10 yaşındaki çocuk köpek tarafından ısırılıyor, saldırgan köpeğin uyutulması gerektiği yerde serbest bırakılıp aynı yerine bırakılıyor, sizler de gelip bu durumu övüyor musunuz? Aklı başında olan herkes bu durumun yanlış olduğunu idrak edebilir. Tabii özel durumunuz olabilir, bilemem. O sebepten ötürü kimseye karşı agresif konuşmam. Saygı duyarım.

Kendisi de 10 yaşında. Çok takmaya gerek yok.

AKP'nin ölümü yasalaştırdığı, sosyal medyada alt-right kim varsa açıkça katliamı pompaladığı köpek sorununa bodoslama dalamayacağım maalesef. Hem kısırlaştırmanın hem de ötenazinin uzun vadede getirdiği sonuç aynı, ayrı ayrı uygulanırlarsa.

Ben, yoksul insanımıza azıcık nefes aldırabilmek için -bahane bu ya- köpekleri öldürmekten ziyade patronları, kompradorları, halk düşmanlarını devirmekten ve yerine emekçiyi iktidara getirmekten yanayım; üretim araçlarını halka devretmekten yanayım. Açıkçası her ikisinin de uygulanabilirliğini, uygulanma işleminin süresini farksız görüyorum. AKP'nin köpekleri kaç senede öldüreceğini, kaç senede sorunu çözeceğini düşünüyorsunuz? Her ne düşünüyorsanız aynısı emekçi devrimi için de geçerli, emin olun.

Goygoyu bırakırsak, dediğim gibi, kısırlaştırma da ötenazi kadar etkili. Ben insancıl olmaktan yanayım, siz şiddeti savunabilirsiniz. Şiddet tekelini tekrar, tekrar ve tekrar AKP'ye verirken de yasayı savunabilecek misiniz merak ediyorum. Buyrunuz, sahne şu an sizin.

İnsanı hayvandan üstün gören bir insana saygı duymam. Yaşam hakkı evrenseldir ve her canlı için eşittir.

Burası doğa güzel kardeşim. Yaşam bir hak değil. Güçlü kazanır. Ha bunu bu kadar sertleştirmeye gerek yok. Düzgünce de açıklarım.

Sokak köpekleri sokaklarda can çekişiyorlar. Acısız ölüm hem onlar hem de onların gelecekteki yavruları için en iyisi.

Onu geçtim savunduğun o fikrin yaratıcıları var ya, çoğu şu anda sizin gibilerden topladıkları paralarla uzanmış keyifli keyifli viskilerini yudumlayıp yatıyorlar. Tebrikler.

AKP'nin ölümü yasalaştırdığı, sosyal medyada alt-right kim varsa açıkça katliamı pompaladığı köpek sorununa bodoslama dalamayacağım maalesef. Hem kısırlaştırmanın hem de ötenazinin uzun vadede getirdiği sonuç aynı, ayrı ayrı uygulanırlarsa.

Ben, yoksul insanımıza azıcık nefes aldırabilmek için -bahane bu ya- köpekleri öldürmekten ziyade patronları, kompradorları, halk düşmanlarını devirmekten ve yerine emekçiyi iktidara getirmekten yanayım; üretim araçlarını halka devretmekten yanayım. Açıkçası her ikisinin de uygulanabilirliğini, uygulanma işleminin süresini farksız görüyorum. AKP'nin köpekleri kaç senede öldüreceğini, kaç senede sorunu çözeceğini düşünüyorsunuz? Her ne düşünüyorsanız aynısı emekçi devrimi için de geçerli, emin olun.

Goygoyu bırakırsak, dediğim gibi, kısırlaştırma da ötenazi kadar etkili. Ben insancıl olmaktan yanayım, siz şiddeti savunabilirsiniz. Şiddet tekelini tekrar, tekrar ve tekrar AKP'ye verirken de yasayı savunabilecek misiniz merak ediyorum. Buyrunuz, sahne şu an sizin.

Kısırlaştırma neden şu zamana kadar işe yaramadı? AKP'li falan değilim ki bunu savunanların büyük çoğunluğu AKP'li bile değil. 10 yaşındaki çocuk ölürken insancıl değilsin ama köpekler ölürken insancılsın. Tebrik ediyorum seni de.

O hayvanlar sokakta açlıktan ölürken, açlıktan birbirlerini yerlerken, yavruları ölürken insancıl olmazsın. O hayvanlar zaten ölecek, hem de acıyla.

Savunduğunuz fikrin öncüleri kim öncelikle buna bakmak lazım. Siz her gün sokaktaki köpekleri gösterip bağış topluyorsunuz. 1 gram denetleme olmadan. Sonra kazandığınız paraları bir güzel yiyorsunuz. Neden sokak köpekleri öldürülsün isteyeceksiniz? Mesela köpeklerin hepsi sahiplendirilecek dense ilk karşı çıkacak kişiler de bizzat siz olacaksınız.

Burada siz derken o kişi gibi hissetmeniz amaçlanmakta. Yanlış anlaşılmasın.

Son düzenleme:

Kısırlaştırma hikaye. Alt-right zart zurt yine başladınız. Küpeli köpek çocuğu ısırmış hala kısırlaştırma da uyutma kadar etkili diyorsunuz. Sizin bu arkası olmayan garip iddialariniza karşı sonuna kadar itlaf destekliyorum. Kısırlaştırma olayının hiçbir mantıklı açıklaması yok.

Kısırlaştırma neden şu zamana kadar işe yaramadı?
Uygulanmadı çünkü. AKP'nin köpekleri düzenli ve planlı bir şekilde kısırlaştırdığını mı düşünüyorsun?
AKP'li falan değilim ki bunu savunanların büyük çoğunluğu AKP'li bile değil.
Kimseye AKP'li demedim. Tekrar okuyunuz.
10 yaşındaki çocuk ölürken insancıl değilsin ama köpekler ölürken insancılsın. Tebrik ediyorum.
Ötenazi işlemi düzenli ve planlı bir şekilde uygulandığında da ölümler olacak, ''kısırlaştır, aşıla, sokağa sal'' işleminde de. Çinko demeye bin şahit malzemelerle yama edilmiş kutularda 5 çocukla yaşayan halkın derdi sizce sokak köpekleri mi? Bence değil. Bu fikirlerle ''aman halkımız'' edebiyatı yapamazsınız, kusura bakmayın. Öncelikler belli. Köpek sorununun sınıfsal olduğunu kendi ağzınızla söylüyorsunuz, belki de çözüm sınıf farkını ortadan kaldırmaktır?
O hayvanlar sokakta açlıktan ölürken, açlıktan birbirlerini yerlerken, yavruları ölürken insancıl olmazsın. O hayvanlar zaten ölecek, hem de acıyla.
''Köpeklere merhamet'' niyetiyle ölümü mü teklif ediyoruz? Gayet güzel, istenilen seviyedeyiz.
Savunduğunuz fikrin öncüleri kim öncelikle buna bakmak lazım. Siz her gün sokaktaki köpekleri gösterip bağış topluyorsunuz. 1 gram denetleme olmadan. Sonra kazandığınız paraları bir güzel yiyorsunuz. Neden sokak köpekleri öldürülsün isteyeceksiniz? Mesela köpeklerin hepsi sahiplendirilecek dense ilk karşı çıkacak kişiler de bizzat siz olacaksınız.
Siz kim? Annesi babası görevinden ihraç edilmiş, hala okul okuyan bir gencim. Eve giren para iki asgari ücret ancak ediyor. 3 kardeşim var. Bütün sene kardeşimi yürüyerek dershanesine götürdüm. Dershane yolunda, mahallemde çeteleşen köpekler var; kimi zaman yolumu değiştirdim, elime taş da aldım. Herhangi bir vatandaştan farkım yok. Aklımdan ötenazi fikri de geçti, uzun zaman kararsızdım da bu hususta, araştırmalarımı da yaptım. Belki de yetersizdir, bilemiyorum. Yine de ölüme yeşil ışık yakmayı düşünmüyorum, umarım o seviyeye gelmem.

Bahsettiğiniz ''dernek'' türevlerini de tüm kalbimle yıkmak, yakmak istiyorum. Bu tip parazitlerle aynı yola baş koymuşum gibi anlaşılmak da ağrıma gidiyor. Buralara hizmet etmiyorum.
Burada siz derken o kişi gibi hissetmeniz amaçlanmakta. Yanlış anlaşılmasın.
Anladım bile. Yazıp yazıp ''yanlış anlaşılmasın'' yazmak yetersiz oluyor.
Kısırlaştırma hikaye. Alt-right zart zurt yine başladınız. Küpeli köpek çocuğu ısırmış hala kısırlaştırma da uyutma kadar etkili diyorsunuz. Sizin bu arkası olmayan garip iddialariniza karşı sonuna kadar itlaf destekliyorum. Kısırlaştırma olayının hiçbir mantıklı açıklaması yok.
''Arkası olmayan'' değil, sıradan bir makalede matematiksel sonuçları, öngörüleri dahi görebilirsiniz. Kaynaklarınızı gözden geçirin.

İnsanı hayvandan üstün gören bir insana saygı duymam. Yaşam hakkı evrenseldir ve her canlı için eşittir.
Her tür kendi türünün devamı ve sağlığ için mücadele etmek zorunda ve önceliği kendi türüne vermek zorunda. Bir insan için bir insanın değeri köpekten tâbi ki de üstündür.

Bu evrimsel içgüdüsel süreci insan dahil olmak üzere tüm canlılar tamamlamış durumda lakin bazı insanlar halen tamamlayamadı. Anlayabilmiş değilim niye öyle olduğunu.

@1178
Yalnız ötenazi işlemi iyi seçenek olduğu için yapılmayacak, bilgine.

Kısırlaştırmanın işe yaramayacağı bir gerçek şu köpek popülasyonunda.

Geriye iki seçenek kalıyor, ya köpek popülasyonuna karışılmayacak ve doğal (sokak köpeği tabiata ait değil) denge bulunana kadar zaman geçecek.

Ya da ötenazi.

Bana gelip barınak marınak demeyin, olmayacağını herkes sonuna kadar biliyor.

Şu anki mâlesef en mantıklı olanı bu. Daha mantıklısı yok.

Uygulanmadı çünkü. AKP'nin köpekleri düzenli ve planlı bir şekilde kısırlaştırdığını mı düşünüyorsun?

Kimseye AKP'li demedim. Tekrar okuyunuz.

Ötenazi işlemi düzenli ve planlı bir şekilde uygulandığında da ölümler olacak, ''kısırlaştır, aşıla, sokağa sal'' işleminde de. Çinko demeye bin şahit malzemelerle yama edilmiş kutularda 5 çocukla yaşayan halkın derdi sizce sokak köpekleri mi? Bence değil. Bu fikirlerle ''aman halkımız'' edebiyatı yapamazsınız, kusura bakmayın. Öncelikler belli. Köpek sorununun sınıfsal olduğunu kendi ağzınızla söylüyorsunuz, belki de çözüm sınıf farkını ortadan kaldırmaktır?

''Köpeklere merhamet'' niyetiyle ölümü mü teklif ediyoruz? Gayet güzel, istenilen seviyedeyiz.

Siz kim? Annesi babası görevinden ihraç edilmiş, hala okul okuyan bir gencim. Eve giren para iki asgari ücret ancak ediyor. 3 kardeşim var. Bütün sene kardeşimi yürüyerek dershanesine götürdüm. Dershane yolunda, mahallemde çeteleşen köpekler var; kimi zaman yolumu değiştirdim, elime taş da aldım. Herhangi bir vatandaştan farkım yok. Aklımdan ötenazi fikri de geçti, uzun zaman kararsızdım da bu hususta, araştırmalarımı da yaptım. Belki de yetersizdir, bilemiyorum. Yine de ölüme yeşil ışık yakmayı düşünmüyorum, umarım o seviyeye gelmem.

