Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

barcaxsto

Uzman
Yer
Türkiye
Elimde Erazer Major 15X1 model bir laptop var. İşletim sistemi olarak normalde Windows 11 Pro 24H2 kullanıyordum, ancak şu anda ReviOS kurulu. Şöyle bir sorunla karşılaşıyorum: Cihazı uyku moduna aldığımda tekrar uyandıramıyorum. Güç ışıkları yanıyor, fanlar dönmeye devam ediyor ama klavyedeki tuşlara bastığımda hiçbir şekilde tepki vermiyor. Sizce bu sorunun kaynağı ne olabilir?

Açıkçası bunun doğrudan ReviOS gibi bir CustomOS yüzünden olduğunu pek sanmıyorum. Çünkü daha önce farklı cihazlarda da ReviOS denemiştim ve onlarda böyle bir uyku modu problemiyle hiç karşılaşmamıştım ama emin değilim bundan da kaynaklı olabilir, Bu durumun başka ne gibi sebepleri olabilir sizce?

Eksik sürücü sorunu olabilir, BIOS sorunu olabilir. Çipset sürücüsü güncel mi?

Tüm sürücüleri Intel® Driver & Support Assistant aracılığıyla güncelledim ve diğer sürücüleri kendim araştırıp yükledim ayrıca Erazer'ın cihazla beraber göndermiş olduğu USB içerisinde bulunan sürücüleri de yüklemiştim. Herhangi bir eksik sürücü kalmadığından emin oldum. Aygıt Yöneticisi'ni tekrar kontrol ettiğimde de eksik veya tanınmayan bir aygıt görünmüyor.

Sorunun BIOS ile ilgili olabileceğinden ben de şüpheleniyorum. BIOS güncellemesi yapmam gerekip gerekmediğini bilmiyorum ancak bu konuda biraz çekinceliyim çünkü bilgisayarım için uygun ve güvenilir bir BIOS güncelleme dosyası bulamadım.

Erazer'ın bu yazılım ve güncelleme konusunda göstermiş olduğu destek gerçekten berbat adamakıllı dokümantasyon ve dosya bulamıyorsun.

Edit: Az önce durumu yeniden test etmek için bilgisayarı tekrar uyku moduna aldım ve maalesef yine aynı sorunla karşılaştım; cihaz uyanmadı. Bu esnada fanlar çok hafifçe çalışıyor, güç düğmesinin ışığı yanıyor ancak klavye ışıkları kapalı kalıyor. Özellikle klavye ışıklarının yanmaması, aklıma bunun BIOS ile ilgili bir sorun olabileceği ihtimalini getirdi. @Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Modifiyesiz bir 24H2 kurmak en iyi seçenek gibi bu durumda.
Öyle yapacağım gibi duruyor. 24H2 kurduktan sonra yine yazarım çözüm sağlanıp sağlanmadığına dair. Teşekkür ederim.

@Recep Baltaş Selamlar, sorun çözüldü yeni setup kurdum ve düzeldi. Çok teşekkür ederim. Custom ISO kurmadan Debloat yapsam ve bazı Windows telemetrilerini kapatsam sorun tekrarlar mı acaba?

Edit: Bir sorun olmadı, debloat ardından şuan sorunsuz çalışıyor. Teşekkürler tekrardan :)

Elimde Erazer Major 15X1 model bir laptop var. İşletim sistemi olarak normalde Windows 11 Pro 24H2 kullanıyordum, ancak şu anda ReviOS kurulu. Şöyle bir sorunla karşılaşıyorum: Cihazı uyku moduna aldığımda tekrar uyandıramıyorum. Güç ışıkları yanıyor, fanlar dönmeye devam ediyor ama klavyedeki tuşlara bastığımda hiçbir şekilde tepki vermiyor. Sizce bu sorunun kaynağı ne olabilir?

Açıkçası bunun doğrudan ReviOS gibi bir CustomOS yüzünden olduğunu pek sanmıyorum. Çünkü daha önce farklı cihazlarda da ReviOS denemiştim ve onlarda böyle bir uyku modu problemiyle hiç karşılaşmamıştım ama emin değilim bundan da kaynaklı olabilir, Bu durumun başka ne gibi sebepleri olabilir sizce?
@Recep Baltaş Abi selam, tekrar ben. Erazer Major 15X1 Laptoptan Coil Whine sesi gelmesi normal mi? çok tiz ve ince bir cızırtı sesi geliyor tecrübelerime göre Coil Whine sesi sanırım. Bir sorun olacağını düşünmüyorum ancak sorup fikrini almak istedim.

Son düzenleme: