Preopen 8ms
Attack 2ms
Hold 120-150 arası deneyebilirsin
Release (kelimen bittiğinde ses aniden kapanmasın daha doğal olsun diyorsan) 200ms
Hysteresis bunu da 0 ile -6db arası deneyebilirsin. Gatein açılma hassasiyeti ile kapanma hassasiyetini birbirinden ayırıyor. Doğal olarak kelimelerin sonlarında sesimiz azalıyor ya, aradaki farkı tolere etmek için

Bir de -25db verdiğimiz threshold ile oyna biraz. Desibel ne kadar yükselirse gatein açılması o kadar zorlaşır, yüksek ses gerekir. Örneğin 0db yaptık, bağırman gerekiyor. -50 db yaptık bu sefer de kapı çok kolay açılacak. Bunu biraz deneyerek bulman gerekiyor. Hysteresis de bu eşikle çalışıyor zaten. -25db vermiştik önceden eğer konuşurken sesin -25db'den daha sessiz oldu oldu diyelim, sesi hemen keser. Örneğin -5db de hysteresis verelim. Kapının açılması için yine -25 db gerekecek ama bu sefer kapanması için -30db'ye kadar düşmesini bekleyecek. Yani başlangıca göre daha sessiz kelime sonlarını duyulabilir olacak.

Son düzenleme:
Preopen 8ms
Attack 2ms
Hold 120-150 arası deneyebilirsin
Release (kelimen bittiğinde ses aniden kapanmasın daha doğal olsun diyorsan) 200ms
Hysteresis bunu da 0 ile -6db arası deneyebilirsin. Gatein açılma hassasiyeti ile kapanma hassasiyetini birbirinden ayırıyor. Doğal olarak kelimelerin sonlarında sesimiz azalıyor ya, aradaki farkı tolere etmek için
Anladım, normal konuştuğumda şimdi bir tık daha iyi alıyor, ama kısık sesle konuştuğumda hiç duyamıyorum kendimi, onu nasıl çözeriz? Kısık ses derken, gerçekten kısık, mesela gece, kimse duymadan konuşuyorum kısık sesle, onu algılamıyor. DB değeriyle oynuyorum, tam düzeliyor gibi oluyor aşağıya çektiğimde ama sesler kesik kesik gidiyor.

Anladım, normal konuştuğumda şimdi bir tık daha iyi alıyor, ama kısık sesle konuştuğumda hiç duyamıyorum kendimi, onu nasıl çözeriz? Kısık ses derken, gerçekten kısık, mesela gece, kimse duymadan konuşuyorum kısık sesle, onu algılamıyor.
İkinci paragrafta anlattığım şekilde çözersin. Geceleri konuşmak için configi çoğaltıp, thresholdu uygun halie getirebilirsin.-25db düşük geldiyse, -30 ile başlayabilirsin denemeye

Rnnoise veya comp yüzünden olabilir o halde. Sırayla deaktif ederek deneyebilirsin

Bu arada değişiklikleri yapıp apply ediyorsun değil mi? Ya da preview'u tiklemen lazım
Evet apply auto seçili, en ufak kaydırmada değişimi otomatik duyuyorum.

Bir sorum daha var, tüm ayarları yaptım. İstediğim gibi sonuç da aldım diyelim. Discordda Ses modunu özel olarak seçtim, yankı engelleme gibi, discordun mikrofonuma müdehale edebileceği her şeyi kapattım, ancak odadayken sürekli konuşuyormuşum gibi yeşil yanıyor sürekli, elbette sürekli sesim gitmiyor RNnoiseden dolayı, ama sürekli yeşil yanması da rahatsız edici değil mi? Oyunlarda discord overlay kullanan birisi sürekli benim adımı yeşil görecek. :D
1791397839252.webp

1791397931659.webp

Edit: sanırım onuda çözdüm, discord ses algılamayı tam sola yani -100 yapmak yerine -99 yapmak sürekli yeşil yanma sorununu çözdü, ama karşı tarafa en ufak pürüz yansıtıyor mu onu da test etmem lazım.

Son düzenleme:
Evet apply auto seçili, en ufak kaydırmada değişimi otomatik duyuyorum.

Bir sorum daha var, tüm ayarları yaptım. İstediğim gibi sonuç da aldım diyelim. Discordda Ses modunu özel olarak seçtim, yankı engelleme gibi, discordun mikrofonuma müdehale edebileceği her şeyi kapattım, ancak odadayken sürekli konuşuyormuşum gibi yeşil yanıyor sürekli, elbette sürekli sesim gitmiyor RNnoiseden dolayı, ama sürekli yeşil yanması da rahatsız edici değil mi? Oyunlarda discord overlay kullanan birisi sürekli benim adımı yeşil görecek. :D
Eki Görüntüle 284103
Eki Görüntüle 284104

Edit: sanırım onuda çözdüm, discord ses algılamayı tam sola yani -100 yapmak yerine -99 yapmak sürekli yeşil yanma sorununu çözdü, ama karşı tarafa en ufak pürüz yansıtıyor mu onu da test etmem lazım.
Kullanmadığım için yorum yapamayacağım ama dediğin gibi test etmek lazım