Bahsettiğiniz ''dernek'' türevlerini de tüm kalbimle yıkmak, yakmak istiyorum. Bu tip parazitlerle aynı yola baş koymuşum gibi anlaşılmak da ağrıma gidiyor. Buralara hizmet etmiyorum.

Anladım bile. Yazıp yazıp ''yanlış anlaşılmasın'' yazmak yetersiz oluyor.

''Arkası olmayan'' değil, sıradan bir makalede matematiksel sonuçları, öngörüleri dahi görebilirsiniz. Kaynaklarınızı gözden geçirin.

Burada gördüğüm bütün köpekler küpeli. Sizin orayı bilemem.

Oradaki cevap size değil. Böyle konuştuğumda beni AKP'li sanacak zeka seviyesini sahip insanlara.

Sınıf farkını ortadan kaldıramazsın. Yok öyle bir şey. Ki konumuz bu da değil. Her ülkede sınıf farkı vardır. Bu böyle de kalacak. Ülkemizde bu problem sadece. Fakir insanların çocukları ölüyor. Zenginler ise giriyor Instagram'a "Yasaya Hayır" storyisi atıyor.

Köpeklerin acı içinde ölmesi mi merhamet? Pekala, istenilen seviyedeyiz.

Dediğimi anlamamışsınız. Sonda uyarı yapmıştım oysa ki. Sizin gibiler için işte bu uyarılar, yanlış anlamayın diye. Karşı karşıya olmadığımız için gayet normal bu tür uyarılar. Oradaki "Siz"i kullanma amacım onların yerine kendinizi koyabilmeniz. Siz sanki onlarmışsınız gibi hissedin diye. Yoksa mama çetesisiniz diye bir şey demedim.

Kaynaklara bakmışsınız ama yasayı gözden geçirmemişsiniz. Sokaktaki tüm hayvanlar öldürülmeyecek. Yalnızca saldırgan ve ölümcül tedavisi mümkün olmayan hayvanlar öldürülecek. Bu da bir nebze çete oluşumunu azaltır tabii.

Kaynaklarımı yeterince gözden geçirdim. Her insan aynı fikirde olacak diye bir şey yok. Saygı duyarım tabii ki.

@1178
Kısırlaştırmanın işe yaramayacağı bir gerçek şu köpek popülasyonunda.
Eğer bu mantıkla hareket edersek aynısı ötenazi için de geçerli. Ama her iki işlem de uzun vadede aynı sonucu veriyor ve sorunu çözüyor.
Bana gelip barınak marınak demeyin, olmayacağını herkes sonuna kadar biliyor.
Demedim. Barınakların hali ve sayısı belli.
Burada gördüğüm bütün köpekler küpeli. Sizin orayı bilemem.
Anladım. Buradakilerin de çoğu küpeli. Çoğu da zararsız, yeri yurdu belli olan hayvanlar. Problem popülasyon, salt köpek değil.
Sınıf farkını ortadan kaldıramazsın. Yok öyle bir şey. Ki konumuz bu da değil.
Konumuz doğrudan bu. Sınıf farkını ortadan kaldıramazsın ama köpek sorununu AKP ile bitirirsin, sanırım düşünceniz bu.
Fakir insanların çocukları ölüyor. Zenginler ise giriyor Instagram'a "Yasaya Hayır" storyisi atıyor.
Hala ağzınızla sorunun sınıfsallığına vurgu yapıyorsunuz. Üzerine tartışmayacağım, umarım soruna bakış açınız değişir diyeyim.
Köpeklerin acı içinde ölmesi mi merhamet? Pekala, istenilen seviyedeyiz.
Hayır. Tek seçenek acı çekmeleri mi? Yoksa köpeklere daha iyi bir yaşam alanı vadedebilir miyiz?

Bir motorcu olarak bu köpeklerden çekmediğim kalmadı. Kovalarken aşırı hızdan kazamı dersiniz (70 le arabaya çarptım :D üstüne karşı tarafın hasarını da belediye ye ödettirdim sulh mahkemesi ile), trafiği karıştırmamı dersiniz. Yani bayağı var.