İyi değildi ama gene gül gibi geçiniyorduk hocam mülteciler filan olmadan öncesini diyorum. Mültecileri bir getirdi bir de ben ekonomistim dedi diyiş o diyiş sonra ülke'yi mahvetti.
Detaylar
Kim cevapladı?Çoğu emekli hâlinden memnun gibi gözüküyor. Denecek bir şey olduğunu da sanmıyorum, kendi tercihleri.
Hocam öyle bir şey olmaz, halinden memnun olanın başka geliri vardır vs. insanın fıtratına ters yani. Tamam yaşlılar eğitimsiz hiçbir şey düşünemiyorlar vs ama o kadar da değil yani.
Kendisinden önceki politikaların meyvesini yiyip, bütün devlet kurumları ve fabrikaları satınca maalesef iyi yönetim olmuyor. Özellikle gıdadaki fabrika ve işletme özelleştirmesi bizi 2020 yılında nasıl bir felakete sürüklediğini gördük. Mültecilerin olmama sebebi; Suriye iç savaşı için daha on yıllar olması, Afganistan'da 2001 yılı itibari ile Taliban'ın güçsüzleşmesi ve bu güçsüzlük 20 yıl sonra son bulacak. Afganistan'ın Taliban kontrolüne geçmesiyle kaçan Afganları görmüşsünüzdür, onlar yüzünden Pakistan'dan göç alıyoruz. Birbirlerini etkilediler. Erdoğan'ın da ülkenin değil kendinin ve batının çıkarlarını korumaya çalıştığı politikaları yüzünden her tarafımız mülteci oldu. Yani bu olaylar 2002-2008 arasında olsaydı yine aynı şeyler yaşanacaktı.İyi değildi ama gene gül gibi geçiniyorduk hocam mülteciler filan olmadan öncesini diyorum. Mültecileri bir getirdi bir de ben ekonomistim dedi diyiş o diyiş sonra ülke'yi mahvetti.
Fakat şu an işte çok tehlikeli dönem hocam. İnsanlar demek ki burasına gelmiş bıçak kemiğe dayanmış ki seçim'de tepkisini gösterdi. Eğer Erdoğan bundan ders çıkarıp bir şeyleri düzeltmezse şimdi ki durum daha vahim daha tehlikeli Emekliler'de Isyan'da zaten her an bir protesto zemini hazırlar ülke savaş alanına döner.Hocam 10bin TL nedir ya? Milyonlarca insana bu maaş veriliyor. Yani sizin dediğiniz "patlama" olmaması gerçekten çok ilginç.
Kendisinden önceki politikaların meyvesini yiyip, bütün devlet kurumları ve fabrikaları satınca maalesef iyi yönetim olmuyor. Özellikle gıdadaki fabrika ve işletme özelleştirmesi bizi 2020 yılında nasıl bir felakete sürüklediğini gördük. Mültecilerin olmama sebebi; Suriye iç savaşı için daha on yıllar olması, Afganistan'da 2001 yılı itibari ile Taliban'ın güçsüzleşmesi ve bu güçsüzlük 20 yıl sonra son bulacak. Afganistan'ın Taliban kontrolüne geçmesiyle kaçan Afgan'ları görmüşsünüzdür, onlar yüzünden Pakistan'dan göç alıyoruz. Birbirlerini etkilediler. Erdoğan'ın da ülkenin değil kendinin ve batının çıkarlarını korumaya çalıştığı politikaları yüzünden her tarafımız mülteci oldu. Yani bu olaylar 2002-2008 arasında olsaydı yine aynı şeyler yaşanacaktı.
ABD de faizler neredeyse sıfırlandı ABD'deki dolarlar dünya ya yağmur gibi yağdı (özellikle gelişmekte olan ülkeler) yani "yalancı bahardı" kimse farkında değildi her şey güzel görünüyordu.
Halinden memnun olduklarını sanmıyorum hocam. Benim babam emekli 2018 seçimlerine kadar AKP'ye vermişti. 2018 seçimlerinde CHP'ye attı oyunu o zamandan bu güne Solcu olduk. Benim babam emekli.Çoğu emekli hâlinden memnun gibi gözüküyor. Denecek bir şey olduğunu da sanmıyorum, kendi tercihleri.
Yok hocam hiç memnun değiller bizim burada ki AKP'li dayılara sanki Update gelmiş gibi onlar bile artık her şeyin farkında yerel seçim sonucundan dolayı iyi oldu dediler hak etti Erdoğan diyen bile oldu hatta erken seçim gelsin mansura veya Ekrem'e vereceğiz diyen bile oldu fakat diğer şehirler'de düşünceler nasıl bilemem. Fakat röportaj'larda bile Isyan'da emekli güzel konuşmalar yapıyorlar Erdoğan'dan nefret eder olmuşlar. Tuzu kuru elbette var fakat sayıları artık azaldı diyebilirim. Onun haricinde zaten Erdoğan var diye AKP'yi destekliyorlar Erdoğan aday olmazsa bu seçim'de kimse AKP'ye günahını vermez artık AKP'liler dahil onlar Erdoğan var diye veriyorlar.Çoğu emekli hâlinden memnun gibi gözüküyor. Denecek bir şey olduğunu da sanmıyorum, kendi tercihleri.