Erkekler neden kadınlara göre daha rahat hareket ederler?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan creazy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 421
  • Etiketler Etiketler
    neden
Bu kadın erkek genellemelerinden aşırı sıkıldım, hem medyada hem de bu forumda arttıkça arttı bu konu. Genel olarak her insan borca giriyor ve borcunu ödemeye çalışıyor, borç utanılacak veya kötü hissedilecek bir şey değil. Ayrıca insanlara neden borcunuzu anlatıyorsunuz ki? Ben çok yakın olduğum insanlar harici kimseye bir borcum varsa anlatmam. Neden dedikodu malzemesi çıkartayım ki? Onu geçtim, neden özel hayatımı ilgilendiren bir konuyu rastgele insanlara söyleyeyim ki?

Gelelim "kadın-erkek" konusuna, ülkenin ekonomik durumu malum. Artık her insan borca giriyor ve zamanla ödüyor, hiç kimse aşırı rahat davranmıyor. Sizin çevrenizde yüksek ihtimalle bu tarz insanlar var, tamamen çevrenizden kaynaklı. Aşırı gergin olmak da normal değil, borçtur ödenir, ödeyemeyeceğiniz borca da zaten girmezsiniz. Borca girdim diye sürekli diken üstünde gibi davranırsanız hayatı kendinize dar edersiniz.

Yorumunuzun büyük kısmına katılıyorum. Aslında benim açma amacım da "kadınlar böyledir, erkekler şöyledir" diye kesin bir yargıya varmak değildi. Tam tersine, kendi çevremde dikkatimi çeken bir durumu paylaşarak acaba başkalarında da benzer bir gözlem var mı diye merak ettim. Zaten ilk mesajımda da herkes için geçerli olmadığını, genelleyici bir başlık olmuş olabileceğini özellikle belirtmiştim.

Borcun artık günümüz şartlarında hayatın bir gerçeği olduğuna da katılıyorum. Ev, araba, eğitim, telefon veya farklı ihtiyaçlar derken birçok insan borçlanabiliyor. Benim asıl merak ettiğim şey, insanların borca karşı verdiği psikolojik tepkiydi. Kimisi borcunu planlayıp rahat davranabiliyor, kimisi ise en ufak borçta bile sürekli düşünüp stres yapabiliyor. Ben çevremde bu konuda kadınlar ve erkekler arasında bir fark varmış gibi hissettiğim için sordum.

Muhtemelen dediğiniz gibi bunun büyük kısmı çevreden, karakterden, yetiştirilme tarzından ve kişinin finansal disiplininden kaynaklanıyor. Zaten bu yüzden farklı insanların deneyimlerini okumak istedim. Yoksa amacım kadınları ya da erkekleri belli bir kalıba sokmak veya kesin bir genelleme yapmak değildi.

Kadınların kafası bize göre biraz daha fazla çalışıyor diyebiliriz. Ben kredi kartı ekstremi kontrol etmiyorum zaten sürekli borç var üniversiteye başladığım günden beri ekstre açık ve hiç limitimin başlangıç seviyesinde olduğunu görmedim. Arkadaşım 200k kredi çekmişti çocuk o kadar rahat takılıyor ki bugünün şartlarında çocuğun ödemesi gereken faiz sadece 800k Total'de en son bizim bildiğimiz 1M borcu vardı daha ödeyemedi. Babam da aynı şekilde tutumlu biri olmasına ve 100k geliri olmasına rağmen banka hesapları eksi bakiye gösteriyor ama bir şekilde çeviriyoruz. Genel olarak bizim kendi aramızda " 300K'den aşağısı borç değildir " mantığı var ki bu da herkes arasında yayılmış bir durum. Yani kadınların kendilerine koymuş olduğu bir şart oluyor örneğin gidip boyundan büyük işe girişmiyor ama bizim ülkede kredi çekip BTC'ye yatıranlar oldu az çok bunlardan pay biçebilirsiniz para ve borç konusunda kazandığını anında kaybetme ve borca girme konusunda üzerimize yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…