incii

Uzman
Eskiden telefonlar kucuktu, zamanla buyudu buyudu ve gunumuzdeki 6.7 inc formatina ulasti.
Ancak eskiden 6 incin altinda telefonlar uretiliyordu. Onlara ne oldu? Piyasadaki en kucuk telefon su an 6.1/6.2 yani ve onlarda sadece amiral gemilerinde var. Mesela eskiden 6.4 inc telefonlar da vardi Samsung'a serisinden. Oyle cok eski degil, 4-5 sene evvel vardi bu telefonlar. Eskiden baktigimizda 6.1 inc bile buyuk kabul edilirdi. 5-6 inc arasinda telefonlar yaygindi. Niye artik elimizde resmen tuglalar tasiyoruz? Tek elle rahat kullanilabilen telefonlara ne oldu?

Son düzenleyen: Moderatör:
6" büyük değil. Eskilerle hemen hemen aynı. Eski telefonlarda üst ve altta çentik vardı, yenilerde yok. O yüzden abartıldığı kadar bir büyüme söz konusu değil.
Yine de günümüzde 6" bile zor bulunuyor evet.

Fırıncı küreği gibi oldu telefonlar. Daha dün tuşlu telefona geçsem mi diye düşündüm. Uygulamaları tablete yüklerim dedim ama bazı uygulamalar uyumsuzmuş, vazgeçtim.

Hem daha yüksek pil kapasiteleri için, hem de telefonda dizi/film izleme akımı Netflix vs. sağ olsun patladığı için insanlar büyük telefonlar istemeye başladı, küçük telefonlara olan talep azalınca üreticiler de tamamen fişini çekme kararı aldı. Bunlara en büyük örnek Apple’ın SE ve mini serisi iPhone’ları olabilir.

Eskiden telefonlar kucuktu, zamanla buyudu buyudu ve gunumuzdeki 6.7 inc formatina ulasti.
Ancak eskiden 6 incin altinda telefonlar uretiliyordu. Onlara ne oldu? Piyasadaki en kucuk telefon su an 6.1/6.2 yani ve onlarda sadece amiral gemilerinde var. Mesela eskiden 6.4 inc telefonlar da vardi Samsung'a serisinden. Oyle cok eski degil, 4-5 sene evvel vardi bu telefonlar. Eskiden baktigimizda 6.1 inc bile buyuk kabul edilirdi. 5-6 inc arasinda telefonlar yaygindi. Niye artik elimizde resmen tuglalar tasiyoruz? Tek elle rahat kullanilabilen telefonlara ne oldu?

S Ultra serisi de galiba 6.9 inc nasıl ceplerine sığıyor bilmiyorum benim eski 6.67 inc telefonum cebime sığmıyordu.
Şu an 6.55 inç Honor 400 kullanıyorum bu bile küçük geldi ve gerçekten rahatlık sağlıyor.
S serisi almak istiyorum bundan sonra daha küçük nasıl diye.
Aslında bu kadar büyümesinin sebebi batarya.
Tek sebep değil ama payı büyük.

Base model Zenfone'lar, Zenfone 10 serisine kadar 5.9 inç ile geliyordu. Bu cihazların dışında son zamanlarda 6 inç altı telefon görmedim.

İnsanlar büyük cihazlar istediği için telefonlar bu hale geldi.