theVOID

Uzman
Selamlar,

Erkek olarak hemşirelik okumayı düşünüyorum ama çevrenin bu duruma nasıl yaklaşacağını biraz merak ediyorum. Toplumda hâlâ “bu meslek kadınlara daha uygun” gibi düşünceler var mı sizce? Erkek hemşire olmak garipsenir mi?

Bu yolda ilerlemeyi gerçekten istiyorum ama kafamda bu tarz sosyal çekinceler var. Bu işi yapan ya da çevresinde örneği olan varsa yorumlarını duymak isterim. Olumlu ya da olumsuz her fikir benim için değerli.

Teşekkür ederim şimdiden.

Hocam inanın ki hastaneye girdiğinizde bırakın cinsiyeti kim olduğunuz bile umursanmıyor. Çevrenizdeki insanlar da buna evriliyor tabii.

Hayatimda hic erkek hemsirelerin bu tarz bir muhabettle karsilastigini duymadim. Gayet de normal bir meslek erkekler icin de. Kadinlarin daha fazla tercih ediyor olmasi bir seyi degistirmez eger dusunuyorsaniz hayirli olsun bunu hic dert etmeyin.

Selam,

Erkek olarak hemşirelik okumayı düşünüyorum ama çevrenin bu duruma nasıl yaklaşacağını biraz merak ediyorum. Toplumda hâlâ “bu meslek kadınlara daha uygun” gibi düşünceler var mı sizce? Erkek hemşire olmak garipsenir mi?

Bu yolda ilerlemeyi gerçekten istiyorum ama kafamda bu tarz sosyal çekinceler var. Bu işi yapan ya da çevresinde örneği olan varsa yorumlarını duymak isterim. Olumlu ya da olumsuz her fikir benim için değerli.

Oku aga anan baban bir şey demiyorsa akrabaları salla geç. Benim annemde hep diyor oku sağlık lisesinde ben istemiyorum ama çok kız var mış diyorlar.

Selamlar,

Bu sosyal çekinceler kim için? Senin hayatına maddi veya manevi bile desteği olmayan birileri sana laf yapacak diye mi çekiniyorsun?