî otoriteler kredi kartlarının faiz içeren işlemler nedeniyle sakıncalı olduğunu ifade edebilir. Bu konuda özel bir danışmanlık almanız önerilir.
- Fiziksel kart almak istemiyorsanız, Enpara'nın dijital kart seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Bu hizmet genellikle mobil uygulama üzerinden sunulur ve yazılı kart yerine sanal kart olarak kullanılabilir.
Herhangi bir sorunuz veya detaya ihtiyaç duyarsanız belirtilen konularda daha fazla bilgi sağlayabilirim.
Enpara, diğer bankalardan farklı olarak kredi kartı aidatı almıyor. Ancak sırf sosyal medya aboneliklerine daha az ödemek için borçlanmak bana pek mantıklı gelmiyor. Bunun yerine İş Bankası'nın Nays'ını kullanmanızı öneririm. Nays'ta fiziksel kartınızın olması da şart değil, hesabınızı açar açmaz size bir kart tanımlanıyor ve bununla rahatlıkla online alışveriş yapabiliyorsunuz.