Pek sanmıyorum. Spotify yerine Apple Music var, daha kaliteli ses sunuyor ve yanlış bilmiyorsam Türkiye'de daha ucuz. Google konusunda da zaten çoğu iPhone kullanıcısı Safari kullanıyor. Ayrıca Safari'nin Google'dan aşağı kalır bir yönü yok. Ayrıca böyle bir şey yapacaklarını sanmam. Büyük gelir kazanıyorlar sonuçta. Ayrıca Türkiye gibi ekonomisi nispeten daha kötü olan ülkelerde Android'de hep APK kullanılıyor. Spotify için konuşuyorum.
Apple Mail Gmail kadar kullanisli degil.
Drive ve Google One kullanan kullanici sayisi cok fazla.
Apple'in Youtube alternatifi yok. Olsa da oraya kitle cekmek cok zor.
Apple Music daha kaliteli muzik sunsa da Spotify kadar cesitliligin yanina bile yaklasmiyor.
Ayrica iPhone'da Chrome kullanan azimsanmayacak kadar kitle var. Kimse Google'da kaydedilen verileri pat diye birakip kolay kolay Safari'ye gecmez.

Yani Google giderse Apple kan kaybeder.

Hiçbir şey olmaz. Adamlar kendi ekosistemlerini oluşturalı yıllar oldu. YouTube çekse ne yazar? Bir ay içerisinde kendi video izleme sitelerini yaparlar. Spotify zaten etkilemez, Apple Music var halihazırda. Apple kazanç açısından Google'ı maymun eden bir şirket. Arada nerden baksan yarım trilyon dolardan fazla net değer farkı var.
Yalnız Youtube taklit edilecek bir platform değil. Oradaki insanlar kaç yıldır video çekiyor. Bütün emeklerini bırakıp farklı bir platforma geçmeyi kimse kabul etmez. AdSense gibi bir reklam sistemini Apple zor getirir. Ayrıca youtube 17 yıllık bir video deposu o kadar videoyu Apple 30 yıl geçse biriktiremez.

Niye almasın? JB yapınca performans falan düşmüyor ki telefon aynı telefon. Güvenlik açıkları oluşur en fazla. Bu bir bahane bence.

Apple yazılım ile satan bir telefon. Aynı fiyat bandında canavar gibi işlemcili ve RAM sayısına sahip cihazlar var. iPhone 15 alıp neden JB yapayım ki? Özellikle S23 Ultra gibi bir telefon varken.

Apple yazılım ile satan bir telefon. Aynı fiyat bandında canavar gibi işlemcili ve RAM sayısına sahip cihazlar var. iPhone 15 alıp neden JB yapayım ki? Özellikle S23 Ultra gibi bir telefon varken.
Keyfi. Android isletim sistemine root atmakla ayni mantik yatiyor altinda. Samsung da kimsenin cihazindaki OEM isletim sistemine mudahale etmesini istemiyor ama bunu Apple kadar kati olarak yapmiyor. Aradaki tek fark bu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Huawei gibi olmaz sonu bir kere o imkansız. İster app store komple kaldırılsın, dünyadaki cahil Apple fanboy'larının sayesinde yine ayakta durur o firma.
Apple fanboyları kadar toksik bir kitle yok. Gerçekten %85i aşırı bilgisiz ve çoğunluğunun hayattaki başarısı iPhone almak.