ErlikÇağlar
Üstün
- Makaleler
- 7
Konu Başlıkları Gizle
Selam, sizlere eski Ericsson telefonlara video nasıl aktarırsınız bunu anlatacağım. Keyifli okumalar.
Normal bir video yüzde yüz çalışmıyor, dönüştürmeniz lazım. FFMPEG kullanmanızı öneririm, en azından ben bu şekilde yaptım.
Terminal:
FFMPEG kullanmak istemeyenler için ayarlar:
Sony FastPort USB kablosu veya Bluetooth ile yapabilirsiniz.
Bluetooth ile nasıl yapılır derseniz:
Bu Ericsson cihazlara güncel Windows, Android, macOS, iOS bağlanmıyor. Linux kullanmak zorundasınız. Bağlandıktan sonra OBEX ile dosyayı cihaza aktarın, Ericsson zaten size soracaktır, "Dosyayı almak ister misiniz?" diye, "Tamam" ya da "Evet" deyin.
Çalışmazsa konuya yazın, yardım ederim.
Umarım işinize yaramıştır. Ne olur ne olmaz diye kendi encode ettiğim Bad Apple'ı da paylaşıyorum.
Bad Apple (Ericsson uyumlu şekilde)
1. Videonuzu uygun formata dönüştürün
Normal bir video yüzde yüz çalışmıyor, dönüştürmeniz lazım. FFMPEG kullanmanızı öneririm, en azından ben bu şekilde yaptım.
Terminal:
Kod:
ffmpeg -i "video dizini" -vf "scale=176:144" -r 10 -vcodec h263 -b:v 150k -acodec amr_nb -ac 1 -ar 8000 -b:a 12.2k -f 3gp "çıktı dizini.3gp"
FFMPEG kullanmak istemeyenler için ayarlar:
- Format: 3gp
- Boyut: 176x144
- Bit: 146k b/sn
- FPS: 9,69 veya 10
- Piksel biçimi: yuv420p
- Ses: amr_nb
- Kodlayıcı: h263
2. Cihaza dosyayı aktarın
Sony FastPort USB kablosu veya Bluetooth ile yapabilirsiniz.
Bluetooth ile nasıl yapılır derseniz:
Bu Ericsson cihazlara güncel Windows, Android, macOS, iOS bağlanmıyor. Linux kullanmak zorundasınız. Bağlandıktan sonra OBEX ile dosyayı cihaza aktarın, Ericsson zaten size soracaktır, "Dosyayı almak ister misiniz?" diye, "Tamam" ya da "Evet" deyin.
3. Test edin
Çalışmazsa konuya yazın, yardım ederim.
Bitiş
Umarım işinize yaramıştır. Ne olur ne olmaz diye kendi encode ettiğim Bad Apple'ı da paylaşıyorum.
Bad Apple (Ericsson uyumlu şekilde)