Son düzenleyen: Moderatör:
Erkek vücudu ağırdır kaslı ve kütlelidir. Kadın vücudu ince ve elastiktir kadınlar daha rahat hareket ederler aslında.

Konuyu okumamıştım da yanlış anlamışım pardon ahali :D

Merhabalar.

Uzun zamandır aklıma takılan bir konu var, tamamen meraktan soruyorum. Tabii ki herkes aynı değildir, istisnalar mutlaka vardır. Ben sadece kendi çevremde gözlemlediğim bir durumu paylaşmak istedim.

Sanki erkekler borç konusunda veya diğer tüm konularda biraz daha rahat davranıyor gibi geliyor bana. Mesela bir erkeğin 1.000.000 TL borcu olsa bile "Bir şekilde öderim, zamanı gelince hallederim." mantığıyla çok fazla kafasına takmıyor gibi hissediyorum. Günlük hayatını etkilemesine izin vermiyor, çok detayına inmiyor. Hatta erkek arkadaşlarıma bazen "Borcu ödedin mi?" diye soruyorum. "Evet." diyorlar. "Ne kadar ödedin?" diye sorunca "Bilmiyorum." ya da "Hatırlamıyorum." gibi cevaplar veriyorlar. Sanki miktarı bile çok önemsemiyorlar. Yani ödenmiş olması onlar için yeterli oluyor.

Ama kızlarda ise tam tersi bir durum gözlemledim. Çok daha düşük bir borçları olsa bile onu daha fazla düşünüyorlar, rahat edemiyorlar, sürekli akıllarında oluyor. Ne kadar borçları kaldığını, ne zaman ödeyeceklerini, hangi tarihte ne kadar ödeme yaptıklarını daha detaylı biliyorlar. Sanki daha planlı ve ayrıntıcı davranıyorlar gibi geliyor bana. En azından benim çevremde gördüğüm örnekler bu şekilde.

Acaba bu gerçekten kadın ve erkek arasındaki genel bir karakter farkı mı, yoksa tamamen benim çevreme denk gelen insanlardan dolayı oluşan bir izlenim mi? Çünkü herkesin karakteri farklı sonuçta. Çok rahat kadınlar da vardır, en küçük borcu bile dert eden erkekler de vardır. O yüzden kesin bir genelleme yapmak istemiyorum.

Belki başlık biraz genelleyici olmuş olabilir, bunun için kusuruma bakmayın. Sadece insanların bu konudaki düşüncelerini ve kendi gözlemlerini merak ettiğim için sormak istedim. Sizce gerçekten böyle bir fark var mı, yoksa tamamen kişilik yapısıyla mı alakalı?

Şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim.
Çünkü biz erkekler genel manada daha az komplike bir zekaya sahibiz, daha basit düşünüyoruz. Örneğin bir kadın "Kafam karıştı" diyorsa bunun anlamının sonsuz ihtimali vardır ama bir erkek "Kafam karıştı" diyorsa kafasının gerçekten karışmasından başka bir ihtimal genellikle düşünülmez.