Burovezir

Gelişen
Cihaz
Erazer Major x20 i714700HX
Öncelikle iyi günler. Cihazımı 3 aydır keyifle ve sıkıntısız şekilde kullanmaktaydım. Cihazın 3. ayı dolduktan sonra ekranda önce stuck pixel belirdi. Pek dert etmedim, rahatsız etmedi. Fakat 1 hafta sonra özellikle beyaz ekranda gözüken bir bulutlanma oldu. Ben de cihazın ekranının fabrika çıkışı hatalı olduğunu düşünerek BDH Bilişim servisine, içinde sorunun belli olduğu ve bilgilerimin yazdığı kağıdı atarak yolladım. Cihaz 5 Mart Perşembe servise ulaştı. Cihazın kaydını 6 Mart Cuma günü açtılar. Pazartesi aradığımda yurt dışından parça beklendiği söylendi. Salı tekrar aradım ve aynı kişi cihazın sorunun ya da değişecek parçanın ne olduğu hakkında bilgi göremediğini belirtti. Teknisyene teyit maili attıracağını beyan etti fakat bugün de mail gelmedi. Önceden Lenovo bilgisayarımı servise gönderdiğimde süreci takip edebiliyordum lakin sistemi değiştirmişler, pek bilgi vermiyor. Yakın zamanda servise cihaz yollayıp süreç hakkında bilgi verebilecek var mı?

1773236892452.webp

1773236959933.webp

1773236979171.webp

BDH Bilişimden bu beklenirdi zaten. THH başvurusu yapabilirsiniz, uzun sürüyor ama kazanan siz olursunuz.
THH başvurusunu düşünüyorum tabi ki ama ekran değişiminin bu kadar uğraştırıcı bir süreç olduğunu düşünmüyordum. Cihazın ekranı NE160QDM-NZ3 kodlu bir panel. Aynı benzer paneli zaten Lenovo'da kullanıyor. Yedek parçanın bulunması zor olmaması lazım.

THH başvurusunu düşünüyorum tabi ki ama ekran değişiminin bu kadar uğraştırıcı bir süreç olduğunu düşünmüyordum. Cihazın ekranı NE160QDM-NZ3 kodlu bir panel. Aynı benzer paneli zaten Lenovo'da kullanıyor. Yedek parçanın bulunması zor olmaması lazım.
İşlerine gelmiyor herhalde. Yani bu görülemeyecek bir sorun değil. Bu fotoğrafları attınız değil mi onlara?

İşlerine gelmiyor herhalde. Yani bu görülemeyecek bir sorun değil. Bu fotoğrafları attınız değil mi onlara?
Fotorafları bilgisayara kaydedip şifresini yazarak yollanmam söylendi. Zaten ekrandaki bulutlanma bariz şekilde belli oluyor. Sorunlu kısımları ok ile gösteren bir duvar kağıdı yaptım beyaz arka planda zaten. Sorunu tespit etmek 5 dakikayı geçeceğini sanmıyorum. Normalde olsa iade ederdim lakin cihazı satın aldığım fiyata benzer özellikli bilgisayar almam pek mümkün değil. Zaten severek kullandığım bir cihaz iade etmek istemiyorum.

Fotorafları bilgisayara kaydedip şifresini yazarak yollanmam söylendi. Zaten ekrandaki bulutlanma bariz şekilde belli oluyor. Sorunlu kısımları ok ile gösteren bir duvar kağıdı yaptım beyaz arka planda zaten. Sorunu tespit etmek 5 dakikayı geçeceğini sanmıyorum. Normalde olsa iade ederdim lakin cihazı satın aldığım fiyata benzer özellikli bilgisayar almam pek mümkün değil. Zaten severek kullandığım bir cihaz iade etmek istemiyorum.
Geçmiş olsun. BDH, ServisPoint ile birlikte en kötü teknik servisler denilebilir. Biraz darlayın kendilerini derim, bu sorun görülmeyecek gibi bir şey değil.

Geçmiş olsun. BDH, ServisPoint ile birlikte en kötü teknik servisler denilebilir. Biraz darlayın kendilerini derim, bu sorun görülmeyecek gibi bir şey değil.
Yarın Erazer ulaşmayı deneyip onlar üzerinden önce yanıt almaya çalışacağım. Eğer alamazsam cuma günü tekrar arayıp bilgi alana kadar deneyeceğim şansımı. Benim sıkıntım yurt dışından parça beklenmesi değil. Cihaz neredeyse 6 gündür ellerinde bulunuyor, fakat hala servis süreci hakkında hiçbir bilgi alamıyorum. Ekran sorunlarının tespit edilmesi zor bir donanım değil.

Konuyu güncellemek için yazıyorum. Erazer ulaştığımda gerekli yerlere ilettiklerini bilgi geldiği taktirde döneceklerini söylediler Whatsapp danışma hattından. Bugün 16.03.2026 tarihinde aradığımda yurt dışından parça siparişi için onay beklendiği söylendi. Yaklaşık 10 gündür(8 iş günü) parça siparişi için onay bekliyor ki daha yurt dışından parça gelme süresi eklenecek. Sanırsam 20 iş günü geçince iade isteyeceğim.

Son düzenleme: