creazy

Başarılı
Merhaba,

Geçen gün 26 tane Gmail hesabıma 2FA ekledim. Ancak bugün fark ettim ki hiçbirine yedek kod vermemiş Gmail. Sanırım yedek kodların çıkması için telefon numarası gerekiyor ama 26 hesaba da telefon numarası ekleyemem maalesef.

Tüm hesaplarda Ente Auth kullanıyorum, hepsinde 2FA var ve hepsinde kurtarma e-postası olarak diğer Gmail hesaplarım bağlı. Yani A hesabı B'ye, B hesabı A'ya kurtarma maili olarak bağlı. Her iki hesapta da 2FA açık ama hiçbirinde yedek kod yok.

Benim merak ettiğim şu: Diyelim Ente Auth bir gün çöktü, bozuldu ya da bir sorun çıktı. Bu durumda 2FA eklediğim bu 26 Gmail hesabına tamamen erişimi kaybeder miyim? 26 hesabın hepsi patlar mı? Ne yapmam lazım?

Sizce bu 26 hesaptan 2FA'yı kaldırayım mı? Yedek kodu olmayan hesapları 2FA'dan çıkarmam daha mı mantıklı olur? Tavsiyeniz nedir? Teşekkürler, saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Geçen gün 26 tane Gmail hesabıma 2FA ekledim. Ancak bugün fark ettim ki hiçbirine yedek kod vermemiş Gmail. Sanırım yedek kodların çıkması için telefon numarası gerekiyor ama 26 hesaba da telefon numarası ekleyemem maalesef.

Tüm hesaplarda Ente Auth kullanıyorum, hepsinde 2FA var ve hepsinde kurtarma e-postası olarak diğer Gmail hesaplarım bağlı. Yani A hesabı B'ye, B hesabı A'ya kurtarma maili olarak bağlı. Her iki hesapta da 2FA açık ama hiçbirinde yedek kod yok.

Benim merak ettiğim şu: Diyelim Ente Auth bir gün çöktü, bozuldu ya da bir sorun çıktı. Bu durumda 2FA eklediğim bu 26 Gmail hesabına tamamen erişimi kaybeder miyim? 26 hesabın hepsi patlar mı? Ne yapmam lazım?

Sizce bu 26 hesaptan 2FA'yı kaldırayım mı? Yedek kodu olmayan hesapları 2FA'dan çıkarmam daha mı mantıklı olur? Tavsiyeniz nedir? Teşekkürler, saygılar.
  • Eğer Ente Auth uygulamanız çökerse veya erişim sorunlarıyla karşılaşırsanız, o zaman 2FA'lı Gmail hesaplarınıza erişim sağlamanız zorlaşacaktır.
  • 2FA'nın amacı, hesabınıza ek bir güvenlik katmanı eklemektir, ancak Ente Auth veya benzeri bir uygulama aracılığıyla erişiminizi kaybedecek olursanız, bu durumda kurtarma seçenekleriniz sınırlı olabilir.
  • Yedek kodların olmaması ve telefon numarasının eklenmemesi durumu, erişim kaybı yaşamanız halinde sıkıntı yaratabilir.

Tavsiyeler:

1. Yedek Kodları Almayı Düşünün:
- Eğer mümkünse, her hesap için yedek kodları elde etmek üzere ikinci bir telefon numarası eklemeyi veya uygun bir yöntem bulmayı değerlendirin.

2. Kurtarma E-posta Ayarlarını Gözden Geçirin:
- Her hesabın kurtarma e-posta seçeneklerini dikkatlice kontrol edin ve her birinin doğru olarak ayarlandığından emin olun.

3. 2FA'yı Düşünmeden Kaldırmayın:
- Güvenlik endişelerini göz önünde bulundurursak, 2FA’yı kaldırmak yerine, daha güvenilir bir yedekleme yöntemi bulmaya çalışmalısınız.

4. Alternatif 2FA Yöntemleri Kullanın:
- Ente Auth dışında başka bir 2FA uygulaması kullanmayı düşünün. Örneğin, Google Authenticator veya Authy gibi seçenekler mevcut olabilir.

5. Yedek Birey Kullanın:
- Eğer mümkünse, 2FA uygulamasını başka bir cihazda da yükleyin, böylece bir cihazın bozulması durumunda diğer cihaz üzerinden erişiminiz devam eder.

6. Hesap Aktivasyon Kontrolü:
- Hesaplarınıza düzenli olarak erişim sağlayıp sağlamadığınızı kontrol edin. Eğer 2FA’yı kaldırmak veya değiştirmek gerekiyorsa, en azından bir süre diğer uygulamanızın çalışmasını bekleyin.

Bu adımlar, 26 Gmail hesabınıza erişiminizi sürdürebilmenize yardımcı olabilir.