Fakat şu an işte çok tehlikeli dönem hocam. İnsanlar demek ki burasına gelmiş bıçak kemiğe dayanmış ki seçim'de tepkisini gösterdi. Eğer Erdoğan bundan ders çıkarıp bir şeyleri düzeltmezse şimdi ki durum daha vahim daha tehlikeli Emekliler'de Isyan'da zaten her an bir protesto zemini hazırlar ülke savaş alanına döner.

Hocam senle bunu bir konuda konuşmuştuk, zaten AKP'nin son seçimi kaybetmesinde emekliler çok büyük rol oynadı ve sende benzer şeyler söylemiştin. Ve yine söyledğin gibi bu işi daha da abartır, enflasyon çok yüksekken (ki zaten öyle) emeklilere zam yapmazlarsa bu alım gücünün 7bin TL'ye düşmesi anlamına gelir (belki daha aşağısı) yani 10bin TL'ye dokunmadan alım gücünü 5bin TL'ye düşürebilir işte bu olursa senin söyledğin "savaş alanı" bence de gündeme gelir. Bu zaten ekonomiyi bunlar batırmadan bile oldu "gezi olayları"

Bilemiyorum da bu emekliler hiçbir şekilde güven vermiyor. Bu lafları çok duyduk arkadaşlar. Adamlar ne olursa olsun oy yok diyor, sandığa gidince ne olduğunu bilmiyorum. Bir anda fikirleri değişiyor ve doğrudan AKP'ye oy veriyorlar.

Böyle olmasında muhalefetin katkısı da büyük. Adamakıllı muhalefet olsaydı Erdoğan 20 sene boyunca iktidarda kalamazdı. Adamakıllı muhalefet olmadığından her seçimi rahatlıkla alabiliyor.

Biz emeklilere zamanında çok laf anlatmaya çalıştık ama onlar tersine, bizlere akıl vermeye çalıştı ve aç kalırız da gene de CHP'ye oy vermeyiz dediler. Bir nevi istedikleri de oldu. Aç kaldılar ve CHP'ye oy vermediler. Kendi tercihleri, doğal seçilim diye bir şey vardır ve şahsen tuzum kuru. Alacağımı bir şekilde alabiliyorum, benim açımdan sorun değil.

Benim sülale komple AKP'liydi. Ancak %70 %80'i Solcu oldular. Birde bunlar soğan ekmek yeriz yinede reisi bırakmayız tayfadandı. Halkı bezdirdi bu AKP.

Bilemiyorum da bu emekliler hiçbir şekilde güven vermiyor. Bu lafları çok duyduk arkadaşlar. Adamlar ne olursa olsun oy yok diyor, sandığa gidince ne olduğunu bilmiyorum. Bir anda fikirleri değişiyor ve doğrudan AKP'ye oy veriyorlar.

Böyle olmasında muhalefetin katkısı da büyük. Adamakıllı muhalefet olsaydı Erdoğan 20 sene boyunca iktidarda kalamazdı. Adamakıllı muhalefet olmadığından her seçimi rahatlıkla alabiliyor.

Biz emeklilere zamanında çok laf anlatmaya çalıştık ama onlar tersine, bizlere akıl vermeye çalıştı ve aç kalırız da gene de CHP'ye oy vermeyiz dediler. Bir nevi istedikleri de oldu. Aç kaldılar ve CHP'ye oy vermediler. Kendi tercihleri, doğal seçilim diye bir şey vardır ve şahsen tuzum kuru. Alacağımı bir şekilde alabiliyorum, benim açımdan sorun değil.

Hocam belli bir azınlık, insanın çevresinde olabilir ki zaten çevremizde konuştuğumuz insanlardan bir bakış açısı geliştiririz. Ben genelin artık böyle düşündüğünü sanmıyorum hani eskilerin lafı "bıçak kemiğe dayandı" 10bin TL gerçekten akıl almaz seviyede düşük bir maaş, yukarıda paylaşılmış 12gr altın alınabiliyorken şu an 4grdan filan bahsediliyor. Zaten günlük yaşamdan biliyoruz 10binTL ile 1 ay geçinmek mümkün mü? Kira vs varsa ne olacak? Ama içiniz rahat olsun AKP'nin erkek seçim olur mu bilmem fakat 2028 de tamamen tarihe gömülmesi kesin.

@vurkan, çok değil. Tahminimce 2024 sonu ya da 2025'in ilk 6 ayında erken seçime gidileceğini düşünüyorum. Yerel seçim sonuçları da muhtemelen hüsrana uğratmıştır. Yakın zamanda erken seçim görmemiz mümkün.

Hocam senle bunu bir konuda konuşmuştuk, zaten AKP'nin son seçimi kaybetmesinde emekliler çok büyük rol oynadı ve sende benzer şeyler söylemiştin. Ve yine söyledğin gibi bu işi daha da abartır, enflasyon çok yüksekken (ki zaten öyle) emeklilere zam yapmazlarsa bu alım gücünün 7bin TL'ye düşmesi anlamına gelir (belki daha aşağısı) yani 10bin TL'ye dokunmadan alım gücünü 5bin TL'ye düşürebilir işte bu olursa senin söyledğin "savaş alanı" bence de gündeme gelir. Bu zaten ekonomiyi bunlar batırmadan bile oldu "gezi olayları"
Hocam işte size bir örnek bırakacağım aşsağı'ya işte AKP'ye oy kaybettirmeye çalışılan olay. Millet açlıktan Ekonomi'den dem vururken bunlar yurt dışına çıkıyor ıstakoz yiyor maldivlere gidiyor üstüne AKP'li milletvekilleri bunları hava olsun diye sosyal medyalarından paylaşıyor fakat tepki alınca siliyor bunlar işte dediğimiz Protesto'ya zemin hazırlar millet zaten açlıktan Ekonomi'den dem vururken sen bir vekil olarak vicdanın nasıl rahat edip paylaşıyorsun bu havalı pozları? Ayrıca sanki bu atacağım tweet gönderisi akla şunu'da getiriyor batan gemiyi ilk önce fareler terkeder diye bir deyimi getiriyor